MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Jutarnja kafa



Koja zanimanja piju najviše kafe na poslu

o.Gavrilo
Jutarnja kafica je ritual u celom svetu, ali neka zanimanja su sklonija ispijanju velikih količina kave tokom radnog dana... Proverite da li ste i vi među njima!
 
Ritual jutarnje kafe proširio se odavno celim svetom, ali s vremenom se ta kafa prilično odužila i traje celi dan. Američki lanac Dunkin' Donuts je u saradnji s portalom "Career Builder" napravio istraživanje potrošnje kave tokom radnog vremena po zanimanjima.
 
Uverljivo prvo mesto pripalo je naučnicima i laboratorijskim tehničarima, na drugom mestu su zaposleni u marketingu, treći su administrativni radnici u obrazovanju. Fama o urednicima i piscima kao o velikim potrošačima kafe pokazala se neistinitom, jer su zauzeli tek četvrto mesto.
 
Administrativci u zdravstvu došli su do petog mesta, šesti su fizičari, a sedmi zaposleni u restoranima brze hrane. Slede profesori pa socijalni radnici, a top 10 zatvaraju ekonomisti.
 
Prema istraživanju, 46 posto zaposlenih Amerikanaca veruje da je konzumiranje kafe tokom radnog vremena dobro za produktivnost, a 61 posto njih popije najmanje dve šoljice.
 
Francuzi, za razliku od Amerikanaca, jutarnju kafu piju u svrhe druženja s kolegama, a Britanci potroše 24 minuta radnog vremena na kafu, što u proseku firme košta 490 evra po zaposlenom godišnje.


LJiljana Botić Vilotić
Kafa mi je najvažnija ujutro, i pijem je kod kuće obavezno ,a na poslu slijedi ispijanje čaja.Nekada pomislim da bi trebalo biti obrnuto ,prvo čaj pa kafica,a možda godine promjene tu naviku.
Jelena Dedijer
I ja pijem kafu ujutru na poslu i jedino mi tada prija...kasnije izbjegavam. :)
Zeljko Kecman
ja kafu popijem samo ujutro kad ustanem
Dijana Miličević
ja sam student i dok idem na fakultet pijem ujutro kavu, sada radim preko ljeta u jednoj firmi za racunalom i imam dojam ako u pauzi ne popijem kavu bez obzira na onu ujutro da ne funkcioniram! tako da obavezno dvije svaki dan!
Mirjana Jovicic
Eeee, najlepša je kafica kad ti drugi skuva pa kažeš:"Al je lepa kafica, živela domaćica." Kuvam je sama za sve, od srca, i tri puta na dan je kratko druženje uz taj lepi napitak - al ne iz velikih šoljica.
Jovana Čonjić
U top 10..istina
Nenad Badovinac
..ali ovo sto je na slici to nije kafa, prava kafa je u šalicama od pola litre koja se pije na poslu pola sata :)
Saša Lazić
Najbolja je rana kavica...
 

Nenad Raša Raškov
Administracija zasluzuje mnogo vise od skromnog 5 mesta.
Stana Meseldzija
Kafa isključivo služi za mali odmor ili predah u poslu-a nije nikako ni korisna.Najbolje da se ne pije bolje prija čaj i za zdravlje i okrepljenje.I to navika i kako kome odgovara.Neugodno bude kad se dođe i mora čekati u administraciji dok se kafa popije-koja nekad predugo se pije!
Jovan Hrnjakovic
Moje kumce je na vrhu top liste :)
Natalija Radulovic
domaćice..:)))))))))))
Damir Mirilovic
Snizava pritisak!
Goran Stojanovski
kafeto mnogu go pijat, a imam citano deka i toa e eden vid droga, zatoa sto so cesto pienje se pojavuva zavisnost od kafe, samo sto e legalizirana droga zatoa sto zavisnosta ne predizvikuva losi posledici po opstestvoto
  
 
(ova tema ima 2947 posete)

Pročitano: 4764 puta