MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Zdravlje



Znamo da nezdrava ishrana utiče na naše zdravlje. Ali da li ste znali da svako povećanje šećera u krvi čini da naše lice izgleda starije.

o.Gavrilo
Holandski naučnici tvrde da svako dodatno povećanje nivoa šećera u krvi postaruje crte lica za pet meseci, piše u časopisu Age.



Dakle, ograničite unos hrane od belog brašna i belog šećera.



Istraživači Medicinskog centra u Leidenu potvrdili su da je visok nivo šećera u krvi, koji može da bude rezultat nezdrave ishrane ili nedostatka vežbanja, uzročnik brojnih bolesti.



Ubrzano starenje može biti prouzrokovano nakupljanjem šećera koji se lepi za kolagen (belančevinu koja održava kožu mekanom), a koji organizam teško uklanjanja.



Izvor: domino magazin
Slavica Olga Fom
o da, mnoga hrana koja se jede, se jednostavno vidi na licu, i telu
Mihajlovic Sinisa
vrlo vrlo moguce
Dusanka Colovic
ne OGRANICITI vec IZBACITI...TAKO JE NAJSIGURNIJE :)
Milenković Petar
Nek se vidi. Vidi se neradniku koji ceo dan besposlici. A vidi li se zemljoradniku, stocaru, drvoseci, ljudima koji sa zorom ustaju i prvim mrakom legaju? Trosimo dakle kalorije radom i fizickim aktivnostima. Gospod je dao mehanizme utroska pa cak i otrova. Svako dobro.
Nenad Badovinac
sve sto pojedemo se nekako odrazi na nama
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite oče Gavrilo! Nažalost danas" savremeni čovjek" vodi svoj život mimo svih pravila,pa i sa hranom pretjeruje.Odgovor na ovo je biti umjeren u svemu!
NemanjaiDanijela Mladenovic
Hvala oče na ovoj informaciji. A ja pijem kafu sa dve kašičice šećera...moram se potruditi i to da regulišem. Sve što kod Vas na profilu pročitam, shvatim kao blagoslov za takvo postupanje, naravno sa izvesnim rasuđivanjem.
Slavica Olga Fom
kada covek dobija "napad" slatkog, kada zeli da ugodi svom ja, a meso, pa obratite paznju kako se ponasaju ljudi koji jedu puno svinjetine ili ribe, sve se vidi...


(ova tema ima 3512 posete)

Pročitano: 4014 puta