MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CCCXCIX)



BOG DRUGAČIJE SUDI
 
o.Gavrilo U kutlumuškoj keliji Vavedenja Presvete Bogorodice, živeo je starac Ilija i njegov poslušnik, monah Damjan. Za starca se ne bi moglo reći da je bio tipičan svetogorski monah. Imao je pušku, lovio je divlje svinje, pa su mnogi za njega govorili da je bio prilično "svetski". Ali Bog drugačije sudi, On drugačije gleda i meri.

O. Ilija je jednog dana rekao o. Damjanu, koji je i danas u istoj keliji, da pripremi posluženje: rakiju, vodu, ratluk, čaše, salvete, i da donese epitrahilje. Poslušnik je sve to izvršio. Usledila je starčeva molba da mu pomogne da se presvuče. Kada su to uredili, starac je rekao da će danas otići. Tek tada je o. Damjan shvatio šta se događa i počeo da plače za starcem. Ovaj ga je blagoslovio, legao u krevet, i pošto je položio ruke na grudi, počeo je da govori povišenim glasom: "Bogorodice, Bogorodice..." Starac Ilija se upokojio u Gospodu 1993. godine.

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.



Slobodan Grujić
Ovo je jedno od najlepsih svedocanstava koje sam cuo,kako je milostiv Otac nas nebesni ne mozemo to ni pojmiti,nego samo mozemo da konstatujemo veliku istinu Njegovih reci : Bog se protivi gordima a smirenima daje Blagodat! Gospode Isuse Hriste Sine Boziji Bogorodice radi pomiluj nas gresne!


Milena Puaca
Milost Gospodnja je velika on ljubi nas gresne i pruza nam ruku za zivota zemaljskog.Potrebno je samo da se probudimo ,duboko zaronimo u dusu svoju i prizivamo kao i otac Ilija



Snezana Bosnjakovic
Otac Ilija imao je Boga u svom srcu , ziveo je Bogom . Ljudi obicno sude svojim uskim , ljudskim merilima , ali Gospod jedini poznaje nasa srca !I po tome nam daje . Gospod se veseli prostom srcu , punom ljubavi koje samo Njega priziva i ,Njega zeli . Gospode ocisti i nasa srca da se udostojimo samo Tebe imati u njemu !


Marija Sovilj
Gospod gleda u srca nasa



Poljski Krinovi
Svedok sam milosti Bozije...! Uverila sam se mnogo puta da su sudovi Gospodnji drugaciji...

Saša Lazić Mi smo često skloni osuđivati i mjeriti a to nije naše pravo, jer ne znamo kakav je tko sluga Gospodnji i u kakvoj funkciji...

LJiljana Botić Vilotić Pomaže Bog oče Gavrilo ! Rečeno je : Svojim rječima će te se spasiti ili osuditi.

Pročitano: 2957 puta