MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

PRVA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DIGITALNIM MEDIJIMA I PRAVOSLAVNOJ PASTIRSKOJ BRIZI



Pod pokroviteljstvom njegove svetosti Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja održaće se Prva međunarodna konferencija o digitalnim medijima i pravoslavnoj pastirskoj brizi u periodu od 7-9 maja 2015. godine u Hotelu Divani Apolon u Atini, Grčka.
 
Institut za istraživanje, očuvanje i promociju duhovne i kulturne tradicije „Sveti Maksim grčki“ koji je duži niz godina aktivan u ovom polju, naročito kroz duhovno orijentisanu veb stranicu ‘Pemptousia’, sazvao je konferenciju u saradnji sa Pravoslavnom hrišćanskom mrežom (myocn.net) Skupštine kanonskih episkopa Sjedinjenih Američkih Država i Odjeljenjem za vjeronauke Moskovske patrijaršije ‘Bogoslov’. 
 
Na Konferenciji će se procijeniti i izjasniti o Pravoslavnoj pastirskoj brizi koja se nudi kroz upotrebu digitalnih medija i dinamici Pravoslavnog prisustva u ovoj oblasti. Dalja diskusija će se fokusirati na razvoj Pravoslavne hrišćanske propovijedi u sajber prostoru. 
 
Pored okupljanja odgovornih za Pravoslavne digitalne medije, sljedeći cilj Konferencije je koordinacija napora da se što efikasnije raširi Jevanđelje prema korisnicima interneta, u slavu Božiju. Ona takođe ima za cilj da bude početno mjesto za dobro napravljene i zajedničke napore da se promovišu vrijednosti Pravoslavne hrišćanske tradicije među svim ljudima dobre volje.
 
Na Konferenciji će učestvovati 75 stručnjaka koji će govoriti na ove teme, pravoslavno sveštenstvo i mirjani iz 21 zemlje, koji predstavljaju sve nadležnosti Pravoslavne crkve. Izvršni direktor Pravoslavne hrišćanske mreže, dr Kristofer Metropulos, biće jedan od govornika na ovom skupu. 
 
Za više informacija možete posjetiti veb stranicu: http://www.dmopc15.com/

Ovdje možete pogledati RASPORED PREDAVAČA <<< klikni na tekst

Ovdje možete pogledati SPISAK PREDAVAČA i njihove kratke biografije <<< klikni na tekst



Pročitano: 8885 puta