MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

RUSKI NAUČNICI DOKAZALI: MOLITVA IMA ČUDESNU MOĆ IZLEČENjA



o.Gavrilo
Po definiciji, molitva je oblik obraćanja Bogu, uz uspostavljanje odnosa sa Bogom ili kakvim božanstvom, odnosno boginji, bogu ili bogovima. Pravoslavci i katolici se obično mole i svecima, Mariji i anđelima čuvarima.
 
Nedavno su ruski naučnici sa St Petersburgog univerziteta materijalno dokazali da su čudesna izlečenja povezana s duhovnošću istinita te su otkrili mnoge telesne i duševne promene koje čovek može da doživi u trenutku molitve ili verskog obreda. Naučnici su dokazali da vernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.
 
Molitva lek protiv negativnog razmišljanja
 
Profesor Slezin uspeo je izmeriti moć molitve te je ustanovio da monah koji moli potpuno isključuje moždanu koru što je zabeleženo još jedino kod dece do tri meseca koja su sigurna u blizini svoje majke. Kako ljudi rastu, osećaj sigurnosti se sve više smanjuje, a povećava se moždana aktivnost. Aktivnost se smanjuje jedino tokom dubokog sna i molitve, a to dobro utiče na ljude.
 
‘Molitva je snažan lek te ne samo da reguliše sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svesti’, tvrdi Valeri Slezin, direktor Laboratorije za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u St Petersburgu.
 
Većina bolesti uzrokovana je tako negativnim situacijama i umno potenciranim problemima koji se tokom molitve povlače ili čak potpuno nestaju. Naučnici su dokazali da se nakon Liturgije i drugih verskih obreda normalizuje krvni pritisak i druge vrednosti izmerene u krvi. Navodno je dokazano i da zvuk zvona ubija viruse, a sveta voda menja svoja svojstva izlečenja zavisno o stepenu verovanja vernika što je zapravo samo dodatak na teoriju o ‘pamćenju vode’.
 
Izvor: „Fond strateške kulture“

Aleksandar Bekić
Hvala Gospodu !
Gordana Djukic
Molitva i vera su put do ozdravljenja.Hvala Bogu na uslisenim molitvama <3
Margarit Krastev
AMIN DAI BOJE !!!
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite ,oče Gavrilo! Molitva je radost duše.Gospod je rekao: Po ,vjeri Vašoj neka Vam bude.
Dragana Berak
Molitva je najbolji lijek, jači lijek od molitve ne postoji ! Lično osjetila moć molitve i doživjela potpuno isto iscjeljenje kao u Jevanđelju! Slava i hvala Hristu Bogu mom i hvala Bogu što mi dade mog divnog duhovnika !
Raisa Vitalinskaya
spasi Gospodi....
Vera Babic Djordjevic
Slava Bogu ,Istina !
Jasmina Djordjevic
Hvala, ja verujem .
Đurđica Jeličić
Molitva pomaže definitivno, ako je iskrena, smirena i iz srca ... Pročišćava um, dušu i tijelo ... Amin ...
Djurdjica Popovic
To je i moje mišljenje,molimo li iskreno,iz sveg srca,odgovor i pomoć sigurno dolazi.
Svjetlana Neimarevic
Molitva je najjači lijek za sve,ali zašto je to trbalo dokazivati?
Gordana Malis
Slava Bogu i hvala za sve!
Mira Vindic Kitanovski
Da to je tacno imam licno iskustvo o tome,molitva je najbolji lek za iscelenje i ostale nase potrebe.Ali nije dovoljno samo moliti se mora se imati vera u Boga. U Jevandelju po Marku glava 11.-24.Zato vam kazem-*Sve sto istete u svojoj Molitvi,verujte da cete primiti-i bice vam.
Milena Puaca
Istinska molitva je smirenje uma ,predaja svih briga Gospodu ,da Gospod uradi po svojoj volji odnosno ono sto je na nasu korist i taj mir koji tada osjetimo je najvece bogastvo ovoga svijeta
Rada Salatic-Sekuloska
Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu i sada i uvek i u sve vekove vekovima. Amin +++
Saša Lazić
Nedavno u Britaniji zabilježen slučaj potpunog izlječenja od side pa su tu osobu naravno liječnici ispitivali kako je to uspjelo, šta je uzimao, a on je rekao, molitvom...nadali su se nekom opipljivom lijeku pa ostali pomalo razočarani..
Tobolka Erika
Volela bih da razgovaram s enkim koga je izlecila
Nenad Badovinac
Ne verujem da molitva sama od sebe može izlečiti. Zato što ne izlečuje molitva već Bog, isto tako, molitva bez vere u Boga je nesposobna za izlečenje i obraćanje Bogu, bez vere molitva ostaje nedjelotvorna. Isto tako, molitva čak i uz veru u Boga ne mora biti uslišena i iscjeljujuće delovati na čoveka. Naučnici jedino mogu dokazati da molitva deluje smirujuće na čoveka.
Dragica Čekić
Lijeci nas velika ljubav i milost Gospodnja. Pored moje sicusne vjere i slabasne molitve On mi je grijesnoj podario i podaruje, velike Blagodati (nematerijalne). Slava Mu. Prije mnogo godina moja je molitva bila; dragi Boze trebam te opet... Jedno vrijeme je bilo nesto kao naporna obaveza, danas se radujem i unatoc mnogim iskusenjima, citam neke molitve vise puta za redom. Uvjerena sam da On cuje svako i najtise obracanje Njemu i hvala Mu sto nam ne daje po zasluzi nasoj, vec po velikoj milosti Svojoj. Zahvaljujem ovdje ocu Gavrilu, ocu Milutinu i ocu Radovanu na podrsci na mom duhovnom putu. Neka Gospod svima podari zdravlje, spasenje i usrdnu molitvu.
Pavle Vujacic
Fantastično, nevjerovatno!!!!
Vladislava Vasic Thiel
Gospod nam kaže. ostavite brige svoje i uzmite jaram Moj jer je lak. Tako kroz molitvu, mi razgovaramo sa Bogom, pričamo Mu naše teškoće i on ih uzima na Sebe.Pitanje je koliko smo samo spremni da se Bogu predamo, koliko Mu vjerujemo, odnosno, koliko je jaka naša vjera.
Vera Stojanov
Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu i sada i uvek i u sve vekova vekovima.+++
Milica Benić Vrhovac
OCE GAVRILO SVE STO VI STAVITE NA FC MENI NAHRANI SRCE I DUSU. OSETIM POTREBU DA MALO ZIVIM MONASKIM ZIVOTOM,ALI JA IMAM MUZA I CETVORO DECE PA MI JE PONEKAD I TESKO. ALI SA MOLITVAMA UPUCENIM DRAGOM BOGU JE NOGO LAKSE.BEZ MOLITVE POSTA I ISKRENOG POKAJANJA NEMA SPASENJA. GOSPODU BOGU DRAGOM NEKA JE SLAVA I HVALA SADA UVEK I U SVE VEKOVE VEKOVA.AMIN
Stojanka Mirosavljevic
samo molitva može da održi čovijeka
 
 
(ova tema ima 14592 poseta)

Pročitano: 105456 puta