MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

SVJEDOČANSTVO O ISCJELJENJU DJEVOJČICE DARIJE 

U srijedu, 30. septembra 2015. godine, osmogodišnja djevojčica Darija iz Pitomače prespavala je kod bake i sutradan se vratila kući s bolovima u glavi, stomaku i sa visokom temperaturom. Majka joj je dala tabletu protiv bolova, ali ju je Darija odmah povratila. Roditelji su djevojčicu odveli u lokalnu bolnicu, gdje joj je izbio osip, pa je u bolnici zadržana. Nakon analize krvi, liječnici su posumnjali na meningokoknu sepsu. U ranim jutarnjim satima kolima Hitne pomoći je prebačena u Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, gdje je Darija stigla pri svijesti. Tamo je roditeljima rečeno da će se sve znati u popodnevnim satima. 

 

Otac djevojčice je odlučio da odmah krene u Crnu Goru, u manastir Ostrog, i od svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca zatraži pomoć. Sa kumom i rođakom je krenuo na put u velikoj brizi, jer su nalazi ukazivali na najgore. Majka je ostala u bolnici sa djevojčicom, kojoj je potvrđena dijagnoza o meningokoknoj sepsi.

 

Tetak, teta i kuma male Darije su došli u manastir Lepavinu, gdje je ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske jedan od monaha pročitao molitvu za bolesnu djevojčicu, i potom im dao bočicu svetog ulja i bočicu svete vode. Odmah su otišli za Zagreb, i u bolnici je majka pomazala po tijelu bolesnu kćer svetim uljem.  Nedugo poslije toga je uslijedila reakcija; Darija je sasvim došla k sebi i osjećala se dosta bolje. Prva reakcija na pomazanje bila je jak svrabež, koji je potom prestao. Djevojčica je od tada sama tražila od mame da je što češće pomazuje svetim uljem. 

 

Dana 1. oktobra, u manastir Ostrog je stigao Darijin otac. Zamolio je sveštenika da se pomoli svetom Vasiliju i dao mu Darijinu majicu da je okropi svetom vodom. Na kraju mu je sveštenik rekao da ide u miru i da će djevojčici biti bolje. Čim je izašao iz manastira, u velikoj brizi ali i sa nadom u Darijino ozdravljenje, zazvonio je mobitel i stigla je vijest da je djevojčici zaista bolje. Odmah je otišao na aerodrom da bi što prije stigao u Zagreb i u bolnicu donio osveštanu majicu i sveto ulje iz Ostroga.

 

Djevojčicu je majka pomazala i obukla joj majicu. Kada joj je nakon tri sata ponovo vađena krv, rezultat je bio neočekivan: nije više bilo bakterija! I sami liječnici su bili iznenađeni nalazima pretrage. Od tog dana Darija se brzo oporavljala. uhren replica

 

 

Za vrijeme očevog boravka u Crnoj Gori, Darija je više puta na javi, u društvu majke i rodbine, pokazivala rukom kroz prozor i govorila da vidi bijelu crkvu u kamenu. U snu je pak vidjela sebe kako putuje nekakvim širokim prostranstvom imajući mnogo sitnih komadića stakla u sebi, koji doktori nisu mogli izvaditi. Onda se pored nje našao stari monah sa sijedom bradom, koji je uzeo jednu svoju vlas, zavezao joj za ruku i povukao, i sve je staklo izašlo iz nje.fake watches 

 

Dana 7. oktobra Darija je izašla zdrava iz bolnice. Pri njenom odlasku liječnica je roditeljima kazala da sada najprije odu i zapale svijeću radi neobičnog i brzog ozdravljenja svoje kćeri. Oni su sa Darijom došli u manastir Lepavinu, da se pred lepavinskom ikonom zahvale Presvetoj Bogorodici i svetitelju čudotvorcu Vasiliju Ostroškom.    

 

 

 

 

 

  

Pročitano: 9312 puta