MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA EMISIJE RADIO BLAGOVESTI SA FEJSBUK PROFILA O.GAVRILA - JUNI 2012FEJSBUK PROFIL ARHIMANDRITA GAVRILA (VUČKOVIĆA)

 

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 29. VI 2012. godine.
U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju tekst starca Jefrema Arizonskog pod naslovom RASKOŠ SVETE LITURGIJE.
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 29.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 95 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 38, Bosne 27, Austrije 8, Hrvatske 7, Nemačke 5, Makedonije 4, Slovenije 3, Švajcarske 1, Crne Gore 1, Italije 1.
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 30.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 69 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 25, Bosne 23, Austrije 7, Hrvatske 5, Nemačke 2, Slovenije 2, Saudi Arabia 1, Švajcarske 1, Engleske 1, Makedonije 1, Italije 1.
o.Gavrilo
OBAVEST: U sutrašnjem broju "Podravskog lista" (ponedeljak, 2. 7. 2012.) biće objavljena reportaža o manastiru Lepavini. Novinari tog lista su prošle subote boravili u manastiru i prisustvovali Svetoj liturgiji i molebanu ispred ikone Presvete Bogorodice Lepavinske, te obavili više razgovora sa hodočasnicima. Jedan duži i neformalni, spontani intervju imali su i sa mnom, ispred ulaza u crkvu. Čitaćemo sutra...
 
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 28. VI 2012. godine.
U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju pouku sv. Tihona Zadonskog pod naslovom POZIV ČOVEKA NA SUDOVE.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_28_21_00_06.mp3
Maja Papic
Blagodarimo oče Gavrilo!
Ankica Cel
Užasnula sam se nad sobom slušajući tekst o strašnom sudu. Bože oprosti meni grešnoj!
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 28.06.2012 na Radio Blagovesti 95 prikljucenih kompjutera, i to iz Srbije 41, Bosne 24, Hrvatske 7, Austrije 7, Nemačke 5, Slovenije 4, Makedonije 4, Švajcarske 1, Italije 1, Francuske 1.
 
 
*  *  * 

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 27. VI 2012. godine.
U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju pouku o Svetoj Tajni Krštenja: šta je to znamenje, šta je potrebno za krštenje, o vremenu krštenja, o kumu...
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_27_21_00_19.mp3
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 27.06.2012 na Radio Blagovesti 99 prikljucenih kompjutera, i to iz Srbije 39, Bosne 24, Hrvatske 8, Slovenije 7, Austrije 6, Italije 4, Makedonije 4, Nemačke 3, Švajcarske 2, Engleske 1, Holandije 1.
 
 
*  *  * 
 
o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 26. VI 2012. godine.


U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju pouku: PRAVOSLAVNO VASPITANJE DECE.

http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_26_21_00_02.mp3
Mirjana Milutinovic
DRAGI OCE GAVRILO uzalud sam ja svoje vaspitala kada moji prijatelji nisu vaspitani ni vaspitali svoje a ja tu nemogu reagovati osim stose molim gospod bogu za sve nas,A jedva cekam sutrasnji dan da stignem u hram LEPAVINA pa bivas zamolila za tacnu adresu do Manastira LEPAVINE ako je moguce.Hvala vam od srca za sve drage i mile savete.
Sanja Martić
BOG VAS BLAGOSLOVIO OCE I SVAKO DOBRO DAO!Ja gresna se uzdam u milost Gospodnju i Majke Bozije da ce me uslisiti i darovati darom materinstva
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 26.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 109 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 43, Bosne 37, Hrvatske 8, Austrije 4, Makedonije 4, Nemačke 4, Slovenije 4, Grčke 1, Švajcarske 1, Kanade 1, Engleske 1, Italije 1.
NemanjaiDanijela Mladenovic
Oče, lepo je i korisno bilo poslušati emisiju...Nadamo se da ima nastavka. Pre neki dan sam preko dana 2 puta primetila uključenje radia "Blagovesti" i odslušala, između ostalog, i Vaš razgovor sa g-đom Ljiljanom S.Nikolić. Svako dobro Vam želimo.

Radojka Beatović
Slušanje Radio Blagovesti unosi mir u dušu i cijela kuća postaje crkva,od akatista Bogorodici nastaje često umiljenje,osjećaj Njene prisutnosti u domu.Hvala oče za ovaj nesebičan trud!!!
 
 
*  *  * 

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 25. VI 2012. godine.

U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju pouku: ISCELJENJE KROZ STRADANJE.

http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_25_20_00_03.mp3
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 25.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 111 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 48, Bosne 32, Nemačke 9, Austrije 6, Hrvatske 5, Slovenije 5, Makedonije 3, Švajcarske 2, Italije 1.
Mirjana Jovicic
Blagoslovite o.Gavrilo. Večeras mi pisalo"radio nije dostupan" - vajlda je negde nevreme bilo blizu. Pred kraj, tek sam uspela da se uključim. Tokom dana ne stigoh od "domaćih zadataka" ni reč komentara da ostavim za jučerašnju emisiju "Radio Blagovesti" a imala sam želju...Veoma lepo je bilo i korisno slušati Akatist, posebno Vaše kazivanje pouka Sv.Teofana Zatvornika iz knjige "Put ka spasenju", a teme "Kada dušu poseti blagodat". Pokušaću da nabavim tu knjigu. Poznati su veoma učeni ljudi, isto kao i mnogi bez velikih škola, koji ostaviše čovečanstvu neprocenjivo blago za opstanak i spasenje - jer su imali blagodatno prosvećenje uma, razboritost stečenu iskustvom života po Bogu. Uspešnost, plodotvornost i trajnost stoji uz imena mnogih naučnika ali i mnogih znanih nam i neznanih svetitelja, duhovnika. Njihova delatnost je bila, i jeste obasjana verom, ljubavlju i Božijom blagodaću. Kad razmišljam o toj temi, proleću mi kroz um detalji iz Vašeg života o.Gavrilo, kojeg zamišljam kao polupravu kojoj je početak Vaše rođenje, a kraj u večnoj, neprolaznoj Svetlosti...Za sve ljude, pa i za sebe, molim dodatnu snagu od Gospoda za trud da se otrgnemo iz duhovnog mraka, naoružamo verom i znanjem o veri, pa da nam ako jednom steknemo Božiju blagodat ni zli ne uspe da je ukrade.
 
*  *  * 
 
o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 24. VI 2012. godine.

U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju iz pouku čitanje iz knjige SVETI TEOFAN ZATVORENIK PUT KA SPASENJU pouka: KADA DUŠU POSETI BLAGODAT koji će pročitai o. Gavrilo.

http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_24_21_00_06.mp3
Mirjana Jovicic
Pomaže Bog, dragi mi o.Gavrilo. Blagodarim za najavu nove emisije "Radio Blagovesti", ali sam vam i za sinoćnu veoma zahvalana. Slušajući poznat mi, dragi glas, uverila sam se kao neverni Toma, da ste ojačali u Gospodu, prebivajući Njegovom promišlju tamo gde je bilo potrebno.. ."Jedna reč o monaštvu" iz pouka Shiigumana Save o kojima ste kazivali, dala nam je dragocene smernice za spasenje.Milina je bilo slušati o monasima - ukrasu i cvetu Hrišćanstva, učesnicima anđeoskog čina na Zemlji. O podvigu tajnog monaštva skoro ništa nisam znala...Svaki čovek treba da teži neporočnosti, život da provodi blagočestivo, na minimum svodeći brigu o svetskom, da ljubi bližnje i moli za sve, da čuva svoj sluh, pogled udaljavajući se od svega, čega se gnuša Duh Sveti...Dovoljno je bilo na kraju čuti početak Vašeg pojanja lepe pesme: "Bogomati premila..." pa da shvatimo , znajući sadržaj cele pesme,koliko smo daleko od neporočnosti mi sami i naši bližnji, pa pojačati straženje nad sobom prvo...Svetotajinskim,jevanđelskim, molitvenim, crkvenim životom samo - moguće je izbeći zamke zloga i brzi voz za "Zemlju nedođiju".
Saša Lazić
Hvala oče za temu, upravo Put ka spasenju Svetog Teofana Višenskog je mnoge duhovno uzdigla na revnovanje pa i o. Tadeja...
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 24.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 88 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 37, Bosne 26, Hrvatske 7, Nemačke 6, Slovenije 4, Austrije 4, Švajcarske 2, Makedonije 2.
Stojan Gavrilovic
POMAZE BOG
  
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 23. VI 2012. godine.
U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju iz pouke shi-igumana Save Pskovo - Pečerski ,Pouka pod naslovom: JEDNA REČ O MONAŠTVU.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_23_21_06_25.mp3
Vera Babic Djordjevic
dobro se vratili ,
Snjezana Csitkovics
hvala dragom Bogu da ste opet sa nama
Branka Krneta
Pomaze Bog oce i dobro nam dosli. Slusacemo vas i moliti se.
Ruzica Stojakovic
veliki veliki pozdrav za VAS O.GAVRILO .SVAKO DOBRO ZELIM VAM
Milanka Pandurevic
Pomaze Bog . Oce Blagoslovite!!! Dragi O.Gavrilo dobrodosli nam, drago nam je da ste opet sa nama i da od veceras mozemo vas opet slusati preko radia Blagovesti...svako dobro od Gospoda Oce zelimo vam...
Milan Trkulja
svako dobro Oce Gavrilo...
o.Gavrilo
Sestro Ružica evo mene kod Vas ako Bog da na banjsku rehabilitaciju od 17.07.- 07.08. pa cemo se napricati.
Stana Meseldzija
Hvala Bogu i Presvetoj Bogorodici dragi oče Gavrilo, da ste se oporavili i opet možemo slušati Radio-Blagovesti.Ove dane smo slušali arhivu tako da se molimo Bogu i Presvetoj Bogorodici da Vas čuva od svake bolesti.Svako dobro od Gospoda i dobro došli kući svojoj!
Milena Puaca
Slava Bogu i svim Svetima na vasem povratku.Da vas cuva Carica Nebeska .
Ruzica Stojakovic
HVALA BOGU...DRAGO MI JE DA SE PONOVO VIDIMO
  
 
*  *  *
 
o.Gavrilo
10.Juni 2012 - OBAVEST ZA SLUŠAOCE RADIO BLAGOVESTI
Obaveštavam vas da se narednih 10 dana neće emitovati Radio Blagovesti zbog mog odsustva.
Ruzica Stojakovic
HVALA OCE GAVRILO PUNO PUNO POZDRAVA IZ MLJECANICE I NADAM SE DA SE USKORO VIDIMO
NemanjaiDanijela Mladenovic
Hvala oče na obaveštenju. Neka je i Vama blagosloven i duhovnom radošću ispunjen ovaj post.
Slavica Culum Culibrk
Hvala oce!!!!
Mirjana Jovicic
Blagodarim o.Gavrilo za obaveštenje, želim Vam sretan put u oba smera i Bogom blagosloveno odsustvo, da Vas čuva Bogorodica Lepavinska molitvama nas ništavnih ovčica od kojih trudbenički i znalački stvarate reprezentativno, verno stado - po kvalitetu i kvantitetu:).
Gordana Mandic
Hvala oce!Svako dobro!Neka Vam ovaj post bude na zdravlje i spasenje!Sretan Vam put!
Aleksandra Dimitrijevic
Hvala dragi oče, nadamo se da ste dobro i zdravi. I ja vam želim sretan početak posta.
Cvija Milićević
Meni će biti neobično bez Radio Blagovesti ali daće Bog da nam opet čitate Akatist i duhovne pouke,neka vam je srećan početak posta o.Gavrilo,da u zdravlju i miru dočekate praznik Svetih apostola Petra i Pavla.
Slavica Grubjesic
Hvala oce, slusacemo iz arhive dok se ne vratite...
Saša Lazić
...ali smo u Vašim mislima i molitvama i za vrijeme odsustva, pastir se malo udalji, ali misli na ovce svoje da u "kvar" ne odu...
Dušan Duško Ljubojević
Srecan put i ako Bog da u zdravlju tijela i duha da se vratite.
Branka Krneta
Oce, vama i bratiji neka je Petrovski post na zdravlje i spasenje . Da vas Bog cuva , Presveta Bogorodica i svi Sveti.Amin.
Vesna Jovanovic
Molitvama Bogorodice lepavinske, Gospode, Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj nas!
Sanja Martić
BOG S VAMA OCE
Toni Tivano
puno pozdrav. OD 2005 g. od BITOLA MAKEDONIJA.proštevajte.
Gavrilović Nebojša Marko-Nelac
(:-(Don't worry, be happY))
Aleksandra Dimitrijevic
Dragi oče Gavrilo želim vam brzi oporavak i molimo Boga da brzo ozdravite. U našim ste molitvama dragi oče.
Ana Marjanović
Dragi oče Gavrilo, želim Vam brz oporavak i da opet dođete u banju Mlječanicu. Zahvalna sestra Milka.
Ana Marjanović
Brz oporavak i dobro zdravlje, uz veliku zahvalnost, porodica Marjanović.
Vera Babic Djordjevic
Svako dobro oce Gavrilo od Boga vam zelimo!
Zabac Kermit
ima li veceras radija oce Gavrilo?
  
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 9. VI 2012. godine.

U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti, koji se emituje od 21 do 22 h, slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju besedu Svetog Vasilija Velikog IZNENADNA NEPOGODA.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_09_21_00_21.mp3
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 09.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 101 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 37, Bosne 25, Austrije 9, Hrvatske 7, Nemačke 6, Slovenije 6, Makedonije 4, Brazil 1, Švajcarske 1, Italije 1, Madjarske 1, Engleske 1, Norveške 1, Kanade 1.
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 10.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 128 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 54, Bosne 29, Austrije 11, Hrvatske 10, Slovenije 8, Nemačke 7, Makedonije 4, Amerike 1, Italije 1, Norveške 1, Engleske 1, Švajcarske 1.
  
 
*  *  *
o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 8. VI 2012. godine. U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti koji se emituje od 21 do 22 h slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuti KAZIVANJE SVEŠTENIKA ANTONIJA IGNJATOVA O SVOM PUTU KA BOGU čiji tekst čita o. Gavrilo.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_08_21_02_43.mp3
Maja Papic
Blagodarimo Oče Gavrilo!
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 08.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 116 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 41, Bosne 32, Hrvatske 13, Austrije 10, Nemačke 6, Slovenije 5, Švajcarske 3, Makedonije 3, Italije 1, Madjarske 1, Grčke 1.
Maja Papic
SLAVA GOSPODU!Hvala Oče Gavrilo na radiju Blagovesti!Bogougodna je emisija za naše grešne inedostojne sluge Gospodnje!
  
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 6. VI 2012. godine. U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti koji se emituje od 21 do 22 h slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju dva duhovna teksta: ČUDO i ČUDOTVORNA LOZA SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG.

http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_06_21_07_53.mp3
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 06.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 137 priključenih kompjutera, i to iz Bosne 48, Srbije 47, Hrvatske 10, Austrije 9, Slovenije 6, Nemačke 5, Makedonije 4, Italije 2, Švajcarske 2, Francuske 1, Engleske 1, United Arab Emirates 1, Norveške 1.
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 07.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 133 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 45, Bosne 43, Austrije 13, Hrvatske 10, Slovenije 6, Nemačke 5, Makedonije 3, Italije 2, Holandije 2, Švajcarske 2, Norveške 1, Crne Gore 1.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_07_21_01_36.mp3
  
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 5 VI 2012.. U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti koji se emituje od 21 do 22 h slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju nastavak duhovne pouke pod naslovom:SVETI VASILIJE VELIKI - O POSTU.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_05_21_03_22.mp3
o.Gavrilo
Pomaže Bog, večeras 05.06.2012 na Radio Blagovesti bilo je 140 priključenih kompjutera, i to iz Srbije 48, Bosne 44, Austrije 11, Hrvatske 10, Nemačke 7, Slovenije 6, Makedonije 5, Italije 4, Švajcarske 1, Kanade 1, Norveške 1, Engleske 1, Francuske 1. Detaljnije o Radio Blagovesti.
  
 
*  *  *

o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 3 VI 2012.. U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti koji se emituje od 21 do 22 h slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju nastavak duhovne pouke pod naslovom: ARHIMANDRIT AVELJ: BEŽITE OD GREHA PLAŠITE SE SAGREŠENJA.
http://manastir-lepavina.org/cms/upload/2012_06_03_21_01_00.mp3
Sanja Martić
Oce neka Vam je srecan praznik,neka dobri Bog i Presveta Vladicica vas cuvaju i blagoslove na mnogaja ljeta
Iguman Gavrilo Stevanović
Pomozi Bog sveti oče !
Iguman Gavrilo Stevanović
Kako junačko zdravlje kod Vas ?
Jelena Tejic
Pomozi Bog oče Gavrilo dali tnate kada i gde je sanranjen otac, profesor Bigović?unapred blagodarim, s' poštovanjem Jelena
o.Gavrilo
Sahrana profesora Bigovića, jednog od najpoznatijih savremenih srpskih bogoslova, održaće se u ponedeljak na Zemunskom groblju u 13 sati, a pre toga u devet ujutru biće služena zaupokojena liturgija u manastiru Svetog arhangela Gavrila, u kojem je profesor Bigović bio duhovnik i starešina hrama.
Ankica Cel
Dragi otac Radovan je izgledao potpuno smireno i kao u dubokom snu i kao da će se svaki čas probuditi...bilo je mnogo tužno i većina je plakala, kao siročići što ostaše bez oca. Prerano ode i iznenada, ali opet, Hristos Voskrese i nema smrti i da nam Gospod ne ostavi to saznanje, sve bi bilo besmisleno.
  
 
*  *  *


o.Gavrilo
NAJAVA ZA RADIO EMISIJU Za dan 2 VI 2012.. U večerašnjoj emisiji na Internet Radio Blagovesti koji se emituje od 21 do 22 h slušaoci će, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, moći da čuju nastavak duhovne pouke pod naslovom LJUDSKO BIĆE HRAM BOŽIJI.
Saša Lazić
Koliku je čovjeku Otac Nebeski čast i odgovornost dao da upravo svaki bude Hram Božiji, koliko je strahopoštovanja u ovoj rečenici usađeno, te četiri kratke riječi govore beskonačno mnogo, a jedva čekam da nam otac tu duhovnu pouku objasni, pouku koja ljude podiže na nivo svijesti odakle dolaze i gdje pripadaju...blagodarim oče...
  
 
*  *  *

Pročitano: 4254 puta