MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDO STARCA GAVRILA



Prepodobni Gavrilo (Urgebadze)

Upoznala sam Elenu Getsadze na Tbilisi aerodromu. Ta žena mi je privukla pažnju jer se prekrstila dok je celivala ikonu Starca Gavrila. To se dogodilo 2015 godine. Prišla sam joj i porazgovarala sa njom. Obe smo se složile da svi mnogo vole Starca Gavrila, a drugačije ne može ni biti. Pa sam joj dala sveto ulje i ikonu osvećenu na moštima Svetog Gavrila. I tada mi je ispričala događaje koji su ostavili dubok utisak na mene i koji su osnažili moju veru u svemoćnog Gospoda. Zbog toga ću podeliti sve to sa vama moji dragi čitaoci.
 
 
    
Elena Getsadze

Februara 2010, moj mlađi sin se onesvestio u školi. Učitelj je pozvao hitnu pomoć i dete je bilo odvezeno u bolnicu na vreme. Kada sam stigla u bolnicu i videla svog sina u tako teškom stanju i sama sam se onesvestila. Kada sam se osvestila videla sam sveštenika u mantiji koji je nešto pomagao medicinskoj sestri. Odjednom me je pogledao i rekao mi da me čeka kod Samtavro. U tom trenutku nisam obraćala pažnju na njega i njegove reči.
 
Uskoro su mi pokazali nalaz skenera koji je pokazivao da moj sin ima tumor na mozgu sa metastazama. Doktori u toj bolnicu nisu mogli da mu operišu mozag i posavetovali su nas da prodamo sve što imamo i da idemo ili u Nemačku ili u Izrael za medicinsku pomoć. Sve ovo me je dovelo do očajanja. Već sam razmišljala da sve prodam i da idem u Nemačku i tada sam ugledala jednu fotografiju koja je bila na zidu ordinacije hitne pomoći. Čovek koji je pomagao medicinskoj sestri je bio na toj slici. Pitala sam ko je on, a oni su mi odgovorili da je to starac koji je imao duhovne darove i na čijem se grobu događaju mnoga čuda. Ostala sam bez glasa i nisam mogla da kažem doktorima da sam ga videla u bolnici. Odlučila sam da odmah idem u Mtskhetu.
  
Kada sam pitala gde se grob starca nalazi, rekli su mi u gradu Mtskheta, u Samtavro Manastiru. Samtavro… To je ono što sam čula od starca u bolnici. Sada mi je jasno. Nisem oklevala ni sekunde i odmah sam krenula ka starčevom grobu. Kada sam stigla iznenadila sam se koliko je mnogo vernika bilo na njegovom grobu. Molili su se na kolenima i svojim krstićima i prstenovima dodirivali grob. Molila sam starca da nam pomogne da prodamo sve naše stvari i kuću i odemo što pre u Nemačku na operaciju.
 

Grob Prepodnog Gavrila.
Njegove svete mošti se nalaze u manastiru Samtavro.
 
Sledećeg dana  mom sinu je bilo veoma loše. Onesvestio se i morao je da bude prebačen u bolnicu gde su mu dali mnogo jakih lekova. Insistirala sam da mu ponovo skeniraju glavu da vidimo koliko brzo bolest napreduje. Tako da su mu uradili CAT skeniranje ponovo. Vreme je prolazilo, a rezultati su kasnili, tako da sam se mnogo brinula. Odjednom su me pozvali kod načelnika službe. Bila sam prestravljena kad sam ušla. Ali doktor mi je rekao da ima dobre vesti, da je mom sinu dobro i da nema ni tumor niti metastaze, i da ne može da objasni ovaj fenomen. Još dvaput su mu skenirali glavu i potvrdili da je sa mojim sinom apsolutno sve u redu.
 
Bila sam presrećna i ponovo sam ugledala našeg starca Gavrila koji se smešio i koji nas je blagoslovio. Ovaj događaj sam ispričala doktorima i medicinskim sestrama, a oni su plakali i zahvaljivali Bogu za ovako veliko i neočekivano čudo.
 
Nakon ovog čuda počela sam da idem u crkvu. Sada svakoga dana zahvaljujem Starcu Gavrilu i čitam Akatist ovom velikom podvižniku koji pomaže ljudima u nevolji i moli se Bogu za nas u Nebeskom Carstvu.
 
 
Prevod sa engleskog: čtec Vladimir (Srbljak)
11.10.2016.
 
Izvor: http://www.pravoslavie.ru/english/96107.htm

Pročitano: 8213 puta