Prijatelji A-   A+  


o.Gavrilo
Fotograf je sreo ovog čovjeka sa konjem na njegovom putu prema gradu Nurek, Tadžikistan, centralna Azija. Konj je bio veoma mlad i stidljiv, ali se nije bunio za poneki zagrljaj. Zauzvrat nahranjen je svježom travom i lišćem. Čovjek i konj izgledali su kao istinski prijatelji. Bio je to veoma prijatan prizor koji se ne vidi tako često u našem brzom životu.

Branka Krneta
Divna fotografija oce Gavrilo. Svako dobro od Gospoda vama i bratiji.
Saša Lazić
Najplemenitija životinja, čovjekov vjerni sluga i prijatelj, mnogo legendi je ispričano o konjima, a da ne pominjemo da je i na Ikoni, Sveti Georgije na konju gdje ubija aždaju..
Mirjana Jovicic
Blagodarim o.Gavrilo za ovu lepu sliku na kojoj se sa lica čoveka čita ljubav prema životinji, a i držanje glave, kompletan stav mladog konja odiše mirom, zahvalnošću i spremnošću na poslušnost.Kao dete sam iz škole žurila - pravo u štalu da pozdravim riđu, dam mu iz dlana malo šećera, za ular pa na pojilo.Dok bi mu češagijom prelazila po vratu, dizao je glavu i zadovoljno se smešio...Praštajte i blagoslovite moje oduševljenje.
Adronika Orlovic
Zivotinje vole bezrezervno i bezuslovno.
Violeta Angelovska
Pravi, istinski prijatejli. Takvo iskreno prijateljstvo medju ljudima takoreci i ne postoji.Najzalosnije je to sto ga nema ili je prava retkost i medju vernicima u crkvi.
Ljiljana Popović
Kao dete hranila sam i pojila konje, čak sam ih i prezala, oni su za mene kao ljudi razumeju šta im tražiš, i osete ljubav. Divna slika.
Nenad Badovinac
kod jahanja konja interesantna mi je cinjenica kako konj reagira na moje samopouzdanje. Kada ga imam, konj slusa moje komande, a kada ga nemam iz nekog razloga, on. jednostavno ignorise moje naredbe. divna je spoznaja da samo snagom svog duha mozete upravljati takvom ogromnom zivotinjskom snagom.
Predrag Tesic
Brate Nenade, ako ti opet ponestane samopouzdanja kad budes usmjeravao nekog konja samo ponesi dobro podmazanu kamdziju ;) Salim se malo ali ne bi trebalo u prnicipu snagu duha vezati uz pshilogizam, samopouzdanje i slicno. I inace ne bi bilo lose da se ovde malo vise pise o razlici izmedju dushe i duha, kod nas to nije najbolje iskristalisano. Kao sto Apostol Pavle kaze "A zemaljski covjek ne prima sto je od Bozjeg Duha, jer je to za njega ludost, i ne moze da sazna, zato sto se o tome treba na duhovan nacin rasudjivati"(1.Kor.2:14-15)
Predrag Tesic
I jos kaze: "Seje se telo dusevno, vaskrsava telo duhovno"(1.Kor.15:44)
o.Gavrilo
Primećuje se elegantnost i pedanonost na domaćina i konja.


Dragoslav Kos Dragi
Pomaze Bog Oce Gavrilo.Vrlo poucno i istinito,svako dobro zelim Oce vama i bratiji Manastira
Otac Gavrilo
Primećuje se elegantnost i pedanonost na domaćina i konja.


(ova tema ima 2384 posete)

Pročitano: 1612 puta