MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

U ČAČKU KAO U HIČKOKOVOM FILMU, PTICE NAPADALE LJUDEČAČAK – U čačanskom naselju Ljubić kej više jata vrana uznemirili su žitelje tog dela grada, koji su zbog napada ptica bili prinuđeni da se sklanjaju u kuće.

Iznad kuća i dvorišta u Ciglanskoj i nekoliko okolnih ulica, više jata vrana je od juče ujutru, pa sve do predveče kružilo je tim krajem. Pojedine ptice su se iznenada obrušavale na prolaznike,ali nikoga nisu povredile.

Strah je obuzeo žitelje ovog dela grada,pa su se sa decom sklanjali u kuće.Oni koji su pokušali da se odbrane metlama i drugim priručnim predmetima, brzo su morali da odustanu od te namere.

Pošto se jata crnih ptica nisu udaljavala, a nešto slično meštani nisu ranije doživeli, obavestili su prvo komunalnu, pa onda i redovnu policiju.

Meštanka Slavica Radičević , koja je bila na meti ptica, kaže da se na nju,čim je izašla na ulicu,velikom brzinom ustremila jedna vrana, obletela joj je više puta oko glave i onda se brzo udaljila.

Ista scena ponovila se više puta, pa je telefonom upozorila susede i prijatelje da, bez preke potrebe, ne izlaze napolje.Primetila je da najveći deo ljutitih ptica dolazi iz velike krošnje starog oraha. Među njima je bilo i svraka.

U Komunalnoj policiji Tanjugu su potvrdili da su iz ovog naselja dobili poziv uplašenih građana oko 15,30 časova,pa su odmah otišli na lice mesta.

„Naša patrola je tamo ostala do uveče,ali se ptice više nisu pojavljivale”, izjavio je komunalni policajac Mirko Vučićević.

Zatraženo je i misljenje veterinara, koji pretpostaljaju da su se vrane uznemirile zbog toga što su možda osetile opasnost za svoja gnezda i mladunce u njima.


Poslednji komentari

Aleksandar Mihailovic | 10/06/2011 19:04

Samo podsecam da je Cacak sumanuto bombardovan. Tih pojava ce biti i na drugim mestima. Ko zna sta cemo sve doziveti kao posledicu zasipanja drzave raznim otrovima i O/U.

borbena gotovost | 10/06/2011 20:10

Eto na sta je spala Srbija! Ljudi beze od ptica, a kobajagi bi isli da se bore za povratak Kosova...

Miloje P | 10/06/2011 20:20

Pre jedno mesec dana ja sam video istu scenu na Novom Beogradu. Vozio sam auto trećim bulevarom i video kako na trotoaru jednu ženu napadaju dve-tri ptice(dal su svrake ili nešto drugo neznam pošto sam prilično brzo vozio što je razlog što nisam ni mogao da stanem i pomognem) Ako ta žena slučajno pročita ovo neka napiše nešto o tom nadrealnom iskustvu.


Izvor:http://www.politika.rs/

Pročitano: 3116 puta