MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

MOLITVA ZA NAŠEG DUHOVNOG OCA



 

Pomaže Bog draga braćo i sestre u Hristu!

 

Praštajte meni na slobodi da vam se obratim na ovaj način. Ovih mesec i po dana, mnogobrojna očeva čeda i poštovaoci njegovog molitvenog dela, pomno prate tok njegovog lečenja u Beogradu.

 

***

 

Pre nekoliko godina postala sam očev internet pratilac. Daljina i mnogobrojne obaveze, nisu ostavile prostora i mogućnosti da dođem do Manastira Lepavina i Arhimandrita Gavrila. Promisao Božija je nama nedokučiva i neznana. Blagodat je do mene stigla preko baka Milice i čika Vladimira iz moje parohije. Radost i sreću vam ne mogu rečima opisati. Kao da je moja upokojena majka pozdrav po njima poslala. Bogorodicu za mene nedostojnu ona je molila.

 

U mislima sam mnogo puta putovala po prostranstvima Lepavine, ne sluteći da će doći dan da lično upoznam Arhimandrita Gavrila, Igumana nastojatelja manastira. Prateći višegodišnji očev misionarski rad na internetu i njegovo učestvovanje na međunarodnoj konferenciji internet misionara koja je održana u Atini, u Grčkoj, 2015.godine, ispunjavala sam dušu i srce blagodatima koje su kroz njega nama svima poslate.

 

Otac se dugi niz godina neumorno molitveno trudio za sve nas. Vrata njegovog manastira uvek su otvorena. Nikada nije molitvu namenjivao samo za pojedince, već za sve ljude. „BUDIMO LJUDI!“ reče naš upokojeni Patrijarh Pavle! Evo nas na korak do proslavljanja Vaskrsa, evo nas u mogućnosti da u tišini domova naših i velikim daljinama „BUDEMO LJUDI“.  Sada je ocu potrebna naša molitvena pomoć! Uzvratimo mu molitvom za ozdravljenje. Ujedinjeni u molitvi pomoći ćemo da njegovo srce jače kuca, da se njegovo telesno i duhovno biće ponovo uzdigne za sve nas!!!

 

MOLITVA ZA NAŠEG DUHOVNOG OCA

 

O, Presveta Vladičice moja, Djevo Bogorodice, Carice neba i zemlje, usliši vapaj moje duše i grešnu molitvu moju, koju Ti prinosim za oca moga duhovnoga, mnogostradalnog slugu Tvoga Gavrila. Budi mu večno Saputnica, u svako vreme budi uz njega, štiti ga sa svetim Anđelima. Ukrepi ga, bdi, čuvaj ga dok spava i teši ga dok plače; 

 

Bodri ga u očajanju, izbavi ga od nevolja, oslobađaj od kleveta i podiži ga u nemoći. Porazi demone koji ustaju na njega, i u smrtnoj opasnosti budi mu Pomoćnica. Učini ga, iz dana u dan, strašnijim za vidive i nevidive neprijatelje, da bi znali da je on Tvoj sluga, Bogomajko; Ti Koja si rodila Boga i Cara, Kome pripada čast i poklonjenje u vekove vekova. 

 

Majko Božija, umekšaj srca zlih ljudi koji ustaju protiv njega.Ti vidiš tugu i muku moga oca duhovnoga i samo Tebi jedinoj su poznate njegove patnje. Ti znaš i sve tajne duše njegove. Pogledaj na njega sa Nebesa i olakšaj njegova stradanja i pokrij ga milošću Svojom, Pošalji blagoslov na dela njegova i pošalji mu nevidljivu pomoć. Njegovim svetim molitvama daj i meni smirenje, samoukoravanje, trpljenje, krotost, celomudrenost, ćutanje i zaštiti me od svih iskušenja vidivih i nevidivih neprijatelja. 

 

Amin.
Svako dobro od Gospoda!

 

viša med. sestra Emina Marija Mitrović
11.04.2017.

Pročitano: 30396 puta