MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

VERONAUKA ARHIMANDRITA GAVRILA (VUČKOVIĆA) (3)

  PO IZBORU ARHIMANDRITA GAVRILA (VUČKOVIĆA)

Pitanja i odgovore na duhovne teme čitao arhimandrit Gavrilo (Vučković), nastojatelj manastira Lepavina, na manastirskom internet radiju Radio Blagovesti. 
U večerašnjoj emisiji na Radio Blagovesti, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, slušaoci će moći da čuju i odgovore na pitanja:

1)
kako postiti u sredu i petak,

2) kako da poste deca, bolesni i stariji ljudi

3) kako postiti u Velikom postu.


Emitovano 15 Marta 2012 godine


KOMENTARI SA FEJSBUK PROFILA O.GAVRILA


o.Gavrilo
U večerašnjoj emisiji na Radio Blagovesti, osim akatista Presvetoj Bogorodici i duhovne muzike, slušaoci će moći da čuju i odgovore na pitanja: 1) kako postiti u sredu i petak, 2) kako da poste deca, bolesni i stariji ljudi, i 3) kako postiti u Velikom postu.
Radojka Savić
Oce Gavrilo Blagoslovite! Svaka cast na izboru teme!
Mario Bjelovuk
Odlično,pošto svako razilčito tumači post i kako postiti.Ja postim cjeli post,prvu i zadnju sedmicu na vodi,ostale sedmice,na ulju sem srijede i petka gdje postim na vodi a subote i nedelje na ribi.Pa me živo zanima dali grješim
Stana Meseldzija
Hvala Bogu za sve!Vi dragi Oče Gavrilo uvek i u pravo vreme i prave teme birate.Tako da svi sa pravog mesta čujemo šta i kako treba u vreme Velikog Posta činiti i postiti.Hvala Vam neizmerno za sve što činite za nas !Neka Vas Bog dragi i Presveta Bogorodica čuvaju i nagrade svim dobrim!AMIN!
Branka Krneta
Radujem se vecerasnjoj emisji. Hvala vam oce Gavrilo i svako dobro vama i bratiji. Bog da vas cuva i svi Sveti.Amin.
Dragica Djuricic
Pomaže Bog oče Gavrilo!, žao mi je ali večeras nemogu slušati molitvu,nema uključenja ,Hvala Bogu na svemu,Hvala Vama i vašoj bratiji što ulažete veliki trud .Dao vam Bog svako dobro!
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite oče Gavrilo! Divan izbor teme.Moje lično mišljenje je da mnogi vjernici ne znaju pravila posta ,divna prilika da ih naučite.Nadam se da ću se i ja u dogledno vrijeme prikljućiti ovoj armiji slušalaca.Vaskršnji post se posti ovako: Od ponedeljka do petka na vodi, subota i nedelja na ulju, a na Cvijeti i Blagovjesti se jede riba.Nadam se oče da ne grješim? A svi oni vjernici koji nemogu da ispoštuju ova pravila posta , onda poste na način kako mogu i naravno u dogovoru sa svojim nadležnim Sveštenikom ili duhovnikom.

Sanja Martić
Slava Bogu,pa da jos vise slusalaca bude!
Mario Bjelovuk
Pomaže bog svima.Može li mi neko reći šta je otac Gavrilo rekao u vezi posta u srijedu i petak pošto sam bio sprječen da slušam Radio Blagovjest juče.
o.Gavrilo
Brate Mario preslušajte sinoćnu emisiju iz arhivae.
Mario Bjelovuk
Hvala vam Oče Gavrilo,upravo sam sad pregledao snimak i dosta je poučan pomoće mi u daljnim nastijanjima da post bude Bogu ugodan a mene da približi carstvu nebeskom


 

Pročitano: 4898 puta