Мали пријатељи      A-   A+  


о.Гаврило
Ова дјеца су се увукла у срце фотографа и представљају посебну успомену на њен боравак у Кенији. Раније су тема њених фотографија била стабла на плажама, међутим, једног јутра осјетила је да је приликом фотографисања неко благо повукао за руку. Била је то дјевојчица на слици радознала да види шта то она ради. Њена мајка је стајала мало даље чекајући рибаре да се врате са дневним уловом. Дјеца су хтјела да буду усликана и врло брзо су се спремила за тај велики догађај!Током разговора са њиховом мајком, примијетила је да је она купила неколико малих риба које ће скухати и продати. На тај начин жена је зарађивала за живот. Било је веома тужно гледати како је тежак тај живот. Она није имала новаца да пошаље дјецу у школу. Из дана у дан дјеца се играју на плажи, док их чува најстарија ћерка. Дјеца изгледају тако срећно и безбрижно, али каква је њихова будућност? Превод са енглеског Д.П.
Саша Лазић
Каква је њихова будућност...и птице небеске не сију и не жању, а ипак живе од Бога збринуте...
Љиљана Поповић
Ова деца су бар чистог срца. А, да ли су наша таква или чим проговоре траже мобилни или барбику.
Мирјана Јовициц
Како су слатки, а лица им сијају животном радошћу, као да им ништа не недостаје.Такве Господ лепо гледа... У урбаним срединама је тешко срести лице блажено, насмејано, задовољно оним што има.
Лана Васовиц
будућност би им била предивна да се нису упетљали свјетскии "душебрижници"
Милица Борозан
на Љиљанин коментар додајем, ми смо криви сто су нам деца таква каква су и не треба никога за то да кривимо,...ми смо их науцили да им сваку зељу испунимо колико год она касније има лосе последице...
Пеннѕ Ковацевиц
предивна прица и слика
(ова тема има 5384 посета)

Прочитано: 3704 пута

Број посјета од 11. Априла 2012. године