MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Sjećanje duhovnog čeda arhimandrita Gavrila Vučkovića



 

Slava Bogu kako ste prelepo izneli Svoja osećanja prema našem dragom i nezaboravnom ocu Gavrilu koji se i sada moli sa visoke visine svetlo-plavetnilog neba za sve nas pred Prestolom Božijim i čije će se ime pamtiti i perenosit sa naši generacija na mnoge buduće genaracije i Njegovo se ime nikad neće zaboraviti ni izbrisati, ugasiti.

 The best replica watch knowledge in the world is on www.bestiwc.com

Cheap Swiss Replica Watches UK Shop is superwatches.me

On će se neprekidno moliti u Svojim Svetim rukotvornim molitvama pred Prestolom Božijim i za mene i tebe i sve nas i činiti čuda i čudesa, činiti isceljenja i voditi nas tajno Svojom Svetom molitvom samo ako malo položimo nadu na Njega i Njegove Svete molitve kojima i danas dan bdi za sve nas iako više nije telasno prisutan među nama.

 

Često osetim Njegovu prisutnost uz sebe kao i Njegovu Svetu molitvu pred Prestolom Božijm za mene, tada zbunjena neznam dal bi ,,san il java", probudim se ja u svome krevetu u svome stanu, i ostanem u dubokom razmišljanju do ujutro čak celi dan.

 

Osećaj Njegove prisutnosti nemogu da opišem ni da iskažem rečima.

 

Uvek je bio uz mene Svojim Svetim molitvama za vreme Svoga privremenog ovozemaljskog života kao i sada, iako poslednji godina nisam odlazila često kod Njega kao što odlazi svske tri sednice do leta 2003. Te tri godine našla bi se u manastiru Lepavina na dva do tri dana sve do leta 2003 god., tada sam presečena ni danas dan neznam zašto.

 

Otac Gavrilo bez obzira uvek bi bio tu za mene kad Ga trebam, bez obzira na Svoje zdravdtveno stanje, nikad nije štedio seve sve do poslednjeg trenutka Svoga ovozemaljskog života.

 

Nikada nuje štedio sebe ni za mene ni za tebe ni za sve nas, ni onih dana kada bi bio u teškoj bolesti ni tada nije odustajso da se moli za nene i sve nas i da se nas seća u Svojim mislima i molitvama, tako nas podsticso da osećamo Njegovu Svetu molitvu.

 

Uvek kada bi imala neki problem i kada bi Ga trebala bio bi tu, kao da već zna da imam tešku situaciju, neki problem i kao da zna da Ga trebam. 

 

Uvek bi bio tu dal bi Ga trebala za sebe, sestrića, sestru, oca, majku il bilo šta drugo.

 

Nekada ne bi ništa trebala da kažem otac Gavrilo bi sve znao već.

 

Nekada bi znao samo reći: "imam obaveza pomoliću se i Bog te blagoslovio" il bi reko: I i blagoslovoti, kroz par minuta bi se osećala sva raspoložena, srećna kao da ništa nije ni bilo, oko mene bi sve se menjalo, iskušenje bi odstupilo.

 

I tih poslednji dana Njegovog života ne znajući ništa o Njegovom zdravstvenom stanju osetila sam Njegovu Svetu molitvu da se moli za mene.

 

Oseti potrebu da Ga čujem, odloži za Njegov imendan Sv. Arhangela Gavrila, koji sam svake godine čestitala.

Na Njegov imendan nisam oca dobila, rekoše da nije tu, oseti kao da se nešto dešava sa Njim, počela sam se moliti za Njega iako nisam znala da u bolnici.

 

Na veliki Petak 2017, saznavši o Njegovom upokojenju bi šokirana, i seti da otac Gavrilo pre 11 godina znao da će se upokojiti da ja neću ni znati, tada juna 2006 mi reče:

,,Sestra Z. ja ću se i upokojiti a ti nećeš ni znati," ne, nisam prihvatila, mada sve što mi reko bilo tako.

 

Podseća me o.Gavrilo na pokojnog oca Lazara Adžića ostroškog mog prvog duhovnika, čijim sam blagoslovom prvi put došla kod oca Gavrila u manastir Lepavinu, i boravila 20 dana, te jeseni 2000 godine. U man.Lepavina me i zadesilo upokojenje oca Lazara Aadžića ostroškog, 6.decembra 2000.

 

Naš otac Gavrilo i sada na nebesima i sa mnom i sa tobom i sa svima nama odozgo sa nebesa budno bdi nad nama Svojim budnim okom i Svojom brižnom Svetom molitvom i bdiće nad nama sa Svojom Svetom molitvom i biće sa nama celog našeg ovozemaljskog života, kao i posle našeg ovozemaljsko života, i Njegove Svete molitve će nas večno pratiti.

 

Njegovo ime će ostati zauvek zapamćeno i spominjati će se i posle nas, i posle naši generacija , i spominjaće ga mnoge nove i nove generacije i spominjaće se u sve vekove i dok je čovečanstava spominjaće se i slaviće se Njegovo Slavno Sveto ime kao i ime našeg Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića, Svetog Ave Justina Ćelijskog , Svetog Kralja Stefana Dečanskog Njegovog velikopoštovanog Svetitelja i svih drugi pravoslavni Sveti-Svetitelja, Svetiteljki, Prosvetitelja.

 

Oče Gavrilo, moja ni naša usta nemogu ti izgovoriti hvalu za sva tvoja učinjena dela za mene i sve nas, za tvoju roditeljsku brižnost i tvoje Svete molitve za mene i sve nas!

 

Oče Gavrilo slava ti i hvala za sve i moli Hrista Boga pred Prestolom Božijim za mene i sve nas slabe i nejake da se ne okliznemo u ovom burnom užurbanom ovozemaljskom životu!

 

 

 

 

Zvjezdana Hadži Keser ,

komentar objavljen na fejsbuku 11.3.2018.

  

 

 

 

 

Mira Plavsic Gosnjic

Predivno sestro draga, rekla sve ono što mi svi koji smo ga poznavali i voleli, tovarili svoje brige i vapili za njegovim molitvama, rekli nismo. Da li smo ostali nemi posle njegovog odlaska, da li nismo umeli ili je to tako odredjeno da ti uradiš ..... neznam, ali si rekla mnogo toga što se svima nama dešavalo, mada svako iz svog iskustva može dodati dosta toga. Zato ću nešto predložiti našem dragom Neni na tu temu.. Srdačan pozdrav!

 

 

 

Smrtovnice Osmrtnice

Pročitano: 6979 puta