MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

GLUMCI ČITAJU DUHOVNE POUKE IZ KNJIGE "DUHOVNI RAZGOVORI"





 (u slučaju povremenog prekidanja video prezentacije, molimo Vas da pauzirate video,
pričekate nekoliko minuta te nastavite video)
autor video priloga:
Brane Radaković


“Ne bih da Vas ometam, ali od kad sam stupila u kontakt sa Vama, osećam se kao preporođena. Pitala bih Vas šta za hrišćanina znači zdrav koren vere? Pomozite mi i posavetujte me, da ne zalutam ponovo”. …

”Zdrav koren vere je, između ostalog , podvig odricanja, od mnogo čega ovozemaljskog. To mnogima izgleda teško, ali je to jedini put koji čoveka vodi u rajska naselja i život večni. Naravno da se to ne može postići odjednom, nego postepeno, uz Božiju pomoć i čovekovu čvrstu volju da se ne vraća na stari, grehovni način života.”...


Ovo je samo dio jednog od dijaloga iz knjige „Duhovni razgovori -knjiga druga“ nastale iz razgovora koje je arhimandrit Gavrilo Vučković vodio putem interneta sa svojim sagovornicima i davao odgovore na brojna pitanja  savremenim bogotražiteljima.

Knjige „Duhovni razgovori -knjiga druga“  je dragocjena svjetiljka na putu vjere i duhovnog odrastanja, koja kao putokaz svijetli u rukama o. Gavrila.

Poslušajte dijaloge  iz knjige „Duhovni razgovori -knjiga druga“  emitovane u okviru radio  "SLOVO LJUBVE “ emisije" Mala Crkva", koje čitaju glumica Sonja Kolačarić, Dušan Todorovi i Uroš Nikolić. Dijaloge odabrala i emisiju uredila Ljiljana Sinđelić Nikolić.

16.februara 2011 godine
 

Pročitano: 2829 puta