Duhovni razgovor o. Gavrila preko Facebooka sa bratom B. A-   A+  

*** Pomaže Bog Oče Gavrilo! Blagoslovite.
 
o. Gavrilo - Bog blagoslovio.
 
*** Drago mi je da smo postali prijatelji i radujem se.
 
o. Gavrilo - Hvala i tebi što si se javio da se proširuje i umnoži ovo duhovno virtuelno stado.
 
*** Poslao sam Vam elektronsku poruku na mail info@manastir lepavina. Da li ste možda pročitali? Pošto tražim duhovnog oca napisao sam Vam nešto o svojim pokojnim,živim i o sebi da se bolje upoznamo, pa i neke nejasnoće da mi pojasnite.
 
o. Gavrilo - Hvala Bogu danas ima mnogo duhovnih knjiga iz kojih se mnogo može naučiti ako čovek da želi više da zna o veri i duhovnom životu kako to u delo treba sprovesti. Preporučio bih ti da slušaš internet Radio Blagovesti koji se emituje uživo svako veče od 22-23 časa.
Šaljem ti link radija http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=18
 
*** Da oče. Vrlo rado ću to učiniti čim nabavim zvučnike, a da li mogu smatrati da ste Vi sada moj duhovni otac?
 
o. Gavrilo - Na ovaj način dopisivanjem možeš to tako posmatrati, ali pravog duhovnog oca treba imati onoga kod koga trebaš ići na ispovest i lično po duhovne savete, a to je tvoj sveštenik parohijski u parohiji u kojoj ti živiš.
 
*** Ja sam trenutno u opštini Banovo Brdo ,moja majka tu ima garsonjeru u kojoj živi moj otac. Moja majka živi u opštini Rakovica i tamo često odlazim, jer ona sprema hranu. Da li je možda najbolje u rakovičku parohiju da idem, jer tamo sam se ispovedao i pričešćivao i odlazio na službu?
 
o. Gavrilo - Može brate, eto možeš i u manastiru u kojem sam se ja zamonašio 2. maja 1964. godine.
 
*** Gde je taj manastir?
 
o. Gavrilo -  Blizu tebe je taj manastir, manastir Rakovica gde je sahranjen Patrijarh Pavle.
 
*** Divno. Išao sam nedavno tamo. 

o. Gavrilo - Ja sam  te pogrešno shvatio kad si rekao da tvoja majka pripada rakovičkoj parohiji.
 
*** Niste me pogrešno shvatili, jer ona zaista živi u Rakovici. Moj otac je na Banovom Brdu. Moj brat je u Rakovici, ali često odlazi na Novi Beograd, pa kad je slobodna njegova soba, onda odem kod majke. Možda sam malo nejasno opisao.
 
o. Gavrilo -  E dobro, sad smo razajasnili i sporazumeli smo se.
 
*** Onda najverovatnije idem u nedelju u taj manastir da potražim duhovnog oca.  Imam još jedno pitanje. Da li možda znate da li su nove biometrijske lične karte bez čipa štetne, jer imam jednu?
 
o. Gavrilo - Mani brate čipove i biometrijske lične karte, nego moli se Bogu i spasavaj dušu i nemoj se s tim opterećivati.
 
*** E, dobro da znam, jer nešto sam gledao na internetu filmove neke i „elektronski logor“, pa „digitalnog anđela“ i „digitalnog anđela 2“, i preporučio bih Vam da pogledate i Vi, a možda ste već i pogledali.
 
o. Gavrilo - Jedino ako neko misli da će živeti mimo zakona zemaljskog onda bi morao otići na neku drugu planetu da živi, ali i tamo će trebati neka registracija odakle je neko došao i da bi znali koliko stanovništva živi na toj drugoj planeti. Inače taj "virus" nije mi porteban  da ga unosim kod sebe, jer mi nije potreban.
 
*** Na prošloj ispovesti sveštenik me je pitao da li činim neka dobra dela uopšte,pa bih Vas pitao da li se davanje krvi može smatrati dobrim delom Činio bih neka dobra dela zarad Hrista kako bih zadobio Duha Svetoga,možete li mi vi nešto predložiti?
 
o. Gavrilo - O tome nikada nisam razmišljao. Ja sam dosta puta dao krv kad sam bio mlađi i davao sam krv dobrovoljno. To je bilo za vreme odsluženja vojnog roka. Ako je potrebno nečiji život da se spase i to je činjenje dobrog dela.
 
*** Da li ste Vi završili bogoslovski fakultet,i da li monah može biti samo onaj koji je završio bogoslovski fakultet?
 
o. Gavrilo - Nisam završio bogoslovski fakultet niti srednju bogoslovsku, nego eto me u manastiru i u manastirskom životu, pa eto me od kraja aprila 1961. do danas 3. februara 2010. god. u 12:25 kad ovo tebi pišem. E, brate polako da završimo za danas ovaj naš duhovni razgovor, pa ćemo drugi put nastaviti.
 
*** Voleo bih da pročitate mejl koji sam poslao Vama, a tamo sam Vam se otvorio i rekao nešto kako bi smo se bliže upoznali. Hvala unapred oče Gavrilo.
 
o. Gavrilo - Bog blagoslovio. Amin.
 
*** Blagodarim. AMIN


 

3. februar 2010. god.