MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

PREOSVEĆENI EPISKOP FOTIJE U MANASTIRU LEPAVINI



 

U Svijetli utorak, 10. aprila 2018, manastir Lepavinu je posjetio Njegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Gospodin Fotije, u pratnji sinđela Danila Gavranovića i protođakona Žarka Mijatovića.

 Replica Rolex watches present an accessible avenue for watch enthusiasts who yearn to bask in the aesthetics.

AAA+ Fake Rolex Replica Watches For Sale.

U lepavinskom manastiru je preosvećeni episkop Fotije dragi gost još od vremena dok je, nakon upokojenja blaženopočivšeg mitropolita Jovana (Pavlovića), bio administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

 

Episkop Fotije se najprije poklonio čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Lepavinske, a potom je bio pozvan na prazničnu trpezu, za kojom su bili i vjernici iz Eparhije Dalmatinske, iz Knina, koji su mu prišli po blagoslov i pozdravili ga kao svog nekadašnjeg vladiku. 

 

U Knjizi manastirskih gostiju vladika Fotije je napisao: „Na Vaskrsni utorak posetismo ovu svetu obitelj i poklonismo se čudotvornoj ikoni Lepavinskoj. Daj Bože da ova svetinja napreduje i donosi plodove Pravoslavlja!“   

 

Kao dar manastiru, vladika je donio dvije rukopisane ikone, Hrista Pantokratora (Svedržitelja) i Bogorodice Eleuse (Umiljenje).

 

 

Poslije ručka episkop Fotije se još neko vrijeme zadržao u razgovoru sa manastirskim bratstvom, koje ga je potom, uzevši arhijerejski blagoslov, uz dobre želje ispratilo iz manastira.     

 

Smrtovnice Osmrtnice

Pročitano: 5522 puta