MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Presveta Bogorodica Lepavinska
NASLOVNA NOVO NA SAJTU GALERIJA RADIO BLAGOVESTI KONTAKT

ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΕΠΑΒΙΝΑΣ

Το άρθρο του ιερέα Γκόραν Ζίβκοβιτς, με θέμα ιεραποστολικό e-έργο. Σε αυτή την έκδοση του «Ορθόδοξου Ιεραπόστολου», έχει παρουσιαστεί διαδικτυακό web έργο: www.manastir-lepavina.org, του οποίου αρχισυντάκτης είναι ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βούτσκοβιτς, Ηγούμενος του μοναστηριού Λεπαβίνα.
 
LEPAVINA U "PRAVOSLAVNOM MISIONARU"

Οι δύο σελίδες από το περιοδικό:
 

pravoslavni_misionar_2



otac_goran_zivkovicΙερέας Γκόραν Ζίβκοβιτς


Ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βούτσκοβιτς είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στη Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία. Μια και δεν είναι και τόσο νέος, μέχρι πριν μερικά χρόνια ούτε καν ήξερε τι θα πει ο υπολογιστής, το διαδίκτυο και τη πληροφορική, με τα οποία τον ξέρουν σήμερα όχι μόνο οι άνθρωποι της πίστεως που ασχολούνται με το διαδίκτυο, αλλά και πολύ άλλοι. Εκείνος, που στην αρχή είχε αρνητική διάθεση για να δεχτεί στο μοναστήρι Λεπαβίνα τη μοντέρνα τεχνολογία και την πληροφορική, με τον καιρό, με τη βοήθεια των συνεργατών του, έχει φτιάξει μια δημοφιλές ορθόδοξη ιστοσελίδα. Οι πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Πάτερ Γαβριήλ, μαρτυρούν πως ο κόπος του, ο κόπος τον συνεργατών του, έχει τραβήξει προσοχή πολλών, επειδή πρόκειται για το ιεραποστολικό έργο μέσο του διαδικτύου.

Η ιστοσελίδα έχει όμορφα στοιχεία και προκαλεί ευχάριστη αίσθηση. Στην κορυφή κυριαρχεί η φωτογραφία του μοναστηριού που είναι περικυκλωμένο με τα δάση και την εικόνα της Παναγιάς της Λεπαβίνας. Παρόλο που η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στα πράγματα που αφορούν αποκλειστικά το μοναστήρι, όπως αδελφότητα, ιστορία και τοποθεσία του, όλο το έργο έχει ένα πιο ευρύτερο σκοπό. Οι συντάκτες της ιστοσελίδας προσπαθούν να παρουσιάσουν τα κείμενα και τα άρθρα όσο πιο απλά γίνετε, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να τραβήξουν την προσοχή και να δώσουν το μήνυμα στον αναγνώστη. Υπάρχουνε και τα νέα από το χριστιανικό κόσμο, συνεντεύξεις των γερόντων από διάφορα περιοδικά, τα θαύματα των Άγιών, τα βιβλία, τα ρεπορτάζ, ερωτήσεις και απαντήσεις.

Εξερευνώντας την ιστοσελίδα, βρίσκουμε και το άρθρο για το γνωστό Έλληνα τραγουδιστή, τον Νίκο Κουρκούλη, το πως ιατρεύτηκε στον Άγιο Όρο από το καρκίνο του παγκρέατος. Μαθαίνουμε για τα θαύματα του Άγιου Γεωργίου, όπου την ημέρα της γιορτής της Άγιας Θέκλας στο μοναστήρι αφιερωμένο σε αυτό τον Άγιο στο Πρίγκηπο (στα Πριγκιποννήσια, νότια από τη Κωνσταντινούπολη), μαζεύονται γύρω στης 10.000 μουσουλμάνους εκείνη την ημέρα. Στις συνεντεύξεις μπορούμε να διαβάζουμε ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Γεβγένιε Ροϊσμάνοφ, μέλος της ρωσικής Δούμας για τη δουλειά με τους ναρκομανούς, όπως και με τον Τυχόν Σευκούνοφ για το μοντέρνο μοναχισμό και για τη σχέση του με τη ζωή σήμερα. Υπάρχει και το ρεπορτάζ για το κέντρο αποκατάστασης «Χώρα των ζωντανών» στο Τσένεϊ, το οποίο έχει επισκεφτεί ο Πάτερ Γαβριήλ, όπως και τη μορφοποίηση, μέχρι πρόσφατα δημοφιλές, του θέματος για το τέλος του κόσμου.

Ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ δεν κράτησε την προσοχή του μόνο στην ιστοσελίδα, αλλά στο ιεραποστολικό του έργο άγγιξε και τα άλλα πλαίσια, τα οποία προσφέρει η μοντέρνα τεχνολογία – είναι συχνά διαθέσιμος και στο Σκάϊπ όπου μιλάει με τα πνευματικά του τα παιδιά, και από το 2006. με την ευλογία του Μητροπολίτη του Ζάγκρεμπ και της Λιουμπλιάνας, κυρίου Ιωάννη, υπάρχει και το ραδιόφωνο «Ευαγγελισμός». Εκτός το Ακάθιστο της Υπεράγιας Θεοτόκου, υπάρχουνε τα κηρύγματα των γνωστών μας επίσκοπων, διάφορες προσευχές, ομιλίες, απαντήσεις των δασκάλων τον κατηχητικού στις απορίες των μαθητών… Υπάρχει και σύνδεσμος για όποιους θέλουν να ακούσουν το ραδιόφωνο μέσο του κινητού τηλεφώνου ή με κάποιο άλλο μέσο. Πάνω απ’ όλα ο Πάτερ Γαβριήλ έβαλε μέρος και στη γνωστή ιστοσελίδα, το Facebook, με το οποίο ολοκληρώνει την παρουσία του στα πιο σημαντικά σημεία του διαδικτύου.
Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη και στα κυριλλικά και στα λατινικά, καθώς και σε πολλές ξένες γλώσσες – στα ρωσικά, ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά και στα γαλλικά. Επίσης, από την αρχική σελίδα μπορεί κάποιος να δει και μερικά ορθόδοξα προγράμματα της τηλεόρασης – ρωσικής (TV Σπας και TV Πλους), της ελληνικής (4 Ε και Λύχνος), της βουλγάρικης (Βιάρα). Έχουν ενδιαφέρον και τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες από πολλά μοναστήρια και οι πιο εντυπωσιακές είναι εκείνες από τη Μονή Χιλανδαρίου.

Πρέπει να τονίσουμε πως για την επιτυχία αυτού του έργου «ευθύνονται», εκτός τον Πάτερ Γαβριήλ και πολλοί συνεργάτες του, οι οποίοι με τις γνώσεις του και πολύ αγάπη, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όμορφο, με ευλάβεια, έργο. Ο Αρχιμανδρίτης της Λεπαβίνας έχει αναγνωρίσει το ταλέντο τους, και τα πολλαπλασίασε προς το όφελος των ψυχών τους και για τη σωτηρία τους, καθώς και πολλών άλλον που παρακολουθούν ο, τι νεότερο εμφανίζετε στην ιστοσελίδα του μοναστηριού Λεπαβίνα.

Ο συντάκτης του άρθρου είναι ιερέας στο Ναό της Σεβάσμιας Μητέρας Παρασκεύας  στο Λάποβο

Μετάφραση στα ελληνικά:
Μπράνκιτσα Μπογκντάνοβιτς

Διαβάστηκε: 4390 φορές

ARCHIMANDRITE GAVRILO

Αγαπητοί επισκέπτες του δικτυακού τόπου του μοναστηριού Λεπαβίνα. Λόγω του υψηλού αριθμού επισκεπτών, λαμβάνω την τιμή να σας περιγράψω στην αγγλική γλώσσα διάφορες δραστηριότητες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του μοναστηριού Λεπαβίνα. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι θα συμπεριλάβουμε στην ιστοσελίδα μας κείμενα μεταφρασμένα στα Ελληνικά που θα αφορούν σε διάφορα θέματα από άλλες ορθόδοξες ιστοσελίδες. Εύχομαι και πιστεύω ότι ο Κύριός μας θα με βοηθήσει σε αυτό.

Με την ευλογία του Θεού, από το μοναστήρι Λεπαβίνα Αρχιμανδρίτης Γκαβρίλο.

Krst
Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit G. Porfirije

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit G. Porfirije

Otac Gavrilo

BIOGRAFIJA OCA GAVRILA

Manastirski Casopis PDF

MANASTIRSKI
ČASOPIS - PDF