MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

JESTE LI SE ISTUŠIRALI OVOG JUTRA




o.Gavrilo
Ako ste do sada preskakali jutarnje tuširanje, vreme je da prestanete sa tom lošom navikom - samo pet minuta pod mlazom tople vode nakon buđenja pomaže da srećniji i sa manje opterećenja započnete novi dan.

Jutarnje tuširanje opušta mišiće, zglobove i kičmu, a utiče i na aktiviranje takozvanog hormona sreće.

Mlaz tople vode će "sprati" svaku brigu sa kojom ste se probudili, ili će vam barem donekle pomoći da se lakše nosite sa predstojećim dnevnim obavezama.

Istraživanje je pokazalo i da nam ujutru naročito prijaju sapuni ili gelovi za tuširanje koji mirišu na limun i pomorandžu, dakle kiselkaste arome koje razbuđuju.

Međutim, nemojte se tuširati predugo, kao ni sa previše vrućom vodom. Dovoljno je i da se "isprskate" mlakom vodom, a da se potom namažete kremom ili losionom za telo koje vam najviše prija.

Telo nikako nemojte ujutru mazati uljem kako ne biste isflekali garderobu.

(MONDO)
SAVETI
Izvorinka Lazarevic
Vala nista lepse od jutarnjeg tusiranja,po vrucini i onima kojima oticu noge i telo potrebno je tusiranje od gleznja na gore hladnijom vodom ,pa toplijom radi cirkulacije...naizmenicno...
Zlata Bogdanovic
OK. Hvala.... ++++
E.i. Metz
Uvijek...................
Mirjana Milutinovic
o DRAGI OCE HVALA NA SVIM DOSADA PROCITANIM SAVETIMA STOMI DAJETE STAJE DOBRO A STA LOSE HVALA OCE DRAGI
Danica Krunic
jesmo obavezno....
Mirjana Jovicic
O, što se slatko nasmejah brizi o.Gavrila za Njegove jaganjce, i iskrenosti brata Boška.Baš je tako blagodatno jutarnje tuširanje, ali ja ne smedoh - probudila bih spavalice. Zaglavila sam prvo u dvorište da kupim pootpadale kruške karamanke - za rakiju(sinoć je bilo nevreme kod nas).Tek posle toga sam se tušem osvežila.
Dragan Matic
Jako je zdravo tusirati se ujutro. Da, mozak luci hormon srece endorfin. A i med sa cimetom dve kasicice ujutro. Bog je dao coveku namirnice i sredstva za zivot koje ce ga ciniti zdravim, raspolozenijim. Od kad sam presao na ishranu sa vocem,povrcem, zitaricama osecaj je neopisivo lep!
Radojka Savić
Ne ovog leta,nema vode pa se kupamo ko u stara vremena,lonac,šerpica i tako al hvala Bogu da može i tako,...
Milenković Petar
Pomoz Bog, oče blagoslovi: U vojsci su nas učili da umivanje nag do pojasa znači čeličenje organizma. Nestane prehlade, hladna voda svaki pedalj tela nakostreši, a prija i za mamurluk ili jutarnju pospanost.
Nataša Šemić
Slažem se sa istraživenjem i toplo preporučujem ...♥
Saša Lazić
Ali svakako se promjeni raspoloženje nakon tuširanja...
Nenad Badovinac
.. ako vam kosulje vec imaju po jednu fleku, onda se mozete ujutro namazati sa uljem :)


(ova tema ima 5843 posete)

Pročitano: 3342 puta