MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CCCXI)



"KLASMEJT+" - OBRAZOVNI RAČUNAR ZA ŠKOLARCE
 
o.Gavrilo VAŠINGTON - Kompanije "Lenovo" i "Intel" su zvanično predstavile svoj najnoviji računar namenjen obrazovanju - "klasmejt+", preneli su francuski elektronski mediji.

Računar sadrži, između ostalog, "Intelov" procesor "Atom", pristup mrežama "Eternet" i "Vaj-Faj", ekran od 10 inči, više USB portova, vebkameru od 1,3 megapiksela, čitač memorijskih kartica i paket programa namenjenih obrazovanju.

klasmejt+ racunar deca kompjuter

On je i otporan na udarce, tako da je vrlo pogodan za decu, a funkcionoše pod "Majkrosoftovim" operativnim sistemom "Vindouz 7" i sadrži čvrsti disk do 250 gigabajta sa kojim se distribuira u celom svetu.

Argentina je na primer već poručila 158.000 komada tih računara za proleće ove godine.

Cena "kalsmejta+" nije objavljena, ali bi ona, kako je objavio proizvođač, trebalo da varira u zavisnosti od carinskih taksi i tarifa, kao i opcija vezanih za konfiguraciju uređaja.

15.3.2011.godina

izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/nauka-i-tehnologija/klasmejt+-obrazovni-racunar-za-skolarce_243503.html

o.Gavrilo NAPOMENA: Svaki komentar koji se ne bude odnosio na postavljenu fotografiju biće obrisan. Takođe, molim Vas da ne kopirate druge tekstove i onda ih stavljate u komentare, nego svojim rečima – svako za sebe, bez diskusije sa drugim komentatorima i iznošenja kritika na račun drugih - napišite svoj komentar. Izbegavajte i postavljanja linkova na razne klipove sa You Tubea.

Svako ko bude vređao ili širio mržnju na verskoj, nacionalnoj osnovi biće udaljen i banovan. "Svoje čuvaj tuđe poštuj"

Ovde je mesto samo za komentare na postavljen tekst. Molim Vas da poštujete ovu napomenu.

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.
 


Zoran Rajkovic Pa koliko se sjećam i u Afriku su napravili neki manji PC računar kako bi obučili stanovnike Afrike za korišćenje računara, i tamo je bio neki Laptop sličan ovome na slici.
 


Nenad Badovinac Malo, praktično, otporno na udarce. Ili jednom rečju spremno, za masovnu potrošnju. Jeste brate Zorane, bilo je reči i ranije nešto za Afriku, sećam se, pre ove Facebook revolucije.. U svakom slučaju korisno bi bilo za masovnu proizvodnju proizvoda ovakvog tipa da se izdaje i "Uputstvo za pravilno moralno korišćenje"... :)


Lana Vasovic Super!! Djeca više neće morati da krive kičmu, vukući sve one preteške knjige u svojim školskim torbama:)



Saša Lazić još će na kraju sve smjestit u mali ručni sat-otporan na udarce;))


 
 
STATISTIKA posećenosti posta na Fejsbuk profilu oca Gavrila:

Pročitano: 3028 puta