MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA EMISIJU RADIO BLAGOVESTI SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CCXCIX)



VEČERAS, 9. MARTA, U 21:30 ČASOVA NA RADIO BLAGOVESTI
SVEDOČENJE ARHIMANDRITA LUKE (ANIĆA)

 
U emisiji „Zapisi“ prenosimo svjedočenje arhimandrita Luke Anića, iguman manastira Svetog Save u Grblju o starcu Nikanoru Hilandarskom. Riječ je o dijelu predstavljanja knjige „Čuo sam od svog duhovnog oca“, autora Dragoslava Savića. Predstavljanje je održano u nedjelju 6. marta u Duhovnom Centru crkvene opštine Podgoričke.
 




 
Tatjana Kremenovic Kako kaze otac Luka: da nam zapovesti Hristove nisu date neko zadate?
Zanimljiva je besjeda oca Luke o starcu Nikanoru.Otac Luka kaze da su monasi svjedoci buducega vijeka i da ti sveti ljudi ne plase ljude svojim podvizima, nego naprotiv , oni sire ljubav oko sebe...A crninu nose zato sto u ovom svijetu ne pristaju ni na kakvu drugu boju, sve dok se ne obuku u svjetlost buducega vijeka..I da je zivot bez Hrista tuga, to se vidi iz radosti ovih svetih ljudi, koji sire radost oko sebe i koji i u nama bude zelju da dostignemu tu slobodu od zemaljskih privezanosti (a cesto nismo ni svjesni sta nas sve veze za ovaj zemaljski svijet) i u nama se budi revnost u dodiru sa ovakvim ljudima...




Statistika slušanosti Radio Blagovesti:

Pomaže Bog, večeras 09.03.2011 na Radio Blagovesti bilo je 146 priključenih kompjutera, i to iz Bosne 50, Srbije 46, Hrvatske 10, Nemačke 7, Makedonije 7, Nepoznato 5, Austrije 5, Slovenije 4, Švajcarske 3, Crne Gore 3, Madjarske 2, Amerike 1, Italije 1, Grčke 1, Norveške 1.
Radio Blagovesti: http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18,
Januar: 2.662.698 učitavanja sajta Manastira Lepavine
 

Pročitano: 4755 puta