MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

RADIO BLAGOVESTI - EMISIJA "GLAS ISTINE" , GOST ARHIMANDRIT DANILO LJUBOTINASve ono što u moderno vrijeme dotiče i utiče na život Crkve i na duhovnost u fokusu je  emisije "Glas istine". Emisija je emitovana u ponedjeljak, 27. 5. 2013. od 22 časa na internet Radiju Blagovesti.

Gost u emisiji je otac Danilo Ljubotina, dugogodišnji duhovnik Hrama sv. Save na Vračaru u Beogradu. Tema razgovora je duhovnost i mlada generacija. Otac Danilo u razgovoru polazi od obrasca mladog čovjeka Rastka Nemanjića, potonjeg sv. Save, i u obimnom  pregledu  zahvata bitne istorijske i društveno relevantne okolnosti da bi jedan svetački obrazac smjestio u kontekst mladog čovjeka našeg vremena.

Kao i cijeli dosadašnji program internet Radija Blagovesti, tako je i emisija "Glas istine" koncipirana u skladu sa blagoslovom Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Gospodina Jovana, i uredničkim stilom arhimandrita Gavrila (Vučkovića), a posvećena je širokom tematskom okviru iz života Crkve i kulturnog obrasca, koji proističe iz duhovnog življenja.


<<< KLIKNI za slušanje   

 
Arhimandrit Danilo Ljubotina i novinar Radomir Vučić

Razgovor vodio: novinar Radomir Vučić,
Tehnički uredio: Nenad Badovinac.

http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=7003

Pročitano: 9962 puta