MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDA PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE:SVEDOČANSTVO 41



"Amerikanac Henri Hemilton, čija je majka Mildred Grejs bolovala od raka, za manastir Lepavinu i čudotvornu ikonu Presvete Bogorodice Lepavinske saznao je od gospođe R. V. Ona je ocu Gavrilu dala imena za pominjanje u molitvi, a onda - posle radosne vesti iz Amerike - dovela supružnike Hemilton da se i sami poklone svetinji. Zamolili smo je da kao neposredni svedok napiše kako se sve to dogodilo, na sto se ona učtivo odazvala:

"Pre godinu dana upoznala sam poštene i drage ljude Širli i Henrija Hemiltona, službenike za administraciju, logistiku i komunikaciju pri OEBS-ovoj misiji u Republici Hrvatskoj. Sprijateljili smo se, i oni otada mene i moju kćerku posećuju kad im to vreme dozvoli, jer im je Koordinacioni centar za Hrvatsku smešten u Sisku, a ja živim u Novigradu Podravskom. Oni su državljani SAD-a, iz grada Norveja (država Mejn). Leta prošle godine su otišli kući u Ameriku na odmor, a kada smo se sreli nakon njihovog povratka, bili su neobično ozbiljni i tužni. Pitala sam ih tada zašto su tako neraspoloženi. Moja kćerka Marija - ili Meri, kako je oni zovu - naša je prevoditeljka. Gospodin Henri mi je odgovorio da mu je majka bolesna, da ima rak i da su lekari prognozirali da će živeti, možda, do kraja godine; dakle, svega još nekoliko meseci.

Budući da odlazim u manastir Lepavinu, na liturgiju i molitve o. Gavrila pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske, ispričala sam im neke slučajeve ozdravljenja i o snazi molitve o. Gavrila. Dala sam im Bogorodičinu ikonu i rekla im da se mole za bolesnu gospođu Mildred Grejs, a ja ću njeno ime dati o. Gavrilu za pominjanje u molitvi. Mislim da sam ime Mildred Grejs dala tri ili četiri puta za pominjanje.

Nakon mesec dana moji su me prijatelji nazvali da ce doći, da bismo zajedno otišli u manastir Lepavinu. Gospodin Henri je tada okupljenom manastirskom bratstvu, meni i mojoj kćerki rekao da njegova majka više nigde u telu nema stanice raka.

Potom je gospođa Širli ispričala kako supruga njenog brata ima rak kože na ruci. Od tada se otac Gavrilo molio i za gospođu Merilin. Ja sam nekoliko puta odlazila u manastir i davala imena Mildred Grejs i Merilin. Tako su se imena dveju Amerikanki, među mnogim ostalim imenima, čula u molitvi o. Gavrila pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske.

Za Božić su nas posetili i preneli radosnu vest. Gospođa Mildred Grejs Hemilton se u međuvremenu potpuno oporavila, pa joj je narasla i kosa sa uvojcima, a gospođa Merilin je takođe ozdravila, više nema rak kože.Htela bih napomenuti da sam katolkinja sa velikom verom u Boga, a moji prijatelji su protestanti, takođe veliki vernici. Na kraju se zahvaljujem o. Gavrilu, i neka ga Bog dugo čuva za mnoge koji ga trebaju i kojima pomaže".

Svoje osećanje zahvalnosti Henri Hemilton je izrazio i pismom koje je poslao uredništvu "Sisačkog tjednika" sa molbom da se objavi. Taj list je u svom broju od 30. decembra 1999. godine objavio to pismo, koje je potom preuzela i Informativna služba SPC-a Pravoslavlje pres. Tako su o tom Bogorodičinom čudu dana 14. januara 2000. pisale i beogradske "Večernje novosti". Prevedeno sa engleskog, pismo glasi:
 
Skeptici se rugaju, vernici se dive

Otac Gavrilo, starešina manastira Lepavine, pedesetak kilometara istočno od Zagreba, slavan je i poznat na celom ovom području po svojim lekovitim, isceljujućim molitvama. Crkva u kojoj služi, bez obzira što se u njoj ispoveda pravoslavna vera, privlači i katolike, protestante i muslimane, sve u potrazi za rešenjem psihičkih i fizičkih bolesti i muka.

Prošlog leta lekari su mi saopštili da ce moja majka umreti od posledica raka, i to pre kraja ove godine. Od tada je ime Mildred Grejs, ime moje majke, kroz molitve i pojanje sveštenika duge brade odzvanjalo drevnim manastirom Lepavina.

Ove godine je vreme darovanja (za Božić i Novu Godinu, prim. prev.) za mene počelo kada su mi lekari koji su lečili moju majku saopštili da više nema ni traga od raka u njenom telu. Ona će u novi milenijum ući mnogo zdravija i odvažnija nego što je bila jedno dugo, dugo vreme.Rak u telu moje majke nije bio smešten samo u jedan organ, i nije bila reč samo o jednom tumoru. Takva vrsta raka obično spava kao čudovište u senci, dok odjednom ne skoči na svoju žrtvu kao nemilosrdna zver. Pokazalo se da hemoterapija nije bila rešenje, a molitva da. Skeptici ne veruju, vernici se dive.

A još uvek, jednom nedeljno, rezonantnim glasom oca Gavrila ime Mildred Grejs odjekuje drevnim manastirom Lepavina.


KOMENTARI NA POSTAVLjENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU

Iskra Rebac
Hvala Bogu , Oce Gavrilo sto se molite za nas ! a, hvala i Vama.
Milena Madzar
Slava Bogu i Bozijem Promislu da postoje Molitvenici pred Bogom kao sto je Otac Gavrilo i mnogi nasi Duhovnici.Dao Bog i Bogorodica da se narod iscjeljuje.
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite ,oče Gavrilo! Slava Tebi Gospode u vek vekova.Amin!
Tihomir Ilic
Slava i hvala Bogorodici na prevelikoj milosti i hvala ocu Gavrilu što se moli za nas grešne i maloverne
Mirjana Jovicic
Slava Bogu na Nebesi i na Zemlji! Slava Presvetoj Bogorodici! Hvala o.Gavrilu što svojim, molitvenim trudom pokušava urazumiti celi svet, da nam nisu potrebne nikakve podele jer smo svi Božija, jednako dragocena tvorevina.
Jelena Maksič
Hvala Bogu za sve.
Milena Puaca
Velika su djela Gospodnja.
Diana Đorđević
Hvala Bogu i ocu Gavrilu ,nisam imala priliku licno pricati sa ocem Gavrilom ali sam prezadovoljna sa svime sto cini za nas sve koji oce da CUJU I VIDE.


(ova tema ima 4380 poseta)

Pročitano: 8694 puta