MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ODRŽANA SJEDNICA EPARHIJSKOG SAVJETA ZAGREBAČKO-LjUBLjANSKE EPARHIJE



Prizivom Svetog Duha za blagosloven rad Eparhijskog savjeta, u utorak 11. marta 2014. godine u prostorijama Eparhije u Zagrebu otpočelo je zasjedanje Eparhijskog savjeta Eparhije zagrebačko-ljubljanske.
 
Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit  zagrebačko-ljubljanski Gospodin Jovan izvijestio je članove Savjeta o svom arhipastirskom radu kao i o svim važnim događajima koji se odnose na crkveno-duhovni život Eparhije u protekloj godini.
 
Izložena su iskustva koja se tiču saradnje sa državnim tijelima, obnovom i izgradnjom crkava, povratom crkvene imovine, vjerskom nastavom, radom Srpske pravoslavne opšte gimnazije Kantakuzina Katarina Branković i radom Gospodara u Zagrebu. Usvojeni su Završni račun EUO-a za 2013. godinu i Predlog budžeta za 2014. godinu.Posebna pažnja je posvećena životu vjernika na parohijama koji se susreću sa sve većim materijalnim i finansijskim problemima kako u Republici Hrvatskoj tako i u Republici Sloveniji.Na završetku sjednice Mitropolit Jovan se zahvalio svim članovima ovog crkvenog tijela na uloženom trudu kojim potvrđuju svoju ljubav prema Crkvi i Božijem narodu.
 
utorak, 11 mart 2014 
 
 
Izvor: http://www.mitropolija-zagrebacka.org/

Pročitano: 2921 puta