MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLjENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDXLXXVII)



Efikasan eliksir za anemiju

o.Gavrilo Kupinovo vino od davnina je poznato kao veoma koristan i efikasan lek za lečenje malokrvnosti. Međutim, ovaj proizvod je odličan i za popravljanje cirkulacije, a snižava i krvni pritisak.Kupinovo vino, takođe, blagotvorno deluje na metabolizam, podiže imunitet, podstiče apetit, varenje, lučenje žuči i mokraće.
Najkorisnije je konzumirati ovaj napitak ujutro, na prazan stomak. U lekovite svrhe sasvim je dovoljna dnevna doza od 0,5 do 1 dl kupinovog vina, u dužem vremenskom periodu od dva do tri meseca.

Ako želite sami da napravite:
Kupite 10 kilograma svežih, zrelih kupina. Izgnječite ih i dobro pomešajte sa dva kilograma šećera. Sve to nalijte u staklene flaše i ostavite da stoji na suncu dva meseca. Zatvarače na flašama nemojte jako da pritegnete. Posle toga procedite, pa dobijeno kupinovo vino čuvajte u staklenim flašama na hladnom i tamnom mestu.

IZVOR: Pravda 14 DECEMBAR 2011.

Jasna Andjelkovic za anemiju je još bolje konjsko meso :)



Sanja Vujovic
‎..i kopriva...



o.Gavrilo A šta ćemo sa onima koji ne jedu meso naprimer monasi koji daju zavet na monašenje zavetuju se na isposnički načim života i tu spada odricanje i od mesa eto ja od 1971. nisam okusio meso.



Sanja Vujovic Zato nam Gospod dao prebogatu prirodu,voce,povrce i trave.



Jasna Andjelkovic Za one koi ne jedu meso: može kupinovo vino kao i čaj od koprive, on i isto jako dobar. I sveža salata os spanaća prelivena limunovim sokom. Sve ovo za anemiju.



Cvija Simić Milićević
Soja o. Gavrilo kao zamena za meso...



Jovan Hrnjakovic
Sad sam oče inspirisan ovim tekstom i ima da smažem slatko od kupina...ono malo što je pri dnu ostalo, i onako sam nešto bled u licu :)



o.Gavrilo Brate Jovane jel si ti to čuvao za lek?



Jovan Hrnjakovic Da jesam oče i sada mi je potreban +



Stana Meseldzija
Može li ovo vino uzimati ko ima šećer?



Zora Sikanic
Puno hvala na ovim informacijama,moja mama boluje od anemije,hvala Oce Gavrilo.



Natasa Ilic Milovac Protiv anemije i jako dobar sok od 1 kg cvekli, 1 kg sargarepe, 1kg limuna sa korom, 2 kg meda (3kg secera) i 5 limontusa. Sve se samelje na masini za meso, prelije sa 5 l vode i ostavi da odstoji 24h. Sutra procediti ali kroz krupniju cediljku, cuvati u frizideru i piti razblazen vodom, a najvise 2dl sirupa dnevno. Provereno jako dobro. Probajte. Srdacan pozdrav svima.


Saša Lazić
čovjek ozdravi čim na slici vidi a kamoli da proba...:)



Jovan Hrnjakovic Dobar recept sestra Nataša, otom po tom, sad mi sledi rendanje jabuka sa korom i malo šećera, dobra večera :) +



Gordana Rodic-Prpos
Naravno ne treba izostaviti kupine u bilo kom obliku, a posebno Kupinovo vino kada god smo u mogucnosti.Zbog njihovog sirokog ljekovitog dejstva pogotovo antibakterijskog i antivirusnog, protiv bakterije Eserihiju koli preporucujem svima.


Snezana Miljkovic
Hvala oče, ni ja ne jedem meso od svoje treće godine. Cvekla,jabuka,med,šargarepa,limun i / kopriva, blitva,spanac, kakao,cimet, badem ....Svako dobro od Gospoda!
A oni koji piju lekove, za srce na primer?


Jasmina Uniqa Vukovic
ahmmmmm,sto je dobro i zdravo


 

Pročitano: 4735 puta