Mali prijatelji A-   A+  


o.Gavrilo
Ova djeca su se uvukla u srce fotografa i predstavljaju posebnu uspomenu na njen boravak u Keniji. Ranije su tema njenih fotografija bila stabla na plažama, međutim, jednog jutra osjetila je da je prilikom fotografisanja neko blago povukao za ruku. Bila je to djevojčica na slici radoznala da vidi šta to ona radi. Njena majka je stajala malo dalje čekajući ribare da se vrate sa dnevnim ulovom. Djeca su htjela da budu uslikana i vrlo brzo su se spremila za taj veliki događaj!

Tokom razgovora sa njihovom majkom, primijetila je da je ona kupila nekoliko malih riba koje će skuhati i prodati. Na taj način žena je zarađivala za život. Bilo je veoma tužno gledati kako je težak taj život. Ona nije imala novaca da pošalje djecu u školu. Iz dana u dan djeca se igraju na plaži, dok ih čuva najstarija ćerka. Djeca izgledaju tako srećno i bezbrižno, ali kakva je njihova budućnost? Prevod sa engleskog D.P.
Saša Lazić
Kakva je njihova budućnost...i ptice nebeske ne siju i ne žanju, a ipak žive od Boga zbrinute...
Ljiljana Popović
Ova deca su bar čistog srca. A, da li su naša takva ili čim progovore traže mobilni ili barbiku.
Mirjana Jovicic
Kako su slatki, a lica im sijaju životnom radošću, kao da im ništa ne nedostaje.Takve Gospod lepo gleda... U urbanim sredinama je teško sresti lice blaženo, nasmejano, zadovoljno onim što ima.
Lana Vasovic
budućnost bi im bila predivna da se nisu upetljali svjetskii "dušebrižnici"
Milica Borozan
na Ljiljanin komentar dodajem, mi smo krivi sto su nam deca takva kakva su i ne treba nikoga za to da krivimo,...mi smo ih naucili da im svaku zelju ispunimo koliko god ona kasnije ima lose posledice...
Penny Kovacevic
predivna prica i slika
 
 
(ova tema ima 5384 poseta)

Pročitano: 5092 puta