MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

POKLONICI IZ BANJALUKE U MANASTIRU LEPAVINIU subotu, 6. juna 2015. godine, na dan prepodobnog Simeona Divnogorca, manastir Lepavinu su posetili hodočasnici iz Banjaluke, sa kojima su doputovali poklonici iz Doboja, Prijedora i Teslića. Svetu liturgiju su služili arhimandrit Gavrilo (Vučković), nastojatelj manastira, i jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji. Svetoj liturgiji prisustvovali su i poklonici iz Beograda. 
 
Vernike koji su postili o. Gavrilo je pričestio najsvetijim Tajnama Hristovim. 
 

 
Posle Svete liturgije i posluženja u manastirskoj porti, molitve za zdravlje ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske čitao je o. Gavrilo. Na kraju molebana je o. Gavrilo prisutnim vernicima uputio reči duhovne pouke te ih sve pozvao na trpezu ljubavi u manastirsku trpezariju. 
 
Vernici su vreme do polaska kući iskoristili za obilazak manastirskog kompleksa, fotografisanje u hramu i ispred njega, kao i pored procvetalog manastirskog cveća, koje je mamilo svojim prelepim bojama i mirisima. 
 

 
Na polasku iz manastira o. Gavrilo ispratio je vernike do autobusa i blagoslovio povratak u Banjaluku. Pre toga je sa vernicima za uspomenu uslikana zajednička fotografija.  
 
R. K.   

Pročitano: 5248 puta