MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

POD POKROVOM PRESVETE BOGORODICE: ČUDA OD BOGORODIČINOG POJASA



Sve ljude kojima je Bogomajka učinila dobro zamolio sam da napišu nešto o tome, ali im je to teško.

 

Rekli su mi da Vam sam napišem ako to želim. Sada ću Vam ispričati o čudima od Svetog pojasa Presvete Bogorodice, koja su učinjena pomoću osveštanih pojasa. 

 

Kad sam došao kod svog duhovnika, on mi je rekao da je njegova kćerka već dugo udata i da nikako ne može da zatrudni, pa ga to mnogo muči. Rekao sam ocu Joanisu: „Doneću pojas osveštan na Svetom pojasu Bogorodice da ga Nektarija stavi“. Takođe sam mu dao knjižicu s molebanom pred čudotvornom ikonom „Svecarica“. Ona i muž su postili 40 dana, svako jutro su čitali moleban, a svako veče – akatist. Ispovedili su se i pričestili. I čudo se desilo. Dva meseca kasnije je zatrudnela i sad ovaj par gaji predivnog dečaka.

 

Moj drug Dimitrije, komandant flote ratne mornarice, bio je u braku četiri godine. On i žena nikako nisu mogli da začnu dete. Dao sam im pojas osveštan na Časnom pojasu. Kad su se ispovedili, postili i molili se Bogorodici, dobili su dvoje dece.

 

Žena K.S., lekara kardiologa, imala je tri spontana pobačaja. Moja svastika joj je dala da nosi pojas osveštan na Pojasu Presvete Bogorodice. U toku drugog meseca je zatrudnela i rodila je devojčicu.

 

Georgije i Panajota, profesori u Halkidiki, bili su u braku već sedam godina i nisu mogli da dobiju dete. Dao sam im pojas i po blagodati Bogorodice Panajota je zatrudnela i rodila trojke. Njihov doktor je bio zapanjen. Hteo je da odstrani jedan plod da drugo dvoje budu zdraviji. Međutim, roditelji su rekli: „Toliko godina smo vatreno želeli da dobijemo dete i zar sad kad nam je Bog poslao troje, treba da ostanemo bez jednog od njih? To ne dolazi u obzir!“ Na kraju je Gospod uzeo jednog od njih troje, a drugo dvoje su se rodili zdravi.

 

Jedan naš duhovni brat je ležao u bolnici u lošem stanju. Neprekidno je štucao, pa nije mogao ni da jede, ni da priča. Pripremao se za operaciju. Stavio sam mu u usta ulje od Bogorodičine ikone i zavezao sam mu oko vrata pojas od Časnog pojasa. Za četvrt sata štucanje se smanjilo i bolesnik se osećao mnogo bolje. Sutradan je otpušten iz bolnice. 

 

Mojoj drugarici, Efrosiniji Cimbi, pre mnogo godina je zamenjen srčani zalistak. Kad smo se sreli rekla je da se sprema na novu operaciju. Dao sam joj pojas da ga nosi neko vreme. U kardiohirurški centar Onazis bila je primljena 16. januara. Doktor je obavio potrebne analize i svi pokazatelji su bili negativni. Još dugo se kasnije pitao šta se desilo. Efrosinija se 18. januara vratila kući i od tada nema problema sa zdravljem. 

 

Osamdesetdvogodišnja Konstantina Kaculi je patila od osteoporoze i deformišućeg artristisa. Šest meseci je do kuhinje i toaleta išla invalidskim kolicima. Dao sam joj pojas i ulje od ikone Bogorodice i sad se moli i kreće koristeći hodalicu.

 

Moja rođaka Ekaterini Lodu, koja će uskoro ući u šesti mesec trudnoće, gubila je vodu. U placenti je došlo do upale i detetov život je bio u opasnosti. Predložio sam joj da neko vreme nosi pojas od Pojasa Panagije i da pročita moleban. Nekoliko dana kasnije smanjila se količina tečnosti koju je izbacivala, a uskoro je potpuno prestala da gubi vodu. Po rečima lekara, plod se sad razvija normalno. 

 

S ljubavlju u Hristu, Janis Hadzopulos

replica uhren kaufen

8. VI 2001, Atina

 

 

Čuda Božija u XXI veku, Obraz svetački, Beograd 2017.

  

  

  

 

 

Pročitano: 16568 puta