Slijedeći krave A-   A+  

o.Gavrilo
Slijedeći krave

Fotografija je napravljena tokom šetnje u Keniji, Afrika. Na kraju dana, neposredno prije oluje, koze su slijedile krave žureći da se vrate kući.

Masai su veoma poznato ratničko pleme u Keniji. Žive u malim naseobinama 8-15 koliba po kralu. Kral je socijalna jedinica sastavljena od porodica, a 20-50 kralova čini selo. Njihova naselja olružena su bodljikavom ogradom kao dodatni oblik zaštite. Oko 5 cm velike bodlje oštre su kao bodljikava žica, a muškarci su odgvorni za vezanje grana koje čine ogradu. U predvečerje stoka, koze i druge životinje uvode se u kral koji predstavlja zaštitu od divljih životinja.
Nada Mumovic
Hvala Oče. Svi smo Božija stvorenja. Bilo bi dobro da malo više potražimo Boga u sebi i tako se i mi ljudi vratimo kući.
Saša Lazić
Kako je ova fotografija smirujuća...
Nenad Badovinac
Interesantno, ovo je kao neki prizor iz naše daleke prošlosti, ali možda i iz bliže budućnosti. Dobro je da se upoznamo sa prošlosti, kako bi se bolje pripremili za budućnost.


Snezana Bosnjakovic
Pomaze Bog . Lepo je sto postavljate slike iz nama daleke , tajanstvene i veoma malo poznate Afrike . Kod njih se veoma razvija pravoslavlje i verujem da je africki narod u njemu pronasao i pronalazi njihovom karaktreu i temperamentu blisku religiju u kojoj se Bog slavi uz pesmu koja izvire iz srca i duse i molitva iz srca moze najlepse dase iskaze .... Oni su takav narod i njihova je molitva takva ...


(ova tema ima 2472 posete)

Pročitano: 1818 puta