MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA POSTAVLjENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDXLXXIV)



POMOĆ SAMOUBICAMA NA FEJSBUKOVOM ČETU

o.Gavrilo Društvena internet mreža "Fejsbuk" uvela je danas sistem koji osobama sklonim samoubistvu pruža laku i trenutnu pomoć.

Putem novog sistema, korisnici mogu da se u svakom trenutku obrate savetniku Nacionalnog centra za prevenciju samoubistava putem sistema za "čet". Ako neka osoba primeti samoubilačke misli na stranici svog prijatelja na "Fejsbuku", može da klikom na link pored komentara prijavi to. "Fejsbuk" potom šalje imejl osobi koja je postavila komentar u kojem je upućuje na S.O.S. liniju ili link za poverljivi čet sa nadležnim savetnikom. Kompanija je saopštila da je program osmišljen da osobi sklonoj samoubistvu bude pružena pomoć u najkraćem vremenskom roku.

Beta | 13. 12. 2011.
http://www.blic.rs/IT//295631/Pomoc-samoubicama-na-Fejsbukovom-cetu

Ljubica Mojsilovic Jako pozitivna vest,obzirom da je Srbija na 13 mestu po broju izvrsenih samoubistava u svetu...treba,svakako pomoci ljudima da prevazidju probleme na sve nacine kojima raspolazemo! Bog svima pomogao i naveo na njegov jedini ispravan i pravi put!


Milena Madzar
dao dragi Bog da bude na korist.



Natasa Ilic Milovac
Svaka pomoc je dobrodosla.



Dragana Berak
Hvala Bogu dragom da tako nesto postoji! Nadam se da ce osobama koje su sklone samoubistvu to biti na dusevno spasenje! Samoubistvo je najveci smrtni grijeh, za takve se ni crkva ne moli, jer odlaze nasilno sa ovog svijeta, a njihove duse gdje netreba !


Jovana Čonjić
Sve pohvale za ovakvu inicijativu za pomoc slabima i osjetljivima na okolinu..ovo nije los primjer ni da nasa Crkva preduzme neku slicnu akciju,ali u svakom slucaju ko god da pomaze tim ljudima dobro cini!



Stana Meseldzija
Hvala Bogu i dobro došla ovakva pomoć!Mnogo je danas tako slabih i osetljivih i naiđe "žuta minuta" pa dobro dođe pomoć-svaka duša da se spase -korisno je.



Saša Lazić
Ovo je u današnje vrijeme prijeko potrebno...



Milovan Simeunovic
To je samo masta , ja sam bolovao od Depresija 20 godina u takvom momentu Coveka nista ne zanima ni ima u sta Povernja u takvim Slucajevima je Demon kraj Covjeka i sa svih dobrih puteva ga Skrrece , tako da niukakvom momentu nisi Dostupan, jedina je Pomoc nase Pravoslavlje sve je ostalo samo Iluzija . Samo Ispovest pomaze i jos jednom ponavljam samo ISPOVEST i molitva Post i Liturgija Sveta . sve je ostalo nista a Sve Komunikacije preko mreza su Satani povoljne da jos pojaca Dejstvo svoga napada,

Snezana Miljkovic Depresija je samo ,,izgovor,, za slabost duha, lenjost i neverje...Rad, moltva (lična i molitva drugih), post, kajanje,ispovest i pričest jesu najbolje oruđe...



Snezana Miljkovic Kada ti je um zauzet molitvom, srce ispunjeno mirom i ljubavlju a ruke zauzete fizičkim radom, nema mesta ,,depresiji,,


 

Pročitano: 3482 puta