МАНАСТИР ЛЕПАВИНА - СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Presveta Bogorodica Lepavinska
NASLOVNA NOVO NA SAJTU GALERIJA RADIO BLAGOVESTI KONTAKT LATINICA
Krst
Krst
Krst
Manastir Lepavina

АКАТИСТ

ЧУДОТВОРНОЈ ИКОНИ МАЈКЕ БОЖЈЕ ЛЕПАВИНСКЕ

Krst
Manastir Lepavina

СЛУЖБА

ЧУДОТВОРНОЈ ИКОНИ МАЈКЕ БОЖЈЕ ЛЕПАВИНСКЕ

Manastir Lepavina

Baner

Погледајте који нам је рејтинг на Интернету?

Prva verzija sajta

Druga verzija sajta

Manastir Lepavina

ПРИРОДНЕ ЛЕПОТЕ СВЕТА

...Све си премудрошћу створио" (Пс.103,24)

Manastir Lepavina

РЕЗУЛТАТИ АНКЕТЕ О

РАДИО БЛАГОВЕСТИ

Manastir Lepavina

ВИЊЕТЕ И УКРАСНА СЛОВА

Manastir Lepavina

ВИЗАНТИЈСКЕ ИКОНЕ ФРЕСКЕ И ВИЊЕТЕ

Manastir Lepavina

РАЗГОВОР СА АРХИМАНДРИТОМ ГАВРИЛОМ О МОДЕРНИМ ТЕХНЛОГИЈАМА

Manastir Lepavina

КРОЗ МИСИОНАРСКИ РАД ОЦА ГАВРИЛА

Manastir Lepavina

РЕЛИГИЈЕ И ИНТЕРНЕТ

Manastir Lepavina

РАЗГОВОР АХРИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА СА ПРИМ.ДР РАДЕТОМ КАЛАМАНДОМ

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ВИРТУАЛНА ПОРОДИЦА АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА

Manastir Lepavina

МИКРО КЊИГА - ИНТЕРНЕТ КЊИЖАРА

Manastir Lepavina

ДУХОВНА ДЕЦА СВОМЕ ОЦУ ГАВРИЛУ ЛЕПАВИНСКОМ У ЧАСТ ПОЛА ВЕКА ЊЕГОВОГ ДУХОВНОГ ПОДВИГА

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ПРЕКО ФЕЈСБУКА ДО ДУХОВНОСТИ

РАЗГОВОР СА РАДОМИРОМ ВУЧИЋЕМ

DIGITALNA TEHNOLOGIJA U MISIJI CRKVE

ДИГИТАЛНА ТЕХНОЛОГИЈА У МИСИЈИ ЦРКВЕ

Manastir Lepavina

ВЕБМАСТЕР НЕНАД БАДОВИНАЦ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ РАДИЈА СЛОВОЉУБВЕ

Teleklik

ЧЛАНОВИ ИНТЕРНЕТ МИСИОНАРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МАНАСТИРА ЛЕПАВИНЕОтац Гаврило - надахнут својим даром мисионарења, отац је створио оно за што би неки рекли да је чудо Божије. Окупио је на десетине хиљада верника око свог мисионарског рада. Усмерен према идејама које му свакодневно надолазе, он има жељу и вољу да своје духовно богатство подели са људима и на тај начин да шири реч Божију. Он се не зауставља на постојећим мисионарским средствима, на часопису, духовним листићима. Давних година је то превазишао користећи савремене техологије и друштвене мреже којима већ годинама успешно шири реч Божију. Од њених самих почетака имао је сараднике који су му непрекидно од помоћи. У наставку следи прича о њима, очевим сарадницима на његовим мисионарским пројектима.
Кренимо редом.
сестра Радмила Максимовиц - За почетак бих рекао неколико речи о Сестри Др Радмили Максимовић - Својевремено је била саучесник у постављању мултимедијалних постова на лепавинском њеб сајту. Захваљујући свом знању и неуморном труду, превела је око 2000 текстова са руског и енглеског на српски за потребе лепавинског њеб сајта. Како би сазнали њену љубав према превођењу, покушајте да се такмичите са њом, ко ће брже да прочита одређени текст на енглеском. Када ви кренете да га читате, тај текст ће код сестре Радмиле бити тренутно преведен и постављен на сајт. Покушајте избјећи било кака такмичења са сестром Радмилом када је у питању превођење текстова. Осим превођења, сестра Радмила је увек несебично пружала помоћ колико је то било у њеној моћи.
Сестра Танкосава Дамјановић - својих свакодневних обавеза она има много. Успешно се преко дана сналази са њима, а онда када сви легнемо да спавамо, сестра Танкосава укључује своју компјутерску апаратуру и креће у свет коректурисања и писања текстова за наш сајт. Тада се она трансформише из угледне београдске домаћице у професионалну дизајнерку лепих тексова који већ годинама улепшавају наш сајт. Ујутро када уз кафу посетите наш сајт и када приметите лепе текстове који уз вашу кафу лепо миришу, то ће вам бити довољан знак да је сестра Танкосава била вредна претходну ноћ и да је текстовима дала још једну мирисну димензију док смо ми спавали.
Сестра Славица - Ако сестра Танкосава даје текстовима мирисну димензију, тада им сестра Славица даје димензију окуса. Предивни текстови који дођу код сестре Славице на корекцију, од ње одлазе мириснији, заслађени медом од ливадских пчелица из сарајевског краја. Безбројно пута је сестра Славица написала своје текстове и коментаре који и данас украшавају наш лепавински њеб сајт.

Брат Стаменко - Наоружан техничким знањима увек је у тренду и корача раме уз раме са новим информационо - комуникационим вештинама. Брат Стаменко је увек при руци оцу Гаврилу када треба да се објави нови текст на манастирски веб сајт. Брзо учи, а и несебично и другима преносе своје знање. Брат Стаменко визуализира духовне поруке на ЅоуТубе, сматрајући да је ЅоуТубе један од важних фактора у мисионарском раду. У разговору са оцем Гаврилом његове најчешће речи су: "Добро Оче", "Како ви кажете Оче", "Урадићу то врло брзо", "Разумем Оче". Брату Стаменку је Бања Лука у срцу, а лепавински веб сајт у души.
Сестра Александра - Њен дан почиње увек са поруком Оцу Гаврилу на Скѕпе. "Оче благословите". Без очевог благослова не започиње свој дан. Главни јој је мисионарски циљ да текстове које преведе са српског на немачки, постави на наш сајт. Она је наш мали перфекциониста. То јој понекад ради проблем, али на крају увек доносе оригиналност и префињеност. Када преведе текстове, онако како она хоће, без иједне грешке, тек тада наша сестра Александра може мирно да спава, али пре спавања обавезно се бар на кратко јави оцу на скајп како би добила Очев благослов на лаку ноћ.
Сестра Јелена - Многе текстове на српском треба превести и на руски, али како, питали смо сестру Јелену. Она нам је одговорила да смо управо нашли особу која хоће и може то да уради. Сестра Јелена је често заузета својим свакодневним обавезама, али без обзира на гомилу њеног посла, текстови на руском језику који се налазе на нашем сајту њеним залагањем сваким даном расту као печурке после кише.
Брат Радомир - је дипломирани социјолог и политолог који своје врло занимљиве социолошке теме често пише за лепавински сајт. Као политолог и новинар, своје знање је дуго година усавршавао на једној познатој телевизији у Немачкој. Као политолог има један политички циљ супротан свим политичким циљевима на нашој политичкој сцени. Наиме, циљ му је да својим оштрим херцеговачким видом и слухом, не допусти да се на лепавинском сајту појави било који облик политичког идеализирања. Е, када би и наши политичари били као наш брат Радомир.
Сестра Наташа - пише јако лепе текстове у облику репортажа за лепавински сајт. Размишљао сам да јој за потребе њених путовања поклоним компас, али сам схватио да се сестра Наташа врло добро сналази на својим поклоничким путовањима. Усавршила се, тако да врло добро проналази путеве до скривених манастира о којима пише за лепавински сајт. Све православне лепоте које сестра Наташа спозна на својим поклоничким путовањима њена оловка напише. Када би је послали на северни или јужни пол, она би се убрзо тамо снашла, пронашла неки манастир и писала репортажу о њему, коју би врло брзо послала оцу Гаврилу за објаву на лепавински сајт.
Сестра Љиљана Николић - Синђелић - Када наши сарадници хоће да напишу текст, они узму дигиталну оловку и пишу, али пуно тежи део посла обавља наша сестра Љиљана Николић. Она као новинар осмишљава питања, планира и реализује интервјуе. Наша сестра Љиљана је радила као новинар на радио Светигори и радио Словољубве. Но, те радио станице су морале да чекају на ред, јер сестра Љиљана је увек предност давала интервјуима који су објављивани на лепавинском њеб сајту.
Брат Борислав - Како је време од 2000. године пролазило, тако се неколико пута појавила потреба за редизајном нашег лепавинског сајта. Сада се испоставило да смо чекали контакт брата Борислава из Бањалуке. Он и његови сарадници преузели су на себе велики посао осмишљавања дизајна и програмске основе нашег сајта. Њихов дизајн краси једну од најлепших верзија лепавинског сајта.

Брат Марко Јевтић - До сада је био непознат осталом делу наше мисионарске обитељи. Он искључиво контактира самном. Ово је идеална прилика да кажем неколико речи о њему. Брат Марко је један од најзаслужнијих што сигнал "Радио Благовести" долази на ваше мале или велике рачунаре. Управо са његових сервера, дигитални сигнал радио Благовести путује дигиталним антенама које су окренуте према вашим рачунарима и мобилним телефонима. Његове антене су дубоко и чврсто постављене тако да верујем да ће интернет сигнал са Радио Благовести још дуго да са поносом буду окренуте ка Вама захваљујући управо брату Марку.

Брат Иван - комплетна аутоматизација Радио Благовести упогоњена је посебним програмским кодом. То су различите ПХП скрипте које нам омогућују да на стреаминг серверу реализујемо своје идеје. Управо брат Иван својим залагањем и трудом осмишљава тај свет програмских ПХП кодова. Њему никада није тешко да одвоји своје време и креира неки нама потребан програмски модул који ће аутоматизовати замишљени мисионарски процес. Дугујемо му велику захвалност јер поред обитељи, деце и својих свакодневних пословних обавеза, он је увек са нама да помогне и буде део наше интернет мисионарске заједнице.
Сестра Лана - У тренуцима када јој се отац Гаврило обратио са идејом да дизајнира дводимензионалне плакате са духовним порукама оца Гаврила, сестра Лана је играла своју омиљену видео игрицу. Примивши послушање од оца Гарвила да дизајнира плакате са духовним порукама, сестра Лана је убрзо увидела потенцијал својих видео играца само у губљењу времена, а са друге стране схватила је велики потеницијал дводимензијалних плаката које је дизајнирала и који данас улепшавају интернет простор. Не само да више нема времена за своју омиљену видео игрицу, већ се одавно поздравила са њом, наглашивши да се осим дизајнирања, по послушању оца Гаврила бави и нарацијом текстова за Радио Благовести. Видећемо у које све благословене сфере ће је одвести то њено безусловно залагање за мисионарске пројекте оца Гаврила.
Брат Марко Бакић - Осим невероватних призора милијунских нијанси разних боја којима је брат Марко дизајнирао ЅоуТубе клипове, он има посебно истанчан смисао за израду наше комплетне видео продукције. Осим посебне хардверске опреме у коју непрестано улаже, брат Марко усавршава свој смисао за лепо како би то што је лепо поделио са свима нама. Хвала му за све лепо што је осмислио.

Сестра Сања Павков - знање грчког језика стекла је дугогодишњим животом у Грчкој. И сада жели да своје знање грчкој језика подели са оцем Гаврилом и са нама. Осим преводиоца, наша сестра Сања је јединствени пример пожртвованог гостопримца у Атини. Отац Гаврило и ја смо имали могућност да будемо њени гости, и сада са нестрпљењем очекујемо поновни одлазак ка њој. Она воли сусрете са са свим члановима интернет мисионарске заједнице манастира лепавине коју предводи отац Гаврило.


сестра Биљана Мрмош - Слушао сам тишину. Често пута се уверим да тишина може да ме усмери на ствари које волим. Лепо је ћутати и слушати. Та мисао ми често прође кроз главу када слушам сестру Биљану Мрмош и њену нарацију на Радио Благовести. Слушајући како чита духовне текстове по избору оца Гаврила, схватим важност властите шутње. Постало ми је важно да чујем сестру Биљану, јер њено знање није само везано за глуму којом се професионално бави, већ је професионална и за читање текстова на Лепавинском Радио Благовести. Како Биљана каже: " Из моје школе су изашли многи којима сам дала пелцер свог глумачког знања, јер "није знање, знање знати, већ је знање, знање дати"!


сестра Оливера Драгојевић - Хришћанима вера у Бога, представља пут, истину и живот. Упознавши сестру Оливеру, препознао сам у њој љубазност и добродушност. Приликом нашег првог сусрета приметио сам код ње снажну вољу за њен улазак у свет духовности. Разговори у којима смо заједно судјеловали били су прожети многим питањима и недоумица. Следећи наш сусрет догодио се на један занимљивији начин, путем Радио Благовести. Слушајући њене нарације у емисији ТИХИ ГЛАС, осетио сам много топлоте, и присетио се снажне воље коју сам поново приметио у њеној нарацији. Била је то воља у властито спасење. Од тада топлина која се налази у њеном гласу, свим слушаоцима Радио Благовести доноси наду и преноси потребу за вером у истински Пут Истину и Живот.

сестра Оливера Васић - је прва посетила оца Гаврила приликом његовог овогодишњег боравка у Бањи Мљечаници. Донела је оцу поклон, али чини се да је првенствено дошла по благослов од оца за читање текстова. Након што је добила од оца благослов, од тада непрестано снима текстове.
брат Хорст Георг Тхиел - Понекад је много лакше бити наратор: прочитати текст, снимити га и послати га на "Сервер". Оно што се са аудио снимком касније дешава зна само мали број људи. Један од њих је брат Георг, човек који на радном столу има врло снажан рачунар повезан са два монитора. За његов ангажман на Радио Благовести је потребна снажна рачунарска опрема. Његов рад се темељи на уређивању и едитирању аудио снимака које наратори сниме. Он поставља записе на сервер Радио Благовести и поставља постове са краћим описом. Снимке које долазе од наратора често нису довољно добро припремљене, па захтевају додатну обраду. Та обрада захтева познавање компјутерске технологије са којом се брат Георг врло добро сналази. Без његовог ангажмана аудио снимке наратора не би могле да дођу до наших драгих слушаоца.


сестра Владислава Васић Тхиел - Када је у питању читање текстова, тада се животне приче спајају у једну. Тада сестра Владислава својим гестом радизаједно са својим супругом Георгом. Уз њега је научила да поставља текстове на радио. На тај начин је и она растеретила остале чланове мисионарске заједнице када је у питању постављање аудио снимки на сервер. Уз свог супруга, сестра Владислава се оспособила за нарацију текстова али и за постављање аудио постова на Радио Благовести.


сестра Бојана Милосављев - Све више се њени вршњаци са јаком жељом ангажују на сличним пројектима. Бојана је сигурно једна од првих. Она се самостално пријавила за волонтерски рад, јер је жељела да своје слободно време уложи у своју духовну надградњу. Читајући текстове за Радио Благовести, она се обогаћује богатим духовним садржајем који се налази у текстовима које чита.брат Дејан Унчанин - млади отац троје деце не зна куда ће од обавеза, али свакодневно вољно испуњава своје волонтерске обавезе. Опрема коју поседује није на завидном нивоу, али поред тога, уз додатни труд, брат Дејан успева, да своје нарације преусмери на Радио благовести.Татјана Пуповац -
Нисам је упознао лично, али као да и јесам, када сам послуашо песме које пише. У њеним песмама су сви одговори на моје недоумице: шта је то што младог човека приближава Богу и вери. Татјана је доказ да људи који лепо пишу, још лепше читају.


Александра Поповић - Отишла је одавно да живи у иностранству. Далеко је од својих, али има велику жељу да буде са њима у контакту. Читајући текстове за Радио Благовести, омогућено јој је да је непрестано у контакту са својим најмилијима. Као што она жели бити са нама, тако ми још и више желимо бити са њом.


Милка Марјановић -
Имала је много техничких проблема са снимањем своје нарације. Звук је био претих, аудио формат прикладан. Опрема јој се покварила. Нисам имао начин како да јој поправим грешку, тако да сам јој се најавио да ћу јој доћи у госте. Велико су гостопримство приредлили тета Милка, њена кћерка и син. Са великом сам радошћу поправио неисправну опрему. Сада је тета Милка пуноправан члан интернет мисионарске заједнице манастира Лепавина


Немања Делић - наш члан у Бечу ствара музичке тоналитете. Он је научио да своју нарацију исто као и ноте преноси посебним музичким инструментима на Радио Благовести. Његови музички инстртументи су надареност, труд, вера, али пре свега велика љубав у мисионарске пројекте које води отац Гаврило.
Радмила Карановић - Слушајући професионалну нарацију сестре Радмиле Карановић, која је свој глас усавршавала водећи радио емисије на Радио телевизији Републике Српске, долазим до закључка да и својим гласом људи могу да помогну својим ближњима. Сестра Радмила увек има вољу да се ангажује на мисионарским пројектима које води отац Гаврило. Без обзира што је професионални наратор за радио програм, она жели више од свега да усавршава духовну компоненту свога гласа, знајући да ће на тај начин топлина њеног гласа доћи највише до изражаја и да ће се тада још даље чути. Читајући текстове за Радио Благовести, њен глас у овом тренутку обилази целу планету са циљем преноса духовних садржаја у домове људи који због физичке удаљености не могу лично да покуцају на врата Светог манастира Лепавине.
Милан Иветић - Важан је сигнал у којем се могу препознати топле људске ноте, али људи не знају једни другима да пошаљу тај сигнал. Они пак који то знају, њима недостају ноте са којима би свирали у животу нешто топло и кроз те ноте привукли оне који су им намењени у животу. Брат Милан, надарен вером у Бога, своју веру је одлучио да продуби, и то на начин да се ангажује као наратор на Радио Благовести. Када се сусретнемао на светом и благословеном месту, људи почну да осећају себе као део светиње, а када се заједно и једни и други тамо нађемо, тада можемо лакше разумети једни друге. Брат Милан је тражио начин како да то лакше схвати. Тражио је начин, а онда изненада је "начин" пронашао њега. Пронашао га је у тренутку када је он седео за рачунаром и покушавао да се избори са жицама и кабловима, уштекавајући и прештекавајући микрофоне. Није ишло од прве, али он није одустајао, већ је узео свој мобилни телефон преко којег је вера и смиреност његовог гласа пронашла пут до оца Гаврила и до Радио Благовести. Сада не прође дан да брат Милан не пошаље емаил поруку оцу Гаврилу, да му отац благослови нови текст за читање, јер како и сам каже: "Заволео сам да читам за Радио Благовести". Сви ми смо заволели њега, јер је постао део велике интернет мисионарске заједнице окупљене око оца Гаврила и Пресвете Богородице Лепавинске.
Владимир Србљак - Један је од наших сарадника, који нам се међу првима прикључио у мисионарском раду. Живео у Америци дуго година, и од тамо се често јављао оцу Гаврилу са жељом да помогне и да пружи свој допринос у интернет мисионарењу. Недавно се вратио у Србију како би својим богатим искуством допринео свом родном крају. Није му било лако донети такву одлуку, али имао је помоћ своје супруге која му је била велика подршка. Успео је, захваљујући својом упорношћу и радом. Посебно ми је драго када човек попут њега уз све своје дневне обавезе успе да се ангажује у нашој Интернет мисионарској заједници манастира Лепавине коју води отац Гаврило. Највише се ангажовао око превода текстова са енглеског на српски и на пројекту израде дизајна за плакате очевих духовних поука које отац објављује на фејсбуку. Тих плаката има на десетине, тако да ће труд брата Владимира дуго времена да улепшава фејсбук страницу о.Гаврило.
Бојана Србљак - Искуством се обогатила живећи у иностранству и пре неко време са својим супругом Владимиром одлучује се на повратак у Србију. Оцу Гаврило помаже већ годинама на мисионарском плану. Својевремено је водила емисију на енгелском језику која се емитовала свакодневно у 18 сати на Радио Благовести. Читајући текстове које јој је отац слао на енглеском језику показала је своју упорност да волонтима као један од највреднијих чланова Интернет мисионарске заједнице. Она је наш први волонтер-наратор која је својим гласом обогатила садржај Интернет Радио Благовести. Сама је уређивала своје емисије и слала их свакодевно у продукцију за радио. Пратио сам тада статистике слушаности радија, и приметио да је њена емисија била много слушана у Америци, земљи из које се вратила недавно како би својим знањем и трудом обогатила свој родни крај. Надам се да ће још дуго времена својим присуством јачати нашу све већу интернет мисионарску заједницу манастира Лепавина.
Моја маленкост, Ненад Бадовинац - Размишљао сам да се изузмем са овог пописа. Јер мој је задатак само да схватим очев велики смисао за интернет мисионарење. Покушавам да схватим очеву немерљиву упорност. Хтео бих дотаћи извор који му даје ту силну енергију за свој рад. Отац каже да му ја помажем као главни технички сарадник, али ја се само радујем што сам део свих тих његових пројеката тражећи духовни смисао свог посла, сматрам да је наш дух тај који нас покреће ка Светом Духу који нам долази са Неба у сусрет. Сматрам да морамо истински да хранимо свој дух надахнутом Божијом речју, коју проналазим у мисионарским пројектима оца Гаврила лепавинског.

Ненад Бадовинац

Прочитано: 19038 пута

Krst
Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit G. Porfirije

Његово Високопреосвештенство Митрополит Г. Порфирије

Otac Gavrilo

БИОГРАФИЈА ОЦА ГАВРИЛА

Manastirski Casopis PDF

МАНАСТИРСКИ
ЧАСОПИС - PDF

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

МАЊИНСКИ МОЗАИК: ИКОНОГРАФСКИ СПОМЕНИЦИ ЛЕПАВИНСКИ

ARHIMANDRIT GAVRILO U EMISIJI POZITIVNO NA HRT

АРХИМАНДРИТ ГАВРИЛО У ЕМИСИЈИ "ПОЗИТИВНО" НА ХРТ

Manastir Lepavina

ПРИЛОГ О ИНТЕРНЕТ МИСИОНАРЕЊУ

АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА У ЕМИСИЈИ "ДУХОВНИ МОСТОВИ" НА БХТВ

Manastir Lepavina

МИТРОПОЛИТ ЈОВАН О МИСИОНАРЕЊУ СА НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА У ЕМИСИЈИ "ИСКРЕ ПРАВОСЛАВЉА" РТРС

Manastir Lepavina

ПОСНА ЈЕЛА ПО ИЗБОРУ О. ГАВРИЛА
"Христе Боже, благослови јело и пиће слугу Твојих..."

Manastir Lepavina

ORTHODOX MISSION
ПРАВОСЛАВНА МИСИЈА

Manastir Lepavina

РЕЦЕПТИ ЗДРАВЕ И
ЛЕКОВИТЕ ХРАНЕ

Manastir Lepavina

МАЊИНСКИ МОЗАИК

ЧУДЕСНА ИСЦЈЕЉЕЊА

Manastir Lepavina

МАНАСТИРСКО ЦВЕЋЕ

ИЗ ФОТО ОБЈЕКТИВА ЈЕРОЂАКОНА ВАСИЛИЈА

Manastir Lepavina

РЕПОРТАЖА О МАНАСТИРУ ЛЕПАВИНИ

О ЧУДЕСНИМ ИСЦЕЛЕЊИМА

Manastir Lepavina

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ "ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ-књига друга" Архимандрита Гаврила (Вучковића)

НА РАДИЈУ СЛОВОЉУБВЕ

Manastir Lepavina

ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА "ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ - КЊИГА ДРУГА"

АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА (ВУЧКОВИЋА)

Manastir Lepavina

СПЦ ХОЛАНДИЈА

ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Manastir Lepavina

РАДИО СЛОВО ЉУБВЕ

РАДМИЛА МИШЕВ О ПОЛА ВЕКА ДУХОВНОГ ПОДВИГА ОЦА ГАВРИЛА

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ

РАЗГОВОР СА РАДОМИРОМ ВУЧИЋЕМ

Manastir Lepavina

КЛЕСАРСКА РАДИОНИЦА АГИАЗМА

SATELITSKA KARTA I VREMENSKA PROGNOZA

САТЕЛИТСКА КАРТА И ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Ekologija i Medicina

ЕКОЛОГИЈА И МЕДИЦИНА