Status

Духовни разговор о. Гаврила преко Фацебоока са братом Т.      A-   A+  

о.Гаврило - Бог благословио.

*** Благодарим оче. Слава Богу. Како сте оче? Да ли могу да добијем од Вас благослов да Вам се обратим и питам за неке ствари оче?

о.Гаврило - Може брате.

*** Ја сам прилично емотиван човек оче. Таквог сам соја. Ви то сигурно знате. Ожењен сам и имам две кћери које су крштене. Оженио сам се оче на брзину и несвесно и никако оче не могу да заволим своју жену. Она се према мени се односи јако без дубљег понирања у чињеницу да обоје имамо у бити иста осећања, можда скривена и на свој начин посебна уједно. Каже да ме не воли и да је самном само због деце.

о.Гаврило - Како то женидба на брзину?

*** Не знам оче пошто тада пре него што сам се оженио волео сам се са једном девојкомм и био са њом 8 година и прекинуо се наш однос, па ето некако слепо и у разочарењу сам се оженио са овом садашњом женом. Већ 8 година се мучим узалуд. Бога молим, постим, редовно се причешћујем. Тешко ми је.

о.Гаврило - Где ти је та прва девојка? Јеси ли ти оставио њу или она тебе, па на брзину заволео садашњу супругу која ти се подсмева?

*** Нити је она мене оставила, нити ја њу, већ њени родитељи нису дали да се уда за мене. Били смо спречени. Она је исто тако удата сад. Пре 3 године сам упознао једну девојку из централне Србије и њу сам заволео, али не телесно, већ јако духовно смо се везали. Много ми је помогла да спознам Бога и да почнем све да верујем.

о.Гаврило - Како то да је осам година трајала та "веза", па сте је раскинули, а толико сте се волели?

*** Отац од те девојке са којом сам био 8 година био јако богат, а ја нисам из богате породице, па није никако хтео да она буде са мном и силом је удао за другог човека.

о.Гаврило - Е, брате, али ти мењаш женске и како ће нека да има нека у тебе поверење?

*** Ја нисам желео да прекинем са том девојком са којом сам био 8 година, већ је то било присилно од стране њеног оца, а моја грешка је што сам се оженио са садашњом женом без љубави.

о.Гаврило - Подробније објасни. Значи узели сте се без срца...

*** Без срца. Од када сам се оженио, сви су ми говорили да током времена ћу да је заволим. Даде нам Бог две кћеркице. Јако волим своју децу, али у браку ми је тешко пошто моја жена ме нимало не поштује, поврх свега ми се не волимо.

о.Гаврило - Онда сада буди са овом. Заволи је, јер имаш децу, јер сте се венчали црквено.

*** Нисмо венчани црквено оче.

о.Гаврило - Како то ти верник, а живиш у нецрквеном браку?

*** Не могу оче никако да је заволим. Она не верује у Бога и не да ми да читам Библију и омета ме сваки пут и наговара читам

о.Гаврило - Јеси ли децу крстио?

*** Да.

о.Гаврило - Чудан је тај твој брак. Ти не волиш жену, ни она тебе, а имате двоје деце. Како да се има деце, јер децу доноси љубав?

*** То ме мучи оче. Тако су дивне моје кћеркице. Молим се Богу да помилује мене грешног. Не знам шта да радим и како да изађем из овог на неки начин. Све сам покушавао. Једино ми буде лакше када се чујем са том девојком из средње Србије, јер са њом причам само о Богу и такве ствари и заједно се молимо Богу.

о.Гаврило - Како уопште функционише брачна заједница, да ли барем говорите једно са другим или само мимиком се споразумете?

*** Никако оче не функционише. Она ни не примећује да сам ја ту као обични другари када се сретну на улици. Ништа заједничко немамо.

о.Гаврило - Ау, брате.

*** Молим се Богу оче само да не полудим од свега, јако ми је тешко. Бојим се, јер немам више снаге за то.

о. Гаврило - Мора да је код тебе нешто да је тако њено срце камено према теби.

*** Верујте ми да сам домаћин и да радим и да доносим хлеб и све што је потребно за кућу.Нити је вређам, нити сам је икада ударио или напао.

о.Гаврило - Колико је теби, колико њој година?

*** Ја имам 34, а она 32 године.

о.Гаврило - Па, добро приближни сте у годинама и сада су Вам најбоље године.Мораш се мало снаћи да те заволи жена.

*** Шта ми предлазете оче? Шта да радим? Молим Вас, помозите ми. Нема шта не радим. Оче, верујте ми. Неће, оче, никако. Неће ни у истом кревету да спава самном.

о.Гаврило - Моли се Богу и даље да ти подари смирење и трпљење.

*** Молим се, оче непрекидно. Реци те ми само ово оче. Зашто када се чујем са том поменутом девојком , ја осећам енергију и вољу за живот и мени је пуно боље. Како је могуће и да се не чујем са њом, а ја и она осецамо све лепе или ружне ствари иако нисмо у контакту.

о.Гаврило - Највероватније да ова твоја жена осећа ту енергију, како је назовеш и да та енергије иде према тој из С..., јер жена има добар осећај да човек гаји осећања према некој другој, а не према сопственој жени с којом живи.

*** Али како је могуће да ја ту девојку толико заволим и да она мене заволи и да не можемо једно без другога? Ја сам ту девојку упознао пре 3 године што значи да она није била присутна до тада како би ми сметала да заволим своју жену, јер ја своју жену нисам преварио никада, нисам на то ни помислио док нисам упознао ову поменуту девојку.

о.Гаврило - Онај непомјаник шаље "сигнале" на обе стране. Тако да твоја жена највероватније осећа то

*** Како једино са том девојком осећам неко благостање и јос више верујем у Бога и заједно се Богу молимо и водила ме у Острог и свуда оче и ја од када сам упознао њу све више и више волим Бога, а овде са мојом женом не да чак ни свећу да упалим пред иконом и када почнем да се молим пре спавања Богу њој то смета и одјури ме у другу собу.

о.Гаврило - А шта ћу ти брате, кад си то сам изабрао да се на брзину жениш.

*** Био сам у бунилу оче. Нисам ни био свестан тога. Тада сам конзумирао и помало алкохола.

о.Гаврило - Изгледа да су код тебе убрзане емоције, те се лако заљубљујеш, а тако се лако и разљубљујеш, јер већ си другу испланирао, па тако те оне на брзину остављају. Мислим на ову твоју с којом живиш, па охладнела према теби.

*** Оче, она ми је и сама рекла да се удала за мене само да би имала децу.

о.Гаврило - Верујем ти ја, али кад си ти лак на емоције.

*** Сама ми је то рекла.

о. Гаврило - Шта да радим оче, молим Вас помозите ми некако.

*** Јако ми је тешко. Верујте ми.

о.Гаврило - Шта да радиш. Трпи ћути, ћути и трпи деце ради и буди добар човек и отац својој деци и труди се да заволиш ову која је с тобом. Одгајите децу.

*** Хвала Вам оче. Опростите што сам Вам одузео мало од Вашег драгоценог времена.

о.Гаврило -Заволи посао који радиш и кроз њега заборави на муку.

*** Да ли је грех оче да се човек бави са музиком пошто сам ја музичар и свирам по свадбама, јер један познат монах ми је рекао да је грех што сам ја музичар.

о.Гаврило - А значи и то свирац по свадбама, то си ти, па које ће жена да поверује мужу који свира по свадбама?

*** Шта то значи оче? Да сви који свирају су неверни својим женама, или?

о.Гаврило - Ма, колико да је он веран постоји сумња од сопствене жене. Љубомора је неизбежна.

*** Ја једино од тога живим. Друго немам шта да радим. Од музике храним целу породицу.

о.Гаврило - Па не знам колико је благословен новац који се заради по свадбма на љубавним песмама које опијају људе у заносу тих песама.

*** Тако је оче то, јер су ми већ били рекли и још неки о томе. Шта друго да радим? Збуњен сам и јако ми је тешко. Душа ме боли. Вапај све већи и већи. Ноћима немам сна и мира. Само кроз молитве.

о.Гаврило - У Бога се уздај и у њега тражи мир души својој да те извуче из те твоје заврзламе, а само се чувај греха који је за душу погубан. Ето, брате да полако да завршимо овај духони разговор за сада па кад осетиш духовне потребе, јави се поново.

*** Хвала Вам оче од свег срца. Обратио сам се на неколико места, али ето Бог ми отворио врата код Вас што знаци да сте сада Ви мој духовник. Богу Слава и Хвала.

о. Гаврило - Бог благословио брате и лаку ноћ. АМИН.


27. април 2010. год.
Број посјета од 23. Априла 2009. године