MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

«Želim još da poslužim Bogu na svojim nogama ...»



Pre godinu dana u Moskvu je po poslušanju došao dirigent hora Sveto-Zosimovog manastira Vladimirske eparhije, monah David. Tu mu se desila saobraćajna nesreća.  Došao je u prvu Gradsku bolnicu sa prelomima karličnog zgloba i ruke, potresom mozga i tromboflebitom...

Monah David, dirigent hora Sveto-Zosimovog manastira Vladimirske eparhije, ponovo se obratio za pomoć Komisiji za crkveno-socijalne delatnosti. Ovoga puta otac David nije došao sa štakama, već oslanjajući se na štap. Rekao je da već može da predje nekoliko desetina metara samostalno bez štapa. Ali do potpunog oporavka je još daleko jer su traume koje je zadobio prilikom povrede bile veoma ozbiljne i otac David će još dugo morati da pije lekove i posećuje specijaliste. Sve neophodne procedure ne mogu da mu se urade u Vladimiru, jer je otac David često prinudjen da boravi u Moskvi, a usluge dobrih specijalista su skupe, a potrebna su mu novčana sredstva i za put iz manastira u glavni grad. Možda neko od naših čitalaca može da pomogne ocu Davidu. Za najbližu terapiju lečenja i rehabilitacije potreno je skupiti 20 hiljada rubalja.
Prilozi se mogu davati preko Komisije (495) 237-34-27 ili na mejl komissia@miloserdie.ru. Neka vas Gospod spase!

Prethodne informacije o ocu Davidu
“Ne mogu da napustim manastir na tri meseca samo da bih se bavio fiskulturom”. Juče se otac David ponovo obratio Komsiji. Zahvaljujući čitaocima našeg sajta lečenje je završeno, posle četiri složene operacije. Sada monah treba ponovo da nauči da hoda samostalno bez štaka.
Za to je ocu Davidu potrebna pomoć specijalista. Odgovarajući lekari su već pronadjeni, i oni su se čak složili da mu pomoć ukazuju u manastiru, “ne mogu da napustim manastir na tri meseca samo da bih se bavio fiskulturom” – kaže otac David. Usluge specijalista koštaju oko 20 hiljada rubalja i otac David je zahvalan za bilo kakvu pomoć.

“Želim još da poslužim Bogu na svojim nogama”
Pre godinu dana u Moskvu je po poslušanju došao dirigent hora Sveto-Zosimovog manastira Vladimirske eparhije, monah David. Tu mu se desila saobraćajna nesreća. Došao je u prvu Gradsku bolnicu sa prelomima karličnog zgloba i ruke, potresom mozga i tromboflebitom. U predvaskršnjim i vaskršnjim danima je imao nekoliko uspešnih operacija i bio je otpušten. Medjutim posle tri meseca lekari su na kontroli pronašli nekrozu (umrtvljenost) glavica desnog kuka. 10 novembra je zakazana nova operacija za ugradjivanje proteza. Sama operacija je besplatna, a proteze koje koštaju 100 000 rubalja mora sam da nabavi.

Roditelji oca Davida su penzioneri. Razume se neku sumu je dao manastir, pomogle su i dve moskovske crkve – Sveto-Vladimirska i Sveto-Trojičina. Treba sakupiti još otprilke pola sume. I tada se otac David setio naše Komisije za koju je saznao od sestara Sveto-Dimitrijevskog sestrinstva milosrdja, koje su ga negovale tokom prve hospitalizacije. Posetioci našeg sajta su vrlo brzo skupili sumu koja je čak bila veća od potrebne, ona je predate ocu Davidu i molba je zatvorena. Mejdutim nažalost prinudjeni smo da je ponovo aktiviramo. Kada je došlo vreme za operaciju lekari su ponovo otkrili upalu. Gnoj su odstranili, operaciju su odložili i odredili lečenje upale, koje će trajati još pola godine. Za sve to vreme je potrebno kupovati lekove koji koštaju oko 25-30 000 rubalja. Skupljeni novac je otac David stavio sa strane i ne dira ga jer mu je potreban za kupovinu proteze. Otac David moli sve ko može da priloži malu sumu novca za lečenje jer “želim još da poslužim Bogu na svojim nogama” – kaže on.
Mi skupljamo priloge za oca Davida. Neka vas Gospod spase!


preuzeto sa http://www.miloserdie.ru/index.php?ss=2&s=17&id=4212
prevod sa ruskog Dr Radmila Maksimovic

Pročitano: 3808 puta