MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

HODOČASNICI IZ MARIBORA, PAKRACA, DARUVARA I VALJEVA U MANASTIRU LEPAVINIU subotu, 28. marta 2015. godine, na dan svetog mučenika Agapija i drugih s njim, manastir Lepavinu su posetile hodočasničke grupe iz Maribora, Pakraca, Daruvara i Valjeva. Svetu Liturgiju su služili arhimandrit Gavrilo (Vučković), nastojatelj manastira, protojerej-stavrofor Vasilije Gajić, umirovljeni sveštenik iz Valjeva, protojerej-stavrofor Đorđe Teodorović, paroh pakrački, protosinđel Venijamin (Kovačić) iz manastira Svete Petke u Zagrebu, jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji, jerej Savo Kosojević, paroh mariborski, i jerej Radovan Dimitrić, paroh koprivnički. Za pevnicom je bio jerej Milan Jovanović, paroh u Mariboru. 
 
Na poziv: "Sa strahom Božjim i verom pristupite!" veliki broj okupljenog naroda Božjeg je prišao da se pričesti najsvetijim Tajnama Hristovim.
 
 
Posle Svete liturgije i potom posluženja u manastirskoj porti, molitve za zdravlje ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske čitao je o. Gavrilo, zajedno sa sveštenicima. Na kraju molebana je o. Gavrilo prisutnim vernicima uputio reči duhovne pouke, te ih sve pozvao na zajedničku trpezu ljubavi u manastirsku trpezariju. 
 
U petu nedelju posta – sv. Marije Egipćanke, 29. marta, Svetu liturgiju je služio arhimandrit Gavrilo, sa jeromonahom o. Vasilijem. Posle posluženja je za hodočasničku grupu iz Jesenica i sve vernike sabrane u lepavinskoj svetinji o. Gavrilo čitao i molitve za zdravlje pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske.  
 
  
 


  
 
 

Pročitano: 5358 puta