MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

NA URALU NA TEMPERATURI OD -30 STEPENI - PROCVETALA JE VRBAOva vest nam je došla sa velikim zakašnjenjem. Ipak, to što se dogodilo u Sveto-Trojickom arhijerejskom konaku grada Nevjanska, noću, uo�?i �?etvrtog decembra, može da se nazove jedino �?udom. Evo kako o ovoj pojavi pri�?a ekonom konaka, otac Georgije Vahrušev.

- »Mnogo puta sam čuo da je na praznik Vavedenja u hram Presvete Bogorodice, u nekim crkvama naše zemlje, procvetala vrba. Medjutim, to se pripisivalo - ili klimatskim uslovima tog mesta gde se nalazi hram, ili anomaliji u decembru mesecu usled visoke temperature vazduha. I evo, to se dogodilo sada u našem hramu!

Početak ovog decembra na Uralu je, kako mnogi znaju, upamćen po temperaturi od minus 30 stepeni. Ipak« - nastavlja priču otac, - »trećeg decembra uveče parohijani hrama primetili su neobično nabrekle pupoljke na vrbi koja raste u crkvenom dvorištu na pet metara od same crkve. Molitvu smo počeli baš pored drveta.Neki su ulazili u hram da se zagreju i ponovo se vraćali da bi videli kako je drvo sve jasnije, iz minuta u minut, davalo znake svog oživljavanja. A u ponoć, naočigled pet - šest ljudi, na granama su se pojavili beli pahuljasti cvetići«.

Otac Georgije Vahrušev priča i o sledećoj interesantnoj �?injenici: - «Naime, sam moleban i momenat otvaranja pupoljaka na granama bio je snimljen na video kameri. Kasnije, pri pregledanju snimka, jasno se videlo i »neobi�?no svetlucanje oko drveta - na stotine malih plami�?aka koji se dižu od grana negde u visinu«.

Sada jedan broj neobi�?nih gran�?ica vrbe ukrašava pojedine ikone u hramu, a mnoge su parohijani poneli kući. Ali, na samom vrhu krošnje cvetovi se isti�?u do današnjih dana, baš kao svojevrstan dokaz za one, koji ne veruju u ovo �?udo.

preuzeto sa sajta: http://www.sedmica.orthodoxy.ru

Pročitano: 3606 puta