MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDA PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE:SVEDOČANSTVO 8Godine 1995. počeo je da nas posećuje gospodin B., čovek srednjih godina. Zaposlen je u jednoj poznatoj firmi, i kao istaknuti stručnjak nalazi se na čelu tima koji osmišljava nove proizvode. Kreator je nekih poznatih proizvoda. Nije bio praktičan vernik. Iako intelektualac, bio je veoma slabo upućen u duhovnost, zanimala ga je samo njegova struka.

U manastir je krenuo po savetu prijatelja zbog svojih duhovnih i zdravstvenih problema. Loše stanje mu je trajalo pet godina. Kako je govorio, poseduje sve materijalne pogodnosti, ali ipak nije zadovoljan. Nervozan je, ima glavobolju (koristi tablete "plivadon"), gubi pamćenje, za sve mora praviti beleške jer lako zaboravlja; npr. nikako ne može da zapamti telefonske brojeve, čak niti svoj broj ("mozak mi je blokiran", kaže). Slabo spava i tokom dana je pospan, jede bez apetita, ima neprijatne probavne smetnje. Dehidrirao je, poslove koje je pre završavao rutinski sad obavlja s velikim teškoćama, itd. Vec je duže vreme pripremao doktorat, ali iz navedenih razloga nije bio u stanju da ga realizuje.

Gospodin B. je ustrajno dolazio na molitvu i po osvećenu vodu (petnaestak puta). I odmah su se nakon prvog dolaska desile pozitivne promene. Osećao se bolje, i fizičko i psihičko stanje mu se popravljalo. Neki problemi su odmah prestali.

Počeo je nalaziti neobične predmete po kući i na radnom mestu. Sa o. Gavrilom i bratijom vodio je duhovne razgovore o veri, o ispovesti, o postu, magiji, itd. Bio je zahvalan sagovornik. Za kratko vreme pročitao je Novi i Stari Zavet.

Posuđivane su mu knjige duhovnog sadržaja iz manastirskog fonda, koje je on brzo i zdušno čitao (pročitao bi knjigu za jednu noć) i kao vrstan intelektualac bez problema shvaćao. Počeo je da posmatra svet drukčijim očima. Pred njim su počeli da se otvaraju novi horizonti, za koje on ranije nije ni slutio da postoje. Govorio je: "Ima nešto što nauka ne može da objasni", i: "U manastiru su mi se otvorile oči za neke stvari".

Svaki put je dolazio sve nasmešeniji i vedriji. S karakterističnim osmehom bi nam pričao svoja najnovija otkrića o raznoraznim stvarima, npr. od njega smo dobili veoma interesantne informacije o nekim neobičnim dejstvima osvećene vode. Naravno, on je celo vreme upotrebljavao osvećenu vodu, koja je blagotvorno delovala na njegove tegobe. Kako je vreme prolazilo, stanje mu je bilo sve bolje i bolje. Dobro je spavao, prestao je da spava popodne, tokom celog dana se osećao odmorno. Um mu se - kako to kaže o. Gavrilo - otvorio, mogao je da nastavi rad na doktoratu... I uopšte, svi navedeni problemi su s vremenom iščezli, stanje se u potpunosti normalizovalo, tako da je on nakon nekog vremena doktorirao.

KOMENTARI NA POSTAVLjENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU


Snezana Oertel
<3 <3 <3
Snjezana Csitkovics
POMAZE BOG;KAKO MI JE TO SVE POZNATO;ALI HVALA DRAGOM BOGU DA MI JE OTVORIO PUT
Dusica Zivojinovic
Slava Bogu, ovim Svedocanstvom vidimo gde treba da trazimo pomoc i gde dobijamo pomoc i zdravlje dusevno i telesno! Ove simptome koje je on naveo, mnogi ljudi imaju, i to postoja kao neka epidemija...narocito kod mladih ljudi! Brat je video i osetio izlecenje u Svetom Manastiru Lepavinskom, i eto uz Bozju pomoc i doktorirao!
Sanja Martić
Slava Bogu
Saša Lazić
Sva ova svedočanstva koja se navode u biti su poruka za sve jer svi se danas manje-više mogu naći u njima...duhovni život vođen Svetim Tajnama jedini je način kako se sačuvati...
Vesna Zrnic
Slava Bogu!
Dusanka Devic
Slava bogu
Jelena Jankovic
slava bogu+++
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite,oče Gavrilo!Ponovno rođenje čovjeka se dešava onoga momenta ,kada čovjek lično doživi taj duhovni preobražaj.Sve se to dešava ,u iskrenom susretu sa Gospodom!
Branka Krneta
Slava Tebi Boze nas.
Vera Randjic
Amin+++

 
(ova tema ima 4222 poseta)

Pročitano: 6499 puta