MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

VIRTUALNA PORODICA ARHIMANDRITA GAVRILA VUČKOVIĆA




Emisija na radijski zanimljiv način paralelno govori o razvoju kompjutera s jedne strane i monaškom putu arhimandrita Gavrila. Sreću se u manastiru Lepavina a danas arhimandrit Gavrilo ima virtualnu porodicu rasutu po celom svetu.

<<<<KLIKNI za slušanje

Emisija Mala Crkva ,urednik i voditelj Ljiljana Sinđelić-Nikolić , preuzeta sa radija Slovoljubve .

Komentari sa fejsbuk profila o.Gavrila:

Jovan Hrnjakovic
Lepa biografija oca Gavrila, a uporedo i kompijutera i interneta, kompijuter i internet su stvoreni u vojne svrhe a otac Gavrilo koristi na duhovnu upotrebu , zaista je žetve puno a poslanika malo, po mom mišljenju da nije interneta mnoge duše bi ostale gladne duhovne hrane i ostale bi neutešene + + +


Milena Madzar Divno,odslusala sam' Otac sto kaze sve je u pravu,za radio Blagovijesti,pa takvi smo mi kad nam je muka onda dosadjujemo,cim je bolje nismo poslusni i nemamo vremena,nevalja to nikako,ali dao nam Bog da se popravljamo.


Spomenka Sladoje Petrovic Lepa emisija. Hvala o. Gavrilu sto se trudi da nam pomogne ovakvim kakvi smo,a nismo dobri.Sto kaze nas narod, bez nevolje, nema bogomolje.A Bogu bi trebalo stalno da se molimo i zahvalimo, za sve sto nam daje po promislu svome.Al' eto, mali i gresni, setimo se samo kad nam treba. A inace "nemamo vremena", a kako nadjemo vreme kad smo u nevolji? Uh, moramo da se borimo stalno.


Nenad Badovinac Virtuelno povezivanje ljudi jednakih razmisljanja zauzima poseban pravac u razvoju informacionih tehnologija. Danas, zahvaljujući ocu Gavrilu u tim virtuelnim grupama imamo mogućnost doživeti osim materijalne dimenzije i dimenziju duhovnosti. Upravo je ona od velikog značaja za sve one ljude koji vape za duhovnosti, a nemaju mogućnost da se s njom upoznaju u svojoj životnoj okolini. Velika je ovo korist posebno za mlade koji većinu svog vremena provode u virtuelnosti. Sve su to razlozi da Pravoslavna duhovnost bude sve više zastupljena na Internetu. Hvala gospođi Ljiljani Nikolić-Sinđelić koja je procenila potrebu da misiju oca Gavrila ovako prikaže javnosti, a ocu Gavrilu posebnu zahvalnost za neiscrpan trud koji ulaže u svoju bogonadahnutu misiju.

Saša Lazić Moram nakon preslušanog radija dati komentar jer me riječi o. Gavrila uvijek dirnu i pogode da kada ne bih komentirao to bih doživio kao svoj nemar i neodgovornost...Kako je brat Radomir podijelio sa nama svoj kafanski doživljaj i "javljanje" o. Gavrila tako sam i ja doživio iako do sada to nisam pomenuo ali sada imam potrebu: Nakon naših prvih susreta ( o. Gavrila i mene ) kada je uspostavljena ta nevidljiva povezanost ( iako ja osjećam kao da me otac znao i prije nego sam došao prvi put u manastir ) jedno predvečerje imao sam neke, mogu reći napade, duhovne, psihičke pa i fizičke da stanje uopće nije bilo bezazleno i mislio sam doslovno da ću puknit u tom momentu, pred sobom sam imao ikonu Bogorodice i sliku o. Gavrila i nekako bezizlazno sam rekao, oče pa pomagajte, kada nakon 2,3 sekunde zazvoni mobitel: Otac Gavrilo i pita me: Kako si brate Saša ? A meni sunce osvanulo :)) Šta više da govorim...!!Mi sami biramo put, otac Gavrilo je jasan u svojim porukama i učenjima, stalno savjetuje, vodi i upućuje, bori se za sve, ali natjerat nemože i neželi nikoga ni na što...Braćo i sestre, uzvratimo slušanjem oca Gavrila i zahvaljujmo Gospodu i Bogorodici što nam dadoše u ovim vremenima duhovnika oca Gavrila, arhimandrita, monaha, Svetogorca i virtualnog misionara i budimo strpljivi u želji da se obrati " baš meni ", jer sam uvjeren da će se obratit točno tada kada prijeko zatreba!! Oprostite na ovako dugačkom javljanju i lijep pozdrav svima...

Milena Madzar Nismo mi ni svijesni koliko se za nas nasi duhovnici mole i osjecaju kad nam je tesko,bas me dirnula ova prica,ja mislim Sasa da ste odmah ozdravili,kad vas je Otac pozvao?



Saša Lazić
Ma razbježale se sve napasti kao magla na vjetru...isti tren, pred glasom oca Gavrila!!



Milanka Pandurevic
Hvala Gospodu i Presvetoj Bogorodici sto su nam u ova tako teska vremena podarili tako jednog duhovnog Oca koji je uvek spreman da pomogne savjetom i duhovnom podrskom i koji danonocno bdi nad nama gresnima gde god mi bili kad god nam je pomoc ili savet potreban on je tu za nas ... Otac Gavrilo. Ujedno se zelim zahvaliti gospodji Ljiljani na dobro uradjenoj emisiji o misionarskom putu Oca Gavrila.....


LJiljana Botić Vilotić Pomaže Bog oče Gavrilo ! Sretna sam što se nalazim u ovoj našoj virtuelnoj porodici .Slava Gospodu za sve.



Vladislava Vasic Thiel
Hvala Gospodu što nam je dao ovakvog pastira. Da ste nam živi i zdravi oče na mnogaja ljeta! Hvala Radio Svetogori i svima koji su pomogli da se Jevanjđeljska riječ što dalje čuje.



o.Gavrilo Bog blagoslovio sestra Vladislava . Emisiju je pripremila Ljiljana Nikolić - Sinđelić za Radio Slovo Ljubve na kom je i emitovana.



Vladislava Vasic Thiel Hvala oče za blagoslov i ispravku. Praštajte za grešku i neznanje, Vi i Radio Slovo Ljubve. Ja sam mislila da je Slovo Ljubve zajedno sa Radio Svetigorom. Vašem oštrom umu i oku zaista ne promiče ni jedna greška. Slava Bogu i neka ste živi i zdravi.


Stana Meseldzija Slava i hvala Bogu za sve! Hvala oče dragi Gavrilo za divan uređen "čas" o istorijatu i razvoju interneta lepo ukomponovano sa duhovnim savetima i poukama.Ova se poučna emisija divno uređena može stalno slušati i duša hraniti -od svake nevolje čuvati i grehopadova spasavati nas grešne.Sve čestitke Vašim saradnicima za divnu emisiju na korist nama svima!Bog Vas čuvao i svako dobro darovao!Amin!

Radmila Ducic
hoćemo pomilujte ns grešne moje klince i mene pomilujte





03.jul 2011 godine

izvor: http://slovoljubve.com

Pročitano: 35686 puta