PAHALGAM ,okrug Anantnag, u najsjevernijoj indijskoj državi Džamu i Kašmir A-   A+  

 

o.Gavrilo
U slobodno vrijeme...Pahalgam je grad i administrativno područje iz okruga Anantnag, u najsjevernijoj indijskoj državi Džamu i Kašmir. To je popularna turistička destinacija, i svake godine mnogi turisti posjećuju Pahalgam. Ovo svjetski poznato mjesto je udaljeno 45 kilometara od centralnog dijela okruga Anantnag i smješteno je na obalama rijeke Lidar na nadmorskoj visini od preko 2.000 metara.

Pahalgam je jedna od 5 tehsila (tehsil je administrativna jedinica) okruga Anantnag, čiji se centralni tehsil nalazi u glavnom gradu Pahalgama. Nekada je to bila turistička atrakcija i omiljeno mjesto za snimanje Bolivud filmova, a još uvijek je lječilište. Pored turističkih koliba, pojavilo se nekoliko privatnih hotela koji pružaju moderne sadržaje za svoje goste. Veliki broj staza za šetanje u ovom području počinje u Pahalgamu, a 35 kilometara duga staza sa prečicama kroz borovu šumu vodi do veličanstvenog glečera Kolahoi.
Zlata Bogdanovic
Predivno.... +++
Vera Soldo Lakatos
Krasno, hvala ti za oo.
Predrag Tesic
pa zamisli odraz koji bi drugom odrazu u ogledalu saopstio da taj drugi nije vjerodostojan...bolivud je cak i po platonu stjeciste najhrabrijih...egzoticnost je samo posledica patosa
Anastasija Hristic
cesto se zapitam- kako li je tek u Carstvu Nebeskom- kad je Gospod ovkve lepote i ovde sazdao !?
Anastasija Hristic
Cudesa na svakom koraku ove zemlje
Dragan Matic
Prelepo! Posaljite mi zahteve braco i sestre po Hristu,treba da nas je sto vise!
Zorica Mircevska
Preubavo...
 
 
(ova tema ima 3187 posete)
 

Pročitano: 1663 puta