MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CDI)



Grandiozni projekat ruske Crkve i države

o.Gavrilo Ruska država i Ruska Pravoslavna Crkva započeli su zajednički projekat izgradnje novih 200 hramova u Moskvi, prenosi ruski sajt Pravoslavlje i Svet. Ovo je najveći zajednički poduhvat u novijoj istoriji Rusije.

U toku je priprema dokumentacije, određivanje građevinskih lokaliteta, koordinacija izgradnje i regulisanje načina finasiranja izgradnje. Za vođenje ovog projekta, Sveti Sinod Ruske Pravoslavne Crkve odredio je Episkopa podoljskog Tihona, koji je ujedno i predsednik Uprave finansija Moskovskog Patrijarhata.
Izvor: Eparhija bačka

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.



Vojislav Kukavica
Bogu hvala,e to je Država.



Slavica Olga Fom
samo jos da verni narod bude cesto u njima



Saša Lazić
Iskreno, ovoga momenta bih želio preselit u Moskvu...Pa to je Novi Jeruzalem na zemlji...Jača duhovno Carska Rusija, iznjedrit će nešto Nebesko iz ovog...



Jovan Hrnjakovic
Slava Bogu, Spasi Gospode!.Treba i Srbija da Vaskrsava, vreme je + + +



Vukomir Zarić
svaka cast za drzavu rusiju tako se vrsi pokajanje, iz proslosti



Dunja Neda
Prelepa vest,hvala Oče!Slava Bogu!Amin!



LJiljana Botić Vilotić
Pomaže Bog oče Gavrilo !Divna i radosna vijest . Neka nek se gradi svugdje Dom Božiji.



Natasa Ilic Milovac
Izvanredna vest! Daj Boze da Srbija krene tim putem i da drzava gradi hramove! Daj Boze da nasi politicari pocnu otvoreno da pomazu Crkvu a ne samo da joj se priklanjaju kako bi dobili koji glas vise kad im zatreba a rade sve suprotno od Crkve. Mi kao da ne smemo da kazemo da smo pravoslavni, da smo Srbi, stidimo se sebe u sopstvenoj zemlji da koga ne uvredimo. Daj Boze da se prizovemo pameti i priklonimo Bogu!


Marija Sovilj
Divno, rusi su mnogo srcem blizi Bogu, prosta dusa slovenska koja postuje i voli Boga, mozemo mnogo da naucimo od njih.



Dusica Zivojinovic
Delim isto misljenje s tobom sestro Marija. Rusi zaista postuju i vole Boga, mozemo i trebamo mnogo da naucimo od njih!Crkve su im prelepe, bogosluzenja predivna! U Australiji,veliki broj nepravoslavnih (englezi, australijanci, nemaci, irci, aburidzini i dugi) zahvaljujuci ruskoj Crkvi su presli u pravoslavlje! Cak i ima i medju njima i svestenika i monaha. Svuda u svetu Rusi grade divne pravoslavne hramove i obracaju narode u pravoslavlje. Ali u Moskvi su zasijali kao sunce!

Vera Gerovac Pomaže Bog, braćo i sestre! Blagoslovite, oče Gavrilo! Ovo je, na jedan način, jako lep potez ruskih vlasti i RPC. Sa druge strane, u Rusiji ima mnogo siromašnih i gladnih i bez posla... Zar nisu upravo ti ljudi, te 'duše žive' - 'crkva Božija' o kojoj se prevenstveno treba brinuti? Lako je za građevine... Pretpostavljam da je u pitanju puno novca, od kog se mnogi potrebiti mogu zbrinuti na duži vremenski period... Samo razmišljam...



 

Pročitano: 4303 puta