MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

3. KOMENTARI POSJETILACA SAJTA NA INTERPRETACIJU GLUMACA



Emisija Ogledalo, Radio Svetigora
 
Vladislava : Oče. saslušala sam do kraja čitanja i interpretacije glumaca iz Vaše izvoda iz Vaše knjige "Duhovni razgovori". Moje oduševljenje je zaista veliko. Želim da što veći broj ljudi ovo čuje. Radi toga i sama ću se truditi da u svojoj sredini obavjestim ljude o ovoj emisiji. Mislim da malo ko može ostati nezainteresovan dok sluša Vaše riječi.
Možda će to neke potaći da se okrenu na pravi put sa kojeg i  sama ovako griješna često zalutam, pa se opet uz Vaše pouke vratim.
Da da Bog  da se što manje griješi.
Hvala Vam oče. Neka Vas Gospod I Presveta  Bogorodica uvijek ukrepljuju.


Stana
- Pomaže Bog Oče Gavrilo! Blagoslovite.

o.Gavrilo - Bog blagoslovio sestro Stano. Evo malo novosti iz masmedija.
http://www.svetigora.com/  ,  http://www.b92.net/

Stana - Dragi oče kako i koliko smo srećni i  zahvaljujući Vama i svim Vašim nesebičnim zalaganjima za sve nas da se  duhovno hranimo I spasavamo to se svaki dan uvjeravam. Upravo slušam divan ovaj snimak. Divan oče dragi način veronauke, saveta,  pouuke i poruke za sve nas grešne. Ovu Vašu misao o učenim, a nenaučenim  mislim da okačim u kabinet i okačimo deci u načoj školi da se pouče i nauče kako korisno da primenjuju internet. Šta Vi kažete na to oče?

o.Gavrilo - Može sestro Stano, ako ti se direktorica  slaže, a i drugi profesori. To se u mom kabinetu primenjuje i vezano za nastavu I složiće se kolegica, a direktorica se u  to  ne meša.

o.Gavrilo: Zar se od direktorice ne mora zato uzeti  blagoslov, kako se to kod nas u manastiru kaže.

Stana - Ne, što se tiče nastave, ona se u to nama profesorima ne meša. Mi, sve što je za đake korisno po našem mišljenju i sami uređujemo, I čak i sami učenici predlažu i svoje dobre ideje kao npr. za sekciju veronauke. Po pravili se dešava često da te predloge direktorica potvrdi   i ako je dobro, čak to voli i pohvali. Još se nije  ostavila cigareta....i naš kabinet, gde smo  radili na internetu je uzela za pušače. Tako smo dobili još jedan kabinet za pušače. Malo previše loš primer deci, ali šta da radimo, čak su deca izjavila da im je žao i ne bi trebalo u školi uopšte da se puši - niko ! Svako dobro od Gospoda oče dragi! Sad odoh po majku,koja izlazi iz bolnice. U Banjaluci je operisana.

Hvala Vam za sve oče mili i dragi!

http://www.b92.net/

 

Dragana - Pomaze Bog oce. Hvala Vam na ovom članku, koji ste mi poslali. Divno rečeno i objašnjeno o Vašem  misionarskom radu na kompjuteru, a knjiga duhovnih razgovora je veoma dušekorisna. Uzela sam je kad sam bila kod Vas i presretna sa, što je imam ,a daću je I mojim sestrama da pročitaju i da nešto nauče i ako žele da prošire svoje duhovne vidike Knjiga "Duhovni razgovori"  je riznica blaga u kojoj svako može da nađe sebe,svoj problem i  rješenje za njega, a vidjela sam da su moji razgovori ušli, što raduje.

o.Gavrilo - http://www.svetigora.com/

Dragana: Kakva divna obrada knjige. Glumci su to odlično izveli, e kamo sreće da nam to gospođa Mira Lolic-Mocevic prezentuje programu RTV Republike Srpske,  pa da što više naroda pođe na put pravoslavlja. Evo, i moja djeca slusaju sa mnom prije škole, pa sam rekla starijem sinu Miljanu da  kaže pojedinim svojim drugarima za sajt lepavinski da se uključe i da drugi čuju i pročitaju. Pozdravljam Vas dragi naš oče Gavrilo. Srce moje od radosti  zaigra  kad vidim da sam  ja nedostojna  i grešna dobila  od  Vas poruku. Bog  dragi neka Vas čuva.
 


Aleksandra
- Pomaže Bogo oče, oprostite i blagoslovite.

o.Gavrilo - Bog blagoslovio sestro Aleksandra.

Aleksandra- Brat Aleksandar glumac ima autentičan glas Vaše ličnosti,ali riječi su  Vam mudre i dušekorisne. Vi ste zaista u životu dosta radili na spasenju svoje duše, ako mogu da kažem. Tek sada vidim koliko tu treba smirenja.

o.Gavrilo - Lepo su pročitali i interpretirali, za svaku pohvalu I zamisao je odlična zahvalujući novinarki Ljilji Nikolić-Sinđelić, koja je uredila emisiju i njenom trudu u vezi sa misionarskom delatnošću.

Aleksandra- Vaša riječ, kad se oglasi je  spasilačka. Lijepe su mi I zanimljive Vaše duhovite  doskočice. "Neće dika da se odvikava",a Vladika Atanasije zna reći " ma šta mi kažeš,ko  se pravi važan."

o.Gavrilo- Neumorna je Ljiljana na misionarskom polju i ne žali truda i sa voljom i ljubalju radi da kroz mnoge duhovne emisije na Radiju SVETIGORI  mnogima osvetljava put, i ona svojim talantom od Gospoda datim zadivljuje. Mnogi međutim lutaju u današnjem duhovnom mraku. Onaa priređivanjem emisija i pisanjem  duhovnih tekstova ukazuje na PUT SVETLOSTI I ISTINE  ka CARSTVOM NEBESKOM.

Aleksandra- Kakva samo intonacija glumačkih interpretacija Vaših skype razgovora. Čini se da su kao kod pokojnog glumca Danila Lazovića, kada je čitao  "U početku bješe riječ i riječ u Boga,..". Pokojnog Danila Lazovića lično sam  poznavala, i meni reče da ću biti monahinja i za cijelu moju porodicu je rekao,nekada davno u Budvi. A meni je to onda bilo kao bomba... Pa se opet  sinoć vratim na onaj link sa  B92 gdje je prikaz Vaše djelatnosti na internetu, i sjetim se da su nekada  tu neki novinari pisali protiv naše vjere i  Patrijarha, ali sad je drugačije. Došli su novi ljudi.

VAŠE ime tamo sve govori u skajp razgovoru i na B92.

Pročitano: 5157 puta