MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

TRENUCI SREĆE NA MADAGASKARU



Postovani clanovi Pravoslavnog Bratstva inostranih misija. Zadovoljstvo mi je da vas obavjestim da je poljoprivredna skola u Adranovory u provinciji Tulear koju je finansiralo vase Bratstvo,zavrsena proslog mjeseca .Molimo vas obavjestite donatora ,gospodina  Agatangela Miliadi i zahvalite mu se u moje ime. Sada pokusavamo da obezbjedimo novac,koji je potreban za unutrasnju opremu,kao sto su klupe,radni stolovi,ormari itd. Poljoprivredna skola nalazi se u centralnom djelu i posluzice,sto se tice pristupanja studenata,cjelnom okolnom podrucju. Svako se radovao ovom projekatu,jer je zaista novitet  namjenjen maldim ljudima,koji nisu upoznati sa bilo kakvim radom,a sad im se daje prilika da nauce kako da obradjuju zemlju. Obavjestio sam i njegovu svetlost Patrijaha naseg  gospodina Teodora,i uskoro cemo proslaviti otvaranje ,da bi bila  u funkciji. Slava Bogu,svi radovi napreduju.
 
Poljoprivredna škola
Krštenja

Nas rad napreduje u svim pravcima,uprkos teskocama sa kojima se suocavamo. Imamo veliko pristupanje u  Pravoslavlje, u Novembru prosle godine kada nas je posjetio otac Teodosije iz Uranupouli koji nas posjecuje svake godine sa blagoslovom  Mitropolita Ierisu gospodina Nikodima,  zajedno je sa  lokalnim svestenstvom obavio 1.500 krstenja. Narod se radovao zato sto  je ispunjena zelja od  mnogo godina.

Milosrđe
 
Jutarnji obok djece,koji pruzamo od 800-900 djece dnevno,prestao je za neko vrijeme zbog velike ekonomske krize koja jei nas  pogodila mnogo.Ali sada se nastavlja slanjem  150.000 eura  od vaseg Bratstva. Tako da ta siromasna djeca  imaju jedan  jednostavan dorucak,koji nikad nemaju kod njihovih kuca. Zato vam se zahvaljujemo. Situacija nazalost ostaje ista.Svakuda siromastvo,tuga,bolesti.Zali svako gledajuci ovu situaciju,cjelu ovu bijedu ovog naroda ,koji preklinje i za najmanju pomoc,pa se tako oslobadja problema koji ga tisti. Nase mjesto je slabo.Potrebno je da kombinujemo ljubav i razliku,  ali i nase iskustvo iz rada na misionarskim poljima.
 
Jutarnji obrok dece

Nase potrebe medjutim ne prestaju ovdje.Hitno je potrebno obnoviti crkve.Improvizovane crkvama od zemlje unistavaju  uragani (jaki vjetrovi).pa tako da narod nema gdje da cini svete cinove. Molimo za vasu pomoc i u ovoj oblasti.Ne zaboravljamo medjutim ni tezak period kroz koji prolazi i nasa otadzbina.Molimo Boga da ubrzo da rijesenje. Radovi u sirotistu napreduju zadovoljavajuce ,posobno krilo koje je preuzelo vase Bratstvo.  Slavimo Boga za sve,jer sve sto se desava u Njegovu je slavu.Hvala svim dragim prijateljima inostrane misije,koji i uprkos ovoj krizi koja postoji,nisu nas zaboravili i koji nam pomazu na sve moguce nacine.

Bog sa vama.

Link: http://ierapostoles.gr/
Prevod sa grčkog: Radmila Cigoja
 

Pročitano: 4501 puta