POUKE JEROMONAHA VASILIJA LEPAVINCA A-   A+  

 
 
Saša Lazić
Jer greh odvlaci od Carstva Nebeskog, a Bog nas sve zeli spasit i dat zivot vjecni...
Gordana Stojanovic
OPROSTI OCE NAMA GRESNIMA OD KOJIH SAM PRVO JA AMIN
Anka Dugandzija
Baš tako...
Mirko Simić
Toje ziva istina--
Stana Meseldzija
Ne moze se ostati mirno u dusi i nositi greh, dusu razara i kao crv u rani tako covjeka unistava.Hvala oce za divne pouke i poruke.
Nada Mijic
tako je AMIN
Lena Stefanovska
cista vistina , najtocno !!!
Dragica Mamić
Pomaže Bog oče Gavrilo, blagoslovite. Milost Božju koja se obilno izlijeva na nas, zbog grešnosti nismo sposobni da osjetimo. Postom, molitvom i Svetom Tajnom ispovijedanja čistimo dušu od grijeha i skidamo teret koji nas pritišće i koji nam neda da već ovdje osjetimo predukus Carstva Nebeskog. Svaki grijeh je ustvari nepoštovanje Zakona Božijih, koji su nam dati da po njima živimo i radimo.Čovjek je grešne prirode i nije moguće živjeti, a da ne griješi.Potrebno je truditi se i sagledavati svoje grijehe i redovno postom, ispovješću i molitvom čistiti dušu. Za vječno spasenje duša mora biti oslobođena grijeha,a Svetim Pričešćem sjedinjena sa Stvoriteljem, i samo takve duše se mogu približiti Carstvu Nebeskom.
Dana Lebic
Gospod kaze KO bude odrjesen na zemlji bice odrjesen na nebu bez ispovedanja je strasno poci na onaj svjet covjek ne poznaje svoje grjehe....... mi bi trebali biti kao Isus cutati i trpjeti traziti oprostaj od onih koji nas mrze jer smo ih mi gresnici necim naveli na grjeh.....Voleti one koji nas nevole jel to rade i pogani vole samo one ko njih voli mnogo raditi na sebi nije lako al je lakse nego goreti vjecno u paklu Boze pomozi nam da volimo kao sto si ti voleo.
Novica Zlatkovic
gospode i dok spavam ja se za moje grehe kajem,molim te ne uvedi me u iskusenje i izbavi nas od zloga amin.
Tanja Ivanovic
Tako je...Amin.
Nenad Badovinac
... A kada dodje stradanje, onda vernici silno napadaju duhovnike da se mole Bogu za njih, a uzrok problema nece biti otklonjen bez pokajanja..
Vesna Lazovic
znaci li to mogu da naprave greh,a kada se ispovede Bog im oprosti,znam neke ljude kojima stoji naslovna strana krst i Vaskrs,a cine jako losa djela svjesno,sto je protiv crkve i Boga,,a sto je gore idu u crkvu,pa ko ih ne zna rekao bi kako su oni veliki vjernici,kako to Bog da im moze pomoci.
Nenad Živanović
Slava Gospodu.Amin.
Petar Stojanovic
svaki covek je napravio neki greh u zivotu nema bezgresnih
Danijel Zecevic
A zaboravljeni kako da ih seijetimo ?
Vera Mandic
Vaistina
Jela Mijailović
Amin šta reći!
Zorica Vrhovac Dimitric
Gospode Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnu.
 

Pročitano: 5196 puta

OSVRTI NA RUBRIKU "LIKOVI MONAHA - BUDITE SVETLOST SVETU"

Svetlost svetu
Sajt manastira SPC Lepavina, kraj Zagreba, poznat je ljubiteljima kompjutera po brojnim tekstovima, lepim fotografijama i duhovnim savetima arhimandrita Gavrila, igumana manastira. Nazivaju ga još popularno i „sajber duhovnikom“, jedan je od najpoznatijih monaha na internet prostorima ne samo u SPC. Posetioce sajta uvek prijatno iznenadi novim rubrikama. Najnovija, „Likovi monaha“, izazvala je veliko interesovanje čitalaca…

Opširnije...