MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CD)



BIBLIJA - KNJIGA PREVEDENA NA 2.527 JEZIKA

o.Gavrilo Sveto pismo, Biblija, prevedeno je u celini ili neki njegovi delovi na 2.527 jezika, saopštio je Svetski savez biblijiskih društava sa sedštem u Engleskoj, prenela je danas Verska informativna agencija (VIA).

Kompletna Biblija, koja se sastoji od Starog zaveta i Novog zaveta, sada postoji na 469 jezika. Novi zavet je preveden na 1.231 jezik, a pojedine knjige Biblije na još 827 jezika.

Prevod Biblije postoji na 1.062 azijska i pacifička jezika, 739 afrička i 512 severno i južnoameričkih jezika. Biblija je prevođena na 210 jezika Evrope i Bliskog istoka, prevod postoji i na esperanto.

Poslednji prevod je urađen na čuvaški jezik koji koristi 1,7 miliona Čuvaša u evropskom delu Rusije. Procenjuje se da u svetu ima 6.500 jezika, 180 grupa jezika a 120 ih je potpuno odvojeno.

18.8.2011.
Izvor http://www.svevesti.com/a211520-biblija-knjiga-prevedena-na-2-527-jezika

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.



Ivan Dabižljević
Oce Gavrilo, dali ima uopste smisla jos citati stari zavet pored novog? Pitam se sta bih tamo mogao da procitam i ako se nebi zbunio od toga sta je tamo zapisano. Sta vi mislite o tome? Dali je tako nesto uopste potrebno?


Saša Lazić
Uistinu, nepostoji na Zemlji ništa savršenije od Biblije...Novi zavet ispunjava Stari, čitavo postojanje je točno registrirano i Tajne otkrivene...Knjiga nad Knjigama...



Ljubica Koncar
Sveto pismo je živa reč, knjiga koja se čita ceo život i svaki put kada se čita iz početka otkriva se nova pouka i reč Gospodnja, svi odgovori se nalaze u ovoj čudotvornoj knjizi.. Hvala Gospodu što nas je udostojio takvog dara!!!


Petar Martinovic
Sve je to lijepo ali tumaciti Bibliju van svetih otaca dovodi do velikih zastranjenja, pa tako skoro da ispada na koliko jezika imamo prevedenu bibliju imamo i toliko raznih sekti koje koje je propovjedaju....Rogonja ne spava kada je upitanju spasenje dusa nasih...


Petar Martinovic   "I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak. Mat.24,14."



Natasa Ilic Milovac
Sta reci o Knjizi na knjigama? Poruka je samo da nam je deo zivota, deo nas. Poruka od Boga. Posavetujte nas Oce kako je treba citati i koristiti u svakodnevnom zivotu. Od Vas cemo sigurno jos nesto nauciti.



LJiljana Botić Vilotić
Pomaže Bog oče Gavrilo ! Divna vijest da se Jevanđeljska riječ širi čitavom planetom. Rečeno je : Idite i Krstite ih u ime Oca, Sina i Svetoga Duha Amin.
 

Pročitano: 3643 puta