MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

HODOČASNICI IZ MINHENA, BEČA I DOBOJA U MANASTIRU LEPAVINIU subotu, 21. marta 2015. godine, na dan svetog Teofilakta Ispovednika, manastir Lepavinu su posetile hodočasničke grupe iz Minhena, Beča i Doboja. Svetu Liturgiju su služili arhimandrit Gavrilo (Vučković), nastojatelj manastira, protojerej-stavrofor Nenad Mihajlović, paroh u Beču,  jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat lepavinske svete obitelji, i jerej Đorđe Filipović, paroh u Vojakovcu i Križevcima. Veliki broj okupljenog naroda Božjeg se pričestio najsvetijim Tajnama Hristovim.   
 
Posle Svete liturgije i potom posluženja u manastirskoj porti, molitve za zdravlje ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske čitao je o. Gavrilo, sa sveštenicima o. Nenadom i o. Đorđem. Na kraju molebana je o. Gavrilo prisutnim vernicima, kojih je bilo više od dve stotine, uputio reči duhovne pouke, te ih sve pozvao na zajedničku trpezu ljubavi u manastirsku trpezariju. 
 
U manastirsku knjigu utisaka o. Nenad je napisao: „Blagodarim Gospodu Bogu našem u Trojici slavljenom što me je doveo u ovu Svetinju lepavinsku. O Majci Božjoj Lepavinskoj čudotvornoj čuo sam još pre trideset godina na početku mog sveštenosluženja. Njen ikonopisni izraz mi se neizbrisivo urezao u sećanje i to sećanje na malu ikonu koju sam od nekoga dobio me skoro nikad nije ostavljalo. Blagodarim Tebi, Majko Božja Lepavinska, na daru velike ljubavi Tvoje...“ 

Prota Nenad je tokom Svete Liturgije izgovorio besedu koju možete poslušati na sledećem linku:

<<<klikni

 

 
U Sredoposnu nedelju, 22. marta, u organizaciji Kola srpskih sestara na poklonjenje lepavinskoj svetinji došla je hodočasnička grupa iz Banjaluke, zajedno sa sveštenikom Draganom Maksimovićem. Svetu liturgiju su služili jeromonah o. Vasilije i jereji o. Dragan i o. Đorđe. Posle posluženja je za vernike o. Gavrilo čitao molitve za zdravlje pred ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske. 
  


Pročitano: 10477 puta