MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

SVETA LITURGIJA I GODIŠNJI POMEN BLAŽENOPOČIVŠEM O. GAVRILU LEPAVINSKOM 

Na Svijetlu subotu i dan prepodobne Marije Egipćanke, 14. aprila 2018. godine, u manastiru Lepavini je služena Sveta Liturgija i godišnji pomen blaženopočivšem arhimandritu Gavrilu (Vučkoviću), dugogodišnjem duhovniku i nastojatelju lepavinskog manastira. 

 

Svetu liturgiju su služili jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji, jerej Radovan Dimitrić, paroh koprivnički, i jerej Branislav Todorodović, paroh velikopoganački. 

 

 

Vjernike koji su pristupili Svetom pričešću ispovijedao je protojerej-stavrofor Jovan Lazičić iz Banjaluke. 

 

Po završetku Svete liturgije, na manastirskom groblju je odslužen pomen za pokoj duše oca Gavrila Lepavinskog, na kojem su molitve uzneli i jeromonasi o. Nikon i o. Venijaman iz manastira Svete Petke u Zagrebu. 

 

Kao i prije godinu dana, kada je otac Gavrilo bio sahranjen na Svijetli ponedjeljak, i ovoga puta, na Svijetlu subotu, uz molitve Gospodu za pokoj duše sluge Svoga nad grobom su se začule i pobjedonosne riječi pashalnog tropara da je Hristos smrću smrt uništio i onima u grobovima život darovao

 

Na godišnji pomen blaženopočivšem ocu Gavrilu Lepavinskom stigao je velik broj vjernika i njegovih poštovalaca sa raznih strana, od Beča preko Ljubljane, Zagreba  i Banjaluke do Beograda, koji su došli da mu se pred Bogom zahvale za svako dobro koje je tokom života učinio u službi Crkvi Hristovoj. 

 

 

Za sav vjerni narod manastirsko bratstvo sa saradnicima pripremilo je trpezu ljubavi. 

 

Slugi Božjem ocu Gavrilu Lepavinskom neka je u Gospodu vječnaja pamjat

 

Galerija fotografija : 

Pročitano: 5081 puta