МАНАСТИР ЛЕПАВИНА - СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Presveta Bogorodica Lepavinska
NASLOVNA NOVO NA SAJTU GALERIJA RADIO BLAGOVESTI KONTAKT LATINICA
Krst
Krst
Krst
Manastir Lepavina

АКАТИСТ

ЧУДОТВОРНОЈ ИКОНИ МАЈКЕ БОЖЈЕ ЛЕПАВИНСКЕ

Krst
Manastir Lepavina

СЛУЖБА

ЧУДОТВОРНОЈ ИКОНИ МАЈКЕ БОЖЈЕ ЛЕПАВИНСКЕ

Manastir Lepavina

Baner

Погледајте који нам је рејтинг на Интернету?

Prva verzija sajta

Druga verzija sajta

Manastir Lepavina

ПРИРОДНЕ ЛЕПОТЕ СВЕТА

...Све си премудрошћу створио" (Пс.103,24)

Manastir Lepavina

РЕЗУЛТАТИ АНКЕТЕ О

РАДИО БЛАГОВЕСТИ

Manastir Lepavina

ВИЊЕТЕ И УКРАСНА СЛОВА

Manastir Lepavina

ВИЗАНТИЈСКЕ ИКОНЕ ФРЕСКЕ И ВИЊЕТЕ

Manastir Lepavina

РАЗГОВОР СА АРХИМАНДРИТОМ ГАВРИЛОМ О МОДЕРНИМ ТЕХНЛОГИЈАМА

Manastir Lepavina

КРОЗ МИСИОНАРСКИ РАД ОЦА ГАВРИЛА

Manastir Lepavina

РЕЛИГИЈЕ И ИНТЕРНЕТ

Manastir Lepavina

РАЗГОВОР АХРИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА СА ПРИМ.ДР РАДЕТОМ КАЛАМАНДОМ

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ВИРТУАЛНА ПОРОДИЦА АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА

Manastir Lepavina

МИКРО КЊИГА - ИНТЕРНЕТ КЊИЖАРА

Manastir Lepavina

ДУХОВНА ДЕЦА СВОМЕ ОЦУ ГАВРИЛУ ЛЕПАВИНСКОМ У ЧАСТ ПОЛА ВЕКА ЊЕГОВОГ ДУХОВНОГ ПОДВИГА

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ПРЕКО ФЕЈСБУКА ДО ДУХОВНОСТИ

РАЗГОВОР СА РАДОМИРОМ ВУЧИЋЕМ

DIGITALNA TEHNOLOGIJA U MISIJI CRKVE

ДИГИТАЛНА ТЕХНОЛОГИЈА У МИСИЈИ ЦРКВЕ

Manastir Lepavina

ВЕБМАСТЕР НЕНАД БАДОВИНАЦ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ РАДИЈА СЛОВОЉУБВЕ

Teleklik

ЧУДЕСНА ИСЦЈЕЉЕЊА - МАЊИНСКИ МОЗАИК НА ХРТ






ЧУДЕСНА ИСЦЈЕЉЕЊА

У манастиру Лепавина недалеко од Копривнице, који датира још из 16. стољећа, налази се чудотворна икона Пресевете Богородице Лепавинске. Приписују јој се исцјелитељске моћи, као и води која извире испод цркве.
О чудесним исцјељењима и особним доживљајима свједоче неки од многобројних вјерника који су посјетили манастир. Иначе, манастир Лепавина познат је и по чувању вриједних старих еванђеља из 13. и 14. стољећа, као и по ширењу духовности преко интернета које редовито обавља игуман Гаврило.

Реализаторица: Мартина Миљковић
Сниматељ: Дамир Собота
Новинарка: Сања Кос-Бојанић

Извор: http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=407&cHash=f459e39e29

СВЕДОЧАНСТВО О ИСЦЕЛЕЊУ У МАНАСТИРУ ЛЕПАВИНА

Помаже Бог,оче Гаврило,
морам да Вам се јавим у име цијелог аутобуса који је данас био у Лепавини.Сви су пуни утисака и добила сам за послушање од њих да Вам напишем ову поруку. Госпођа Анђелка Ђукић која је путовала с нама моли да остане записано.
Прије мјесец дана Анђелкина унука је посјетила Лепавину и по повратку баки је причала како јој је било прелијепо и како је Ваш манастир свето мјесто.Госпођи Анђелки је донијела књигу у Чудима Лепавинске Богородице а Анђелка ју је прочитала осам пута и донијела одлуку да и она посјети Лепавину.Постила је и спремила се за причешће а уочи пута 3.6. ујутро у 2 сата добила је јаке болове и као да ју је нешто гушило и осјећала је јаку немоћ.Рекла нам је да је чврсто одлучила да дође и причести се,макар и умрла како нам је рекла.
Са комшиницом која јој је помогла дошла је до аутобуса и јутрос смо кренули.Видјело се да је Анђелка јако слаба,успут је повраћала,неколико пута морали смо стати да би предахнула,повратила и имала је нездраво сиво-црну боју и морам рећи да смо се сви за њу уплашили.
Из аутобуса је једва изашла,Борка и Дијана спустиле су је до манастира јер је рекла хоће да се поклони Лепавинској Богодиодици макар умрла.
И ето поклонила се...присустовала Литургији,освећењу и молитви и каже да јој је бол који јој је притискао груди једноствано као излетио из груди а жљезда која је била величине као мања мандарина нестала са грла.Дирнута је Васом пажњом,молитвом и свиме што је доживјела и жели да ово њено свједочење остане забиљежено јер је она како сматра преживјела захваљујучи Лепавинској светињи.
Пуна утисака и смирења које свако од нас носи са собом из Лепавине поздрављам Вас и још једном хвала и поздрав за сво братство,
Мира и сви Бањалучани који су данас имали срећу да буду у Лепавини
Празник силаска Светог Духа на апостоле - Педесетница 3. јуна 2012. године



Поштовани оче Гаврило,
Обрадовали сте ме својим писмом и указивањем на емисију ХРТ о манастиру Лепавини и чудотворној икони Богородице Лепавинске. Са пажњом сам погледао снимак те емисије и сматрам да је врло упечатљиво показала дубину вере оних који долазе на поклоњење.

Посебно су исказана дирљива сведочења особа које су доживела исцељење благодаћу Богородице Лепавинске и пијењем воде са манастирског студенца. Није ли ова вода, послужена уз лепо манастирско вино пре толико векова, била повод да на почецима трајања Манастира настане она маштовита легенда о принцези из дома принца Ернста, која је предложила како да се зове манастир, изговоривши ове речи: "Када овако лепо вино имате, нека буде и манастиру вашем име Лепавино"? Вино је остало у имену манастира, а вода и даље исцељује оне који са вером у срцу долазе и надају се вишњој помоћи. Ви то најбоље знате да ово није никаква реткост што је показано у споменутој емисији да се догађају исцелитељска чудотворства у манастиру Лепавини, јер сте били сведок бројних оздрављења током година које сте провели у обновљеном братству. О томе сте и сами писали износећи бројне примере Богородичиног даривања здравља људима запалим често у тешке болести и стање безнађа. Нада је ипак постојала за њих, јер су веровали. О томе сведоче и записи у Лепавинском летопису у коме се наводе сликовити примери исцељења током 18. века. Све то говори о непрекидном трајању додира земаљског и небеског прожимања у духовном средишту као што је Лепавина и о непосредним знацима божанске милости према људима у невољи. У највећој нади да ће тако и остати, са највећим поштовањем према Вама и лепавинском братству,
проф. Томислав Јовановић,
у Београду, 23.05.2012
* * *


Правити телевизијску емисију документарног типа о чудима вјере представља изазов, али носи и опасност да се изгуби мјера између суштинске приче о чуду вјере и форме визуелног представљања. У емисији Мањински мозаик Хрватске радиотелевизије, емитованој 19.5.2012., посвећеној овог пута српској националној мањини у Хрватској и манастиру Лепавини нађена је добра мјера, а формални аспект је подређен суштинском. "Чудесна исцјељења" наслов је поменуте емисије. Сам наслов емисије је с једне стране интригантан, с друге стране класичан и пристаје емисији која приказује један манастир. Пошто ово није први пут да се у Мањинском мозаику приказује манастир Лепавина, већ унапријед у најави емисије побуђена је радозналост на који ће начин бити варирана тему о манастиру Лепавини. Овај пут у емисији приказан је манастир Лепавина прије свега као свето мјесто гдје се догађају чудесна исцјељења, а у позадинском плану је чињеница да се ради о једном културном и вјерском топосу посебно везаном за српску националну мањину у Хрватској. То испуњавању битног оквира једне емисије посвећене националним мањинама уопште не смета, јер без потребе за наглашеним и понављаним акцентуирањем припадности манастира вјерској култури православних Срба, гледалац добија, колико је то могуће у неких 15 минута програма обухватан приказ о универзалном феномену вјерског чуда исцјељења у одори култног колорита једне мањине. То овој емисији даје посебан квалитет и препознатљиво мјесто у мозаику осталих емисија о националним мањинама у Хрватској.

Централна окосница око које се збива духовни живот у оквиру овог манастира је чудотворна икона Пресвете Богородице Лепавинске, непознатог аутора, како се каже већ на самом почетку емисије. Овај првобитни аспект манастира Лепавине издвојен је као тематски садржај емисије, коме су сви други елементи подређени. Чудотворност Богородичине иконе, посебно поштовање Пресвете Богородице везано за овај манастир и чуда исцјељења која се ту догађају, то је на одређени начин тематска редукција шире приче о манастиру Лепавини, али испоставиће се у емисији као потребна редукција и као важан фокус, који води ка правом извору лепавинске приче. Исцјељење човјека, његова исконска духовна потреба и жеља да живи цјелокупним животом ван половичности, која може некад да се манифестује као обољење, било духовно, било психичко, било физичко спада у централна вјерска питања уопште од памтивијека до данашњих дана.

Структура емисије је успјешно прилагођена садржају тј. поменутој првобитној идеји водиљи. Иако се може стећи утисак да је ријеч о класичном приступу креирању једне емисије овог типа, аутентичне изјаве свједока исцјељења у другом дјелу емисије дају један особен емоционални набој телевизијској причи. Данас све ријеђе можемо у медијима сусрести телевизијском камером документован примјер искреног и општељудског емоционалног излива, какав се у овој емисији може видјети и осјетити као нпр. у изјави мајке једног дјечака, која говори о чуду, а да се притом не стекне утисак исфорсираности од стране аутора емисије ради појачавања медијског ефекта у програму. У овој емисији аутентичне изјаве о исцјељењима су ненаметљиво укомпоноване у цјелокупни ток приче, не дјелују патетично, афектирано, или као израз вјерске хистерије. Једноставна и искрена свједочанства вјерника као да представљају природни и хармоничан наставак изјаве Митрополита загребачко-љубљанског, господина Јована на почетку емисије о немогућности потпуно рационалног поимања чуда у вјерском животу. Управо у изворном исказу "обичног" вјерника пред камером постиже се један документарном програму потребан степен динамике и аутентичности, па тако и у изјави једне мајке, која наговјештава дилеме које су је испрва мучилеприје него што ће као ходочасница доћи до манастира, када у емисији указујући на своју кћер коју држи у наручју чујемо како каже с осмјехом: "...а онда је дошла Марија." Овакав начин креирања емисије са примјереном дозом драмског поступка, чини се сасвим оправданим. У функцији драмског императива је и музичка подлога у емисији. Изјаве судионика су пажљиво биране, како по свом садржају, тако пратећи принцип хијерахијског слиједа и редају се низом од црквених достојанственика у првом дијелу емисије, преко вјероучитељице, која наглашава важну улогу Богородичине иконе у православном свијету до "обичног" вјерника у другом дјелу, који говори о свом личном доживљају чуда да би се круг изјава употпунио другом тј. задњом изјавом архимандрита Гаврила о његовој духовно-просвјетној дјелатности преко интернета, која исходи из манастира и кадровима манастирске интернет-презентације и игумановог налога на друштвеној мрежи "фацебоок", чиме се на крају емисије заправо отвара једно ново поглавље приче о манастиру Лепавини, можда за неку другу будућу емисију.

Уводни дио емисије је више оријентисан на кратак преглед историјата манастира и чини се као тек једна од многих могућности како увести гледаоца у ток приче. Ипак тај уводни дио зналачки је урађен и функционализован у циљу приближавања гледаоца основној теми емисије. Уводно добијамо кадорве манастира Лепавине усред шумско- ливадске удолине снимане са обронка оближњег бријега, слике идиле након чега слиједи цијела једна историјска и егзистенцијална прича, која постепено кулминира у сузама свједока исцјељења. Црно-бијели кадрови дају уводу историјску дубину и утисак древности. Светогорско поријекло оснивача манастира је поменуто у офф-у, а при томе је мање упућеном гледаоцу дата довољна слобода избора да ли ће да се активно запита како то да постоји духовно-материјални израз Свете Горе у виду једног манастира, који припада Српској Православној Цркви управо на простору Хрватске, и о чему је ту заправо ријеч, када се помиње Света Гора и манастир Хиландар и који су сплетови историјских околности довели до оснивања манастира. У наставку емисије игуман манастира, архимандрит Гаврило, који је и сам Светогорац, још једном ће подсјетити гледаоца на свој долазак са Свете Горе у манастир Лепавину 80их година прошлог вијека. Можемо можда претпоставити да би гледалац могао да се запита откуд све то, и откуд Светогорац ту недалеко од Копривнице. У емисији остаје недоречено шта то заправо значи и том недореченошћу ствара се једна доза мистификације везане за само поријекло манастира што је добро средство да се гледаочева пажња привуче.

Скоро да ништа од онога што је од суштинске важности за првобитну идеју водиљу, а то је чудотворна икона Пресвете Богородице Лепавинске, у овој емисији није заборављено, а и ако јесте,критичко око гледаоца то не може да примјети, јер добија обиље на увид: детаље из богослужења у православном храму манастира, може и да чује детаље молитве свештеника и црквеног појања, а камера хвата са дистанце и приказ светотајинског чина исповијести вјерника. Будно око камере успјева да ухвати и цијели распон ходочасничких типова окупљених у манастиру и око манастирског извора без да их угрожава у њиховом молитвеном миру. Ту су жене у марамама, старији вјерници, дјеца, брачни парови, па и једна модерна дјевојка чији је поглед скривен иза сунчаних наочала. Она као да је сишла са друштвене мреже и материјализовала се ту у манастирској идили. И ту имамо слободан простор да без ријечи саживљавајући се само са оком камере наслутимо, који је све спектар духовних потреба и мотива, који покреће људе из Хрватске, региона и далеких земаља да траже помоћ на овом светом мјесту.

Крај емисије дјелује као да ће слиједити наставак приче о манастиру Лепавини, јер на крају игуман манастира наговјештава један други, у емисији нераскривени слој духовног живота везаног за овај манастир, а то је духовно-просвјетна дјелатност у сфери интернета. Закључујући емисију, отварају се многа питања и стиче утисак као да је много тога недореченог остало, али то није мањак емисије, него добар медијски ефекат, који кад је ријеч о чуду, представља управо онај медијски инструмент који побуђује знатижељу гледаоца да дозна још више, или да се и сам упути у манастир и уживо се увјери у вјеродостојност телевизијске приче . Мјера неисказаног и неиспричаног је оно што је у изјави Митрополита Јована на почетку емисије наговјештено, а то је питање чуда, које се отима могућности потпуне рационалне спознаје. Мјера неисказивог постигнута је и приказана овом емисијом на разне начине. Хармоничан однос између феномена чуда и форме медијског представљања је успјешно успостављен, а једна национална и вјерска мањина излази из оквира музејског и показног, открива се у пуноћи животног интензитета, а тиме и као феномен обогаћења ширег друштва коме припада и јасно се препознаје у својој историјској вертикали. Ова емисија није тек једна од емисија афирмативног карактера, него заиста интересантна за погледати.



Радомир Вучић
, 22.5.2012. у Београду

* * *

ВАИСТИНУ ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
Управо сам одгледала прилог на ХРТ.Добро,класично и професионално урађена емисија и хвала Богу нека су је емитовали,а сад је за очекивати јос више гужве,то јест посјета из Хрватске.И морам рећи да сам се изненадила кад сам видјела Вашу изјаву,пошто видим годинама да нам бјежите од камере.Изјава је лијепо пренесена.
Надам се да сте сви добро.Хоћете ли ићи у Мљечаницу ових дана.Дуго нисам била и баш смо причали Биљана,монтажерка и ја о Вама прошле седмице.Вољели би породично доћи и ако се буде могло јавићемо вам се.
Хвала за Благослов и пуно Вас сви поздрављавамо,


Мира

* * *

Помаже Бог Оче!
Одслушала сам емисију и ево крактког коментара;
Изузетно лепа емисија, целовита. Све је урађено са мером, информативно, сликовито и душекорисно. Одлично уклопљено оно што сте Оче Говорили о интернету, скајпу и колико је то важно за комуникацију са људима, нарочито младима. Хвала Оче на Вашем труду.

Свако Вам добро од Господа,
с. Љиљана ,
Благословите

* * *
Помаже Бог, оче благословите.
Хвала Вам на послатом линку. Ово је једно дивно сведочанство о светињи лепавинској и чудотворној икони Пресвете Мајке Божије, којој многи долазе да се поклоне. Свако са сопственим бригама и проблемима, али са вером и надом да ће му Пресвета Богомајка помоћи. И Она помаже.
Ми смо део тог великог броја људи који су једном дошли, осетили благодат овог светог места. И коме се радо враћамо.
Била сам у многим манастирима, поклонила се многим сетињама, али увек кажем да је Лепавина посебна. У овом манастиру човек се не осећа као гост. Већ као да се са дугог пута вратим дому, међу оне које воли, и који њега воле, осећа припадност, мир, љубав, радост...исто што посведочи једна поклоница из ове емисије.
Манастир Лепавина није само део лепавинске долине, окружен шумом, скривен од погледа.Он на један чудесан начин постаје део свакога човека, који све његове благодати прима у душу и срце, и носи их са собом у свет, ма откуда дошао...
Опростите и свако добро.


сестра Бојана

* * *


Помаже Бог, оче, благословите! Срећан Празник Вазнесења Господњег!

Данашњи Празник нам сведочи да се сваки човек, ако живи врлинским животом, може да узнесе на небо, као што се наш Господ Исус Христос на данашњи велики Празник узнесе код Свог Оца Небеског.
Ова емисија је пре свега од стране аутора сачињена не само високо професионално, већ са неизмерном љубављу према човеку као творевини Божијој. Тако човек, који никада није био у манастиру Лепавини, или можда ни у једној светињи, кроз ову емисију може да осети величину Светиње, благодат Светиње, моћ Светиње, смисао постојања Светиње, с једне стране присуством Чудотворне иконе Мајке Божије Лепавинске и Њеног мајчинског заступништва пред Господом, а с друге стране, манастир Лепавину може да доживи као свој дом у коме увек има неко најдражи да те дочека, да те поучи и окрепи, и да се за тебе помоли пред Богомајком и Господом.

Сама појава Архимандрита оца Гаврила, игумана манастира у емисији је тако достојно представљена, баш као што и доликује његовој личности и као што отац то и јесте - науморни пастир Божији. Отац Гаврило нам и након 27 година служења овој Светињи и узношења молитава пред Пресветом Богородицом Лепавинском, и данас преноси благодати и благослове из Хиландара, са Свете Горе Атонске, поручујући да светиње и Божији посланици и служе да би народ Божији, дакле, сви који траже Бога Живога, имали где да дођу, имали код кога да дођу, да потраже утеху и да се помоле Богу за себе и своје ближње.

Упућивање Митрополита Јована на молитве и сведочење о бројним исцељењима по искреним молитвама пред Чудотворном иконом Мајке Божије, као и сведочење исцељених верника и од, за медицину, неизлечивих случајева, никога не само да не оставља равнодушним, већ свима отвара духовне очи и жељу да што пре потражи истински Пут, а Сам Господ каже: "Ја сам Пут, Истина и Живот".

А ми се молимо да Господ награди све који ову душекорисну емисију створише и преко које поручише верном народу да је Господ милостив и да увек по вери нашој истински помаже. Сви су они мисионари Бога Живога.

Оче Гаврило, хвала Вам што нас и на овај начин, и увек подсећате на потребу за умножењем таланата, које нам Господ дарова, као и на Љубав Божију непресушну.

Свако добро од Васкрслог Господа!

Танкосава Дамјановић,
у Београду, 24.05.2012.


КОМЕНТАРИ СА ФЕЈСБУК ПРОФИЛА О.ГАВРИЛА

Соња Кустудиц
прелијепо је <3
Саса Милосевиц
Где се мозе погедати емисија?
Саша Лазић
Како отац увијек каже, исцјељења се дешавају по вјери, увијек их има, али то Господ одлучи, неће то као по наруджби пића у кафићу, једном дођеш по чашу среће и здравља и ајмо даље по старом...треба се и човјек мјењат и од себе нешто дати на духовну корист, тежит ка практицирању вјере, а не обреду. Но, када отац држи бесједу послије Свете Литургије и учи нас сви слушају уи цркви, ни муха се не чује, а срце радосно игра...још када би се дословно и одрадило што отац савјетује, неби исцјељења ни требала...
Стана Меселдзија
Слава Богу и хвала за све! Гледајући и слушајући-сузе саме су потекле, због радости и свих узбуђења у души за сва исцелења и само пожртвовање оца Гаврила и братства.Све по Божијем промислу и хвала Богу да такву Светињу имамо и да све савјете и поуке оца Гаврила слушамо и више ће исцелења и спасења бити.
Миљан Спузвабоб Јусттооцоол
отац Гаврило симпатицан цовјек скорз :Д
Милена Мадзар
Дивна емисија,бас ме дирнула,хвала Богу и Богородици сто постоје овакви Манастири и Духовници за спасење људских дуса.
Миланка Пандуревиц
Слава и хвала драгом Богу за све и Пресветој Дјеви Богородици Лепавинској за њење молитве сто их упуцује за нас греснике пред престолом њењог сина ....
Бранка Крнета
Вера, нада, љубав. Слава и хвала Богу .Слава и хвала насој заступници, Прецистој Богородици Лепавинској. Колико топлине у васем раду има оце Гаврило свако добро од Господа зелим вама и братији, нека вас цува Мајка Бозија и сви Свети. Амин.
Злата Богдановиц
Ја сам уверена у то! +++
Љиљана Ботић Вилотић
Благословите оче Гаврило! Лијепа емисија и свједочанство вјерника. Господ је рекао : Све је могуће ономе ко вјерује.
НемањаиДанијела Младеновиц
Велика је наша радост оче, од како ступисмо у контакт са Вама а преко Вас и са Пресветом Богородицом Лепавинском. И ми смо сведоци помоћи Мајке Божје, а посредством ваших молитава, за нашег сина Гаврила. Бог да вас сачува од сваког искушења и подари Вам радост небеску, мир душевних сила...Нема речи за све само једна неописива лепота у срцу саздана на Христовој сили и Љубави.
Ђорђевић Диана
Хвала Богу,и пресветој Богородици и свим Светима те све сто сам тразила цијели зивот ја надјо у Лепавини.
Дуња Неда
Помаже Бог,оче ГаврилоПомаже Бог братији Манастира! Помаже Бог браћо и сестре! Дивно је гледати овако лепу Светињу која се подигла из рушевина,која је заједно са својом Братијом говорила кроз векове и патње.Хвала Господу и Пресветој Мајци да су својом љубављу вратили слуге своје у прелепи храм и пружили руку Исцељња свима онима који душом и срцем у ту Светињу дођу.Хвала Вам оче Гаврило што нас упућујете по вољи Божијој на путеве Господње.Свако Вам добро од Господа и Пресвете Мајке,амин.Боже дај! Слава Богу и сада,и увек,и у све вековевекова! Амин!
Ненад Бадовинац
Ходочасници доживели чудотворство Пресвете Богородице Лепавинске. Пред камерама не знају објаснити шта се догодило, тешко им је описати доживљено чудо, знају да нешто постоји, осећају, али речима не знају описати чудо које су доживели.
Злата Богдановиц
Све је ово дивно чути и видети! Ја сам посећивала манастир више пута. Пре две године у Београду ме зауставила двојице новинара из Илустроване политике, где су ми поставили питање "Шта мислите о православљу"? Дала сам им интервју о мом мишљењу, јер сам верник и навела манастир Лепавину и причала о Ћудотворној икони Пресвете Богородице Лепавинске, од које сам осетила исцелитељску моћ. Препоручила сам да људи иду тамо да виде и увере се у те моје наводе. +++
Злата Богдановиц
... опростите на грешци (Ћ = Чудотворној) +++
Натаса Илиц Миловац
Одлицна емисија. Поделих је са пријатељима. Вецерас ми је бас требало да на кратко посетим светињу макар и овако. Хвала Оце. Слава Богу. Сваки пут казем исто - нема особе која је била у манастиру Лепавини а да је светиња није дотакла а Мајка Бозја јој помогла.
Маја Еџ Раицевиц
Бог Вас благословио Оче Гаврило!
Бојан Пуцар
Ово је само мали дио онога што обичан човјек може да осјети и доживи. Позив свим хришћанима да посјете мајку Божију Лепавинску, како би им срца пјевала у све дане живота!
Роуз Крстиц
Хвала за прилику да видимо и дозивимо бар делиц онога сто ова светиња пруза

Саша Лазић
То је најмање што се могло рећи, али да се два дана прича о манастиру не може се испричати све и довољно..
Натаса Илиц Миловац
Бог је дао да се све висе цује иприца о манастиру и Мајци Бозјој Лепавинској.

Прочитано: 47081 пута

Krst
Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit G. Porfirije

Његово Високопреосвештенство Митрополит Г. Порфирије

Otac Gavrilo

БИОГРАФИЈА ОЦА ГАВРИЛА

Manastirski Casopis PDF

МАНАСТИРСКИ
ЧАСОПИС - PDF

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

МАЊИНСКИ МОЗАИК: ИКОНОГРАФСКИ СПОМЕНИЦИ ЛЕПАВИНСКИ

ARHIMANDRIT GAVRILO U EMISIJI POZITIVNO NA HRT

АРХИМАНДРИТ ГАВРИЛО У ЕМИСИЈИ "ПОЗИТИВНО" НА ХРТ

Manastir Lepavina

ПРИЛОГ О ИНТЕРНЕТ МИСИОНАРЕЊУ

АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА ВУЧКОВИЋА У ЕМИСИЈИ "ДУХОВНИ МОСТОВИ" НА БХТВ

Manastir Lepavina

МИТРОПОЛИТ ЈОВАН О МИСИОНАРЕЊУ СА НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА У ЕМИСИЈИ "ИСКРЕ ПРАВОСЛАВЉА" РТРС

Manastir Lepavina

ПОСНА ЈЕЛА ПО ИЗБОРУ О. ГАВРИЛА
"Христе Боже, благослови јело и пиће слугу Твојих..."

Manastir Lepavina

ORTHODOX MISSION
ПРАВОСЛАВНА МИСИЈА

Manastir Lepavina

РЕЦЕПТИ ЗДРАВЕ И
ЛЕКОВИТЕ ХРАНЕ

Manastir Lepavina

МАЊИНСКИ МОЗАИК

ЧУДЕСНА ИСЦЈЕЉЕЊА

Manastir Lepavina

МАНАСТИРСКО ЦВЕЋЕ

ИЗ ФОТО ОБЈЕКТИВА ЈЕРОЂАКОНА ВАСИЛИЈА

Manastir Lepavina

РЕПОРТАЖА О МАНАСТИРУ ЛЕПАВИНИ

О ЧУДЕСНИМ ИСЦЕЛЕЊИМА

Manastir Lepavina

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ "ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ-књига друга" Архимандрита Гаврила (Вучковића)

НА РАДИЈУ СЛОВОЉУБВЕ

Manastir Lepavina

ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА "ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ - КЊИГА ДРУГА"

АРХИМАНДРИТА ГАВРИЛА (ВУЧКОВИЋА)

Manastir Lepavina

СПЦ ХОЛАНДИЈА

ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Manastir Lepavina

РАДИО СЛОВО ЉУБВЕ

РАДМИЛА МИШЕВ О ПОЛА ВЕКА ДУХОВНОГ ПОДВИГА ОЦА ГАВРИЛА

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ

РАЗГОВОР СА РАДОМИРОМ ВУЧИЋЕМ

Manastir Lepavina

КЛЕСАРСКА РАДИОНИЦА АГИАЗМА

SATELITSKA KARTA I VREMENSKA PROGNOZA

САТЕЛИТСКА КАРТА И ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Ekologija i Medicina

ЕКОЛОГИЈА И МЕДИЦИНА