MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

SVETA LITURGIJA I GODIŠNJI POMEN BLAŽENOPOČIVŠEM O. GAVRILU LEPAVINSKOM



 

Na Svijetlu subotu i dan prepodobne Marije Egipćanke, 14. aprila 2018. godine, u manastiru Lepavini je služena Sveta Liturgija i godišnji pomen blaženopočivšem arhimandritu Gavrilu (Vučkoviću), dugogodišnjem duhovniku i nastojatelju lepavinskog manastira. 

 Welcome to the online store of high-end replica watches. All the models are on stock.

The swiss movement cartier copy watches at affordable prices are worth having!

Svetu liturgiju su služili jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji, jerej Radovan Dimitrić, paroh koprivnički, i jerej Branislav Todorodović, paroh velikopoganački. 

 

 

Vjernike koji su pristupili Svetom pričešću ispovijedao je protojerej-stavrofor Jovan Lazičić iz Banjaluke. 

 

Po završetku Svete liturgije, na manastirskom groblju je odslužen pomen za pokoj duše oca Gavrila Lepavinskog, na kojem su molitve uzneli i jeromonasi o. Nikon i o. Venijaman iz manastira Svete Petke u Zagrebu. 

 

Kao i prije godinu dana, kada je otac Gavrilo bio sahranjen na Svijetli ponedjeljak, i ovoga puta, na Svijetlu subotu, uz molitve Gospodu za pokoj duše sluge Svoga nad grobom su se začule i pobjedonosne riječi pashalnog tropara da je Hristos smrću smrt uništio i onima u grobovima život darovao

 

Na godišnji pomen blaženopočivšem ocu Gavrilu Lepavinskom stigao je velik broj vjernika i njegovih poštovalaca sa raznih strana, od Beča preko Ljubljane, Zagreba  i Banjaluke do Beograda, koji su došli da mu se pred Bogom zahvale za svako dobro koje je tokom života učinio u službi Crkvi Hristovoj. 

 

 

Za sav vjerni narod manastirsko bratstvo sa saradnicima pripremilo je trpezu ljubavi. 

 

Slugi Božjem ocu Gavrilu Lepavinskom neka je u Gospodu vječnaja pamjat

 

Galerija fotografija : 

Smrtovnice Osmrtnice

Pročitano: 8013 puta