MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

"DUHOVNI IZAZOVI" - prilog o misionarenju arhimandrita Gavrila (Vučkovića) na internetu





Emisija „Duhovni izazovi" na HRT napravila je prilog o arhimandritu Gavrilu Vučkoviću ,igumanu manastira Lepavine.

Prilog napravila novinarka Sanja Kos- Bojanić

KLIKNI ZA GLEDANJE VIDEO PRILOGA


 

KOMENTARI SA FEJSBUK PROFILA O.GAVRILA

 
Nenad Badovinac Ovo nije samo prilog o očevom misionarenju, ovo je prilog o načinu na koji otac potiče mlade da razgovaraju o Bogu i veri. Misionarenje putem interneta koje je davnih godina započeo otac Gavrilo danas je poprimilo globalan karakter. Zahvaljujući ocu Gavrilu danas pričamo o fenomenu "Pravoslavno internet misionarenje". Upravo novim tehnološkim alatima otac pomaže mlade da izleče svoje duševne probleme kojima su mladi danas opterećeni. Očev zvanični stav je da internet tehnologije moramo koristiti za spas duše. Hvala gospođi Sanji Kos Bojanić za kvalitetno uređen TV prilog, a ocu Gavrilu sve pohvale za profesionalno nastupanje pred kamerama.
 
 
Saša Lazić Upotrebljen je i termin internet monah, monah koji je shvatio gdje je najsveobuhvatnija rijec Bozija danasnjice, to je upravo internet, alat kojim Gospod prilazi ljudima, a otac je objerucke prihvatio alat koji mu je Gospod dao za " za obradu njive Gospodnje"...i mi sada stotine kilometara od oca ali on je ipak uz nas 24 sata priblizen virtualnim svjetom oplemenjenim duhovnoscu...
 
 
Lana Vasovic Ljubav prema ljudima, naročito prema maladima, kako o.Gavrilo kaže, je rezultirala ovolikim brojem virtualnih prijatelja, koji se nalaze na očevom profilu. Velika je i svakodnevna posvećenost i predanost o.Gavrila internet duhovništvu. Toliko je velika da mi se čini da mi to nismo u mogućnosti ni da realno sagledamo. Mislim da će tek neke buduće generacije koje budu dolazile postajati svjesne blagodati koje mi ubiremo kao očevi savremenici. U prilogu otac kaže “danas je gotovo ceo svet bolestan, kako telesno, tako i umno. Mladi su posebno opterećeni”. Predanim radom kroz različite postove iz oblasti duhovnosti, mudrim izrekama, nutricionističkim savjetima i uređivačkim talentom kroz radio “Blagovesti” otac pruža podsticaj na razmišljanje o izboru koji pravimo u svom životu i posljedicama koje pogrešne odluke donesene danas, mogu imati za našu budućnost.

Ljiljana Sindjelic Nikolic  Pomaže Bog o. Gavrilo, blagoslovite!
Odgledala sam prilog HRT o Vašem internet duhovnom poznanju. Odličan je, kratko i jasno. Divno ste rekli da ste pre svega, okrenuti mladima koji su u najvećem broju i internet korisnici. Odličan je i komentar o savremenom svetu i bolestima, pre svega, psihičkim. Zato novinarka u zaključku s pravom kaže, da ste najpoznatiji internet duhovnik. 
Sada sam se vratila u Beograd, mogu da nastavim sa čitanjem. 
Svako dobro Oče od Gospoda, s. Ljiljana

Natasa Ilic Slava Gospodu !!!
 
 
 
LJiljana Botić Vilotić Благословите ,оче Гаврило! Нека се шири ријеч Божија и овим путем,Вама на радост ,а нама на корист.
 

Gordana Ceslicki Otac Gavrilo mnogo pomaze veri pravoslavnoj,svojim uputsvima i savetima.
 
 
 
Rada Dragutinovic Neka si nam živ izdrav...
 
 
 
Vujadin Vidanović +++
 
 
 
Mira Lovreković Gledala ......................i bijah presretna dok sam ugledala oca GAVRILA 
 
 
 
Lidija Kupresanin +++
 
 
 
Ruzica Bogdanovic sve cestitke ocu gavrilu,+++ amin 



Tankosava Damjanovic O nastupu oca Garila u emisiji „Duhovni izazovi“ na kanalu HRT može ukratko da se kaže „NI MANjE REČI, NI VIŠE MUDROSTI“. Ovo je ponovo misija pravoslavnog duhovnika čije reči šire ljubav, ljubav prema bližnjem, ljubav prema celoj tvorevini Božijoj. U očevom obraćanju mladima, u njegovim blagim očima, vidi se patnja za posrnulom prirodom mnogih, uglavnom mladih ljudi, ali, vidi se i želja da tim istim mladim ljudima pomogne, da ih pouči, da ih izvadi iz ambisa u koje ih svakodnevno gura i vuče nepomjanik, naravno, na svoj najlukaviji način. 
Ne može, a da se ne primeti kako je voditeljka ove emisije profesionalno predstavila kako se i preko savremenih tehnologija širi reč Božija i kako sa njima uhvatio u koštac upravo otac Gavrilo Lepavinski, koji ne žali ni vremena, ni truda, samo da se misija Božija čuje na svim meridijanima, jer Gospod samo to i traži od Svojih Pastira. Hvala Vam, oče Gavrilo, za Vašu nesebičnu ljubav.

12848 ljudi je vidjelo ovu objavu
 
 

Pročitano: 7972 puta