MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

PROVALA U MANASTIR LEPAVINA



DRZNICI NE BIRAJU METE

U istoj noći provaljeno u župni ured i u manastir

U prošlom broju Glasa Podravine i Prigorja pisali smo o bešćutnoj osobi koja je u crkvi, usred molitve, vjernici ukrala novčanik. Mislili smo da je riječ o izoliranom slučaju u kojem ni sveta mjesta nisu pošteđena drskosti lopova. Na žalost, očito nije bila riječ o izoliranom slučaju, a tome u prilog govore dva slučaja provale koja su se dogodila u noći sa subote na nedelju.

U prvom slučaju provalnik je ušao u prostorije župnog ureda u Gornjoj Rijeci. Nakon što je njima "prošvrljao" otuđio je nekoliko tisuća kuna. Kako doznajemo, u tim trenutcima nitko se nije nalazio u župnom uredu. Jeli provalnik bio upoznat sa činjenicom da će moći nesmetano obaviti svoj posao, pokazat će istraga i moguće uhićenje, za sad, nepoznatog počinitelja.

Iste noći dogodila se i provala u Lepavini. U tamnošnji manastir je provaljeno, ali detaljnim je pregledom prostorija ustanovljeno kako je sve na svom mjestu, odnosno provalnik je otišao bez plijena.

Povezuju li ova dva slučaja isti počinitelj, odnosno grupa počinitelja, nadamo se da će nam uskoro odgovor na to pitanje dati policajci koji još uvijek tragaju za počiniteljima. (oš)

Izvor: "Glas Podravine i Prigorja" , broj 46.  od 27.11.2015 god.
 

Pročitano: 4459 puta