MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

PROSLAVLJENA SLAVA MANASTIRA LEPAVINE



 

 

Na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, u utorak, 21. novembra/04. decembra 2018. godine, svečano je proslavljena hramovna slava manastira Lepavina.

 

Manastir Lepavina je mesto u kome se, kao reke, svakodnevno sliva mnoštvo verujućeg naroda koji dolazi da se pokloni čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice. Tako je manastir mesto neprestanog okupljanja velikog broja pravoslavnih i nepravoslavnih vernika iz Hrvatske i svih okolnih zemalja. U manastir Lepavinu dolazi i mnoštvo vernika iz dijaspore. Vernici sa posebnom revnošću posećuju manastir o praznicima posvećenim Presvetoj Bogorodici.

breitling replica

 

replica franck muller

 

Tako je bilo i ove godine na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice. Mnoštvo naroda se sabralo da zajedno sa lepavinskim monasima proslavi hramovnu slavu i da „u psalmima i himnama i pesmama duhovnim“ izrazi čast i poklonjenje Presvetoj Bogorodici.

 

 

Svečano slavlje je otpočelo Božanstvenom Liturgijom, kojom je načalstvovao jeromonah Vasilije Lepavinac, uz sasluženje protosinđela Venijamina (Kovačića), sabrata manastira Sv. Petke u Zagrebu, protojereja-stavrofora Jove Lazičića iz Eparhije banjalučke, kao i više sveštenika i đakona iz Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

 

Liturgijskom besedom verne je poučio protosinđel Venijamin. Skoro svi prisutni su uzeli učešća u Svetoj Tajni Pričešća.

 

 

Slavsko saborovanje je nastavljeno posluženjem, zatim molitvama za zdravlje, te zajedničkom slavskom trpezom koju je za sve poklonike pripremilo bratstvo manastira Lepavine.

 

 

 

 

Tekst: mitropolija-zagrebacka.org

Fotografije: manastir Lepavina

 

 

 

 

 

Smrtovnice prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

repliche orologi

Pročitano: 9451 puta