Grupa djece u malom selu prema mjestu Niakari A-   A+  

 

Poznati simboli?
o.Gavrilo
Ovo je grupa djece koja se sastala u malom selu prema mjestu Niakari. To je selo u kom je Udruženje centralnoafričke solidarnosti izgradilo školu koja promoviše obrazovanje djevojaka. Ne možete a da ne primijetite djevojčicu koja nosi američku zastavu na svojoj odjeći. Da li ona zna šta znače te boje i oblici? U Centralnoafričkoj Republici djevojke su veoma slabo obrazovane.


 
Zeljko Kecman
predivna su sretna i vesela
Ljiljana Popović
Kada amerikanci nešto daju, u stvari to nije poklon nego neka obaveza, baš kao što su kao usput zastavu pretvorili kao haljinu, kao ne znamo ko su dobrotvori.
Anastasija Hristic
hehe bas su lepi i veselo se smejulje
Adronika Orlovic
Djeca su andjeli , dijete je parce naba na zemlji.Ne znaju djeca zlo da misle i zlo da cine.Znace Sudija Pravedni da presudi o poklonima i pomoci koji se ne daju od srca vec sa nekim ciljem.Mir Vam Boziji.
Sinisa Lazic
LIJEPO IH OBUCE USA ! TO SAMO DA IM POKAZU KOLIKO VOLE BOGA ! EHHH GOSPODE !!! POMILUJ NAS GRESNE !
Nenad Badovinac
Puni radosti i veselja. Neimastina je konstanta po kojoj se meri manjak brige u zivotu. Primecujem da je brigu u nasim zivotima proporcionalna materijalnom bogatstvu.
Saša Lazić
Ta djevojčica je toliko radosna i nezlobiva da uopće ni ne razmišlja šta je na njoj, bez predrasuda koje su danas tipične...Budimo kao djeca jer se ona ne brinu i brzo praštaju, nacija, boja i slično ih ne zanimaju jer im to ne predstavlja razliku...blagodarim oče na ovoj fotografiji...
 

Misa Radosavljevic
KULTURAN JE ONAJ KO POZNAJE SVOJ JEZIK I SVOJE PISMO.
Dusica Zivojinovic
Kako su svi lepi i radosni! Na ovoj slici vidi se i mucenici, obukli sta im dali, ova devojcica na ledjima nosi svoga brata ili sestru! Najverovatnije gladni! Ova deca izgleda da nece znati za sujetu!
Ivan Dabižljević
nebi ni primetio zastave oče da je niste pomenuli... :) +
Tatjana Tanovic Ajdukovic
U Americi bi ova djeca mogla slobodno da setaju da ih niko ne gleda a kad bi ovdje dosli docekali bi ih ko kugu da vide.Ismijavali se pricali viceve itd...
Damir Mirilovic
Nije nego...
Spomenka Majstorovic
Veseli su ali nisu u cigan mali u Kraljevu. Tada bi bili nesrecni
  
 
(ova tema ima 1500 poseta)

Pročitano: 2023 puta